Από το λεωφορείο στο πεζοδρόμιο βρέθηκε επιβάτης του ΟΑΣΑ.



     Δυσάρεστη κατάληξη έμελλε να έχει η επιστροφή στα  Άνω Λιόσια με τη λεωφορειακή γραμμή Β12 για μια νεαρή κοπέλα το βράδυ του Σαββάτου. 
   Μετά την περικοπή των δρομολογίων του Προαστιακού σιδηροδρόμου το επιβατικό κοινό αναγκαστικά  χρησιμοποιεί συχνότερα τη γραμμή  Β12 για την μετάβασή του από και προς το κέντρο.  Το αποτέλεσμα είναι ο κόσμος να στοιβάζεται σαν σαρδέλες στα λεωφορεία μην μπορώντας να πάρει ανάσα, ειδικότερα κατά τις ώρες αιχμής και συχνά να δημιουργούνται μικροεπεισόδια και διαπληκτισμοί  μεταξύ των επιβατών. 
    Γύρω στις 9 το βράδυ του Σαββάτου, 9 Σεπτεμβρίου 2017,  στο δρομολόγιο του ΟΑΣΑ Αθήνα-Άνω Λιόσια υπήρξε έντονος διαπληκτισμός ανάμεσα σε μια νεαρή γυναίκα και δύο νεαρές ΡΟΜΑ, ο οποίος γρήγορα μετατράπηκε σε καυγά.  Όταν δε, το λεωφορείο έφτασε  στη στάση του Προαστιακού Άνω Λιοσίων για να αποβιβαστεί ο κόσμος, η  νεαρή  ΡΟΜΑ έσπρωξε την κοπέλα  με αποτέλεσμα αυτή να βρεθεί από το λεωφορείο στο πεζοδρόμιο και να τραυματιστεί. Όπου σύμφωνα πληροφορίες  η κοπέλα υπέστη σοβαρή κάκωση στο σβέρκο.  Ο οδηγός ακινητοποίησε το λεωφορείο  ενώ οι  επιβάτες έσπευσαν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στην κοπέλα που είχε χάσει τις αισθήσεις της. Άμεσα κατέφθασε η ομάδα ΔΙΑΣ που είχε ενημερωθεί  και προχώρησε στη σύλληψη της νεαρής ΡΟΜΑ και της φίλης της που ήταν και οι πρωταγωνίστριες του επεισοδίου.
      Εντύπωση έκανε στους παρευρισκόμενους η απάντηση του αστυνομικού στους ισχυρισμούς της συλληφθείσας "δύο χρόνια λες ότι είσαι έγκυος αλλά εγώ κοιλιά δε βλέπω".  Από την απάντηση αυτή γίνεται κατανοητό πως η νεαρή ΡΟΜΑ  πρέπει να είναι τακτικός "πελάτης"  της αστυνομίας εξ ου και η οικειότητα.
     Ένα άλλο περιστατικό για το οποίο μας ενημέρωσαν επιβάτες του ΟΑΣΑ αφορούσε την άμεση επέμβαση της αστυνομίας σε λεωφορείο εν κινήσει ώστε να συλληφθεί άτομο το οποίο παρενοχλούσε και εξύβριζε τους επιβάτες προκαλώντας πανικό. Τέτοιου είδους περιστατικά εγείρουν εύλογα ερωτήματα.
   Τελικά μήπως ορισμένοι έχουν καταλάβει πως η δικαιοσύνη είναι "τυφλή" και αυτό το εκμεταλλεύονται όπως στην περίπτωση της "εγκύου" ΡΟΜΑ;;;
   Πώς μπορεί να καταπολεμηθεί η ανελαστικότητα του νόμου που αφήνει ελεύθερο χωρίς σημαντικές κυρώσεις τον παραβάτη;;;
   Πώς θα μπορέσουν οι εξαγγελίες του Δημάρχου να βοηθήσουν ώστε να δημιουργηθεί ένα ασφαλέστερο κλίμα μέσα στις αστικές συγκοινωνίες της περιοχής μας που συχνά πυκνά δημιουργούνται περιστατικά από την συγκεκριμένη μειονότητα;;; 
   Μήπως πρέπει άμεσα να εφαρμοστεί ο νόμος του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες της περιοχής ώστε να μπαίνουν σιγά σιγά όλοι στις θέσεις τους;;;

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια