ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


27/9/2017
Η μητέρα μου συνταξιούχος του ΙΚΑ 81 ετών διαμένει στο Κρόκιο - Αλμυρού Μαγνησίας.
Υπέβαλα την Φορολογική της Δήλωση έτους 2016 (Ε1) λησμονώντας να τικάρω  την ένδειξη ότι είναι γεννημένη πριν το 1951.
Αποτέλεσμα:
Στο εκκαθαριστικό που εκδόθηκε από την ΑΑΔΕ  προστέθηκε επιπλέον εισόδημα λόγω τεκμηρίων προσωπικής διαφοράς ευρώ 3000 και ευρώ 6100 λόγω ιδιοκατοίκησης στο σπίτι του χωριού σύνολο 9100 ευρώ περίπου. Έχασε με αυτό τον τρόπο την έκπτωση του 50% του φόρου του ΕΝΦΙΑ περίπου (130 ευρώ) που δικαιούται, γιατί υπερέβη το πλαφόν των 9000 ευρώ εισοδήματος.
Κατέθεσα εκπρόθεσμα ηλεκτρονική τροποποιητική Δήλωση με αποτέλεσμα το ετήσιο εισόδημα να επανέλθει στο πραγματικό ποσό δηλαδή περίπου στα 8800 ευρώ. Φυσικά τίποτε από αυτά δεν θα χρειάζονταν αν οι φωστήρες του σχεδιασμού του συστήματος είχαν σκεφτεί να αντλούν την πληροφορία αυτή αυτόματα από τα προσωπικά στοιχεία του καθένα μας (ημερομηνία γεννήσεως) τα οποία έχουν αποθηκευμένα, αλλά βρίσκονται και πάνω στο ίδιο το έντυπο του Ε1.
Από την ΑΑΔΕ με ενημέρωσαν ότι καμιά αλλαγή δεν μπορεί να γίνει γιατί η τροποποιητική κατετέθη εκπρόθεσμα και ότι ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να πληρωθεί ως έχει.
Κύριοι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είσαστε για κλωτσιές. Κυβερνάτε την χώρα για 2,5 χρόνια τώρα και δεν έχετε προβεί σε καμιά βελτίωση/κατάργηση των τεκμηρίων των ανάλγητων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), που αφενός μεν ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα, αφετέρου δε επιβάλλετε έτσι φόρους σε ανθρώπους που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και για τους οποίους υποτίθεται ότι τους προστατεύετε αφήνοντας τους γνωστούς σε σας φοροφυγάδες ανέγγιχτους γιατί δεν τολμάτε να δημιουργήσετε αδιάφθορους ελεγκτικούς μηχανισμούς όπως και οι προηγούμενοι. 
Εφαρμόζετε σωρευτικά τεκμήρια διαβίωσης,  γιατί διαμένουμε σε σπίτι και όχι στο δρόμο, γιατί κατέχουμε ένα σαράβαλο αυτοκίνητο και γιατί ζούμε! (προσωπικό τεκμήριο 3000 ευρώ). Σε μια ευνομούμενη χώρα τίποτα από αυτά δεν στέκεται συνταγματικά και ένα σοβαρό δικαστήριο έπρεπε να τα είχε απορρίψει.
Σταματήστε λοιπόν κύριοι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να μας φλομώνετε στο παραμύθι μιας αγγελικά πλασμένης διακυβέρνησης και ή στρωθείτε στην δουλειά και ασχοληθείτε πραγματικά με τα προβλήματα που δημιουργεί στον απλό κόσμο αυτό το γραφειοκρατικό ανάλγητο Δημόσιο που τόσο λατρεύετε, ή αδειάστε μας τη γωνιά για να αναλάβει κάποιος άλλος που μπορεί να τραβήξει το κάρο σε πιο σωστή ρότα.
Βιρβίλης Πέτρος

Οικονομολόγος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια