Βιρβίλης Πέτρος : Καλώ τον Σταύρο Θεοδωράκη να παραιτηθεί από επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ


Φίλοι μου,
Σαν γραμματέας του ΠΟΤΑΜΙΟΥ στην Δυτική Αττική και μέλος της ΜΕΣΥΑ προτίμησα να σιωπήσω σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο ΠΟΤΑΜΙ και την απόφαση του Επικεφαλής Σταύρου Θεοδωράκη να κατέλθει στις εκλογές για αρχηγός του υπό ίδρυση νέου φορέα της «Κεντροαριστεράς». Το φιάσκο των εξελίξεων όμως της εκλογής αυτής και οι μεθοδεύσεις του Σταύρου Θεοδωράκη για τη διάλυση του ΠΟΤΑΜΙΟΥ χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των μελών του κόμματος, με αναγκάζει να λύσω την σιωπή μου.
Η απόφαση του κ. Σταύρου Θεοδωράκη είναι προσωπική. Αγνόησε προηγούμενες αποφάσεις της ΜΕΣΥΑ οι οποίες αντιτίθενται σε οιανδήποτε συνεργασία με τους παλαιοκομματικούς μηχανισμούς του ΠΑΣΟΚ και συγκάλεσε μια ψευδεπίγραφη ΜΕΣΥΑ για να νομιμοποιήσει την προσωπική του απόφαση. Εφάρμοσε την «Ενός ανδρός Αρχή» πετώντας στο καλάθι των αχρήστων τις καταστατικές διαδικασίες.
Το νέο πολιτικό  μόρφωμα που σχεδιάζεται να δημιουργηθεί από τους αρχιτέκτονες της χρεοκοπίας της χώρας μας, με την συνδρομή του Σταύρου Θεοδωράκη, δεν έχει να προσφέρει τίποτα. Γερή οικοδομή με παλιά υλικά δεν κτίζεται. Ο τόπος έχει ανάγκη από πολιτικούς που έχουν εργαστεί, δεν ανήκουν σε κανένα πολιτικό τζάκι και δεν έχουν συναλλαχτεί  με επιχειρηματικά συμφέροντα. Το αμαρτωλό ΠΑΣΟΚ και οι μηχανισμοί του δεν αποτελούν εγγύηση.
Διαρθρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο με διαρκή αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων για να προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους πολίτες. Αναβάθμιση της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με απεξάρτηση των Πανελλαδικών εξετάσεων. Δημόσια Πανεπιστήμια που θα ανταγωνίζονται σε ποιότητα τα Ιδιωτικά. Ευέλικτο με χαμηλούς συντελεστές φορολογικό σύστημα, αλλαγή του υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ με δίκαιους συντελεστές και μεταφορά του εισοδήματος στους Δήμους, Παροχή βοήθειας υλικής και τεχνικής σε όλους όσους φιλοδοξούν να επενδύσουν στον πρωτογενή τομέα παραγωγής, Ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας και προσέλκυση επενδυτών μέσω εφαρμογής σταθερού φορολογικού συστήματος. Αποκρατικοποιήσεις των ΔΕΚΟ και κατάργηση ανενεργών Οργανισμών του Δημοσίου. Αυτά είναι κάποια από τα πολλά που είχαμε συμπεριλάβει στις θέσεις μας τις οποίες δυστυχώς ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν επικοινώνησε όπως θα έπρεπε στους Έλληνες ψηφοφόρους. Επί δύο χρόνια τώρα ασχολούταν με το πώς θα μεθοδεύσει την κάθοδο του σαν υποψήφιος του νέου κόμματος.
Του εύχομαι καλή επιτυχία, αν και νομίζω ότι δεν έχει τύχη ανάμεσα στους παλαιοκομματικούς του ΠΑΣΟΚ, δεν συμφωνώ με την κίνηση του αυτή γιατί αφενός μεν ως πρώην μέλος του ΠΑΣΟΚ δεν χρειαζόμουν τον κ. Θεοδωράκη για να γυρίσω πίσω, αφετέρου δε, το κόμμα αυτό όπως και η ΝΔ για να μη την ξεχνάμε, έχουν πιστωθεί εξ ημισείας την χρεωκοπία της χώρας.
Η σημερινή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ το μόρφωμα που ξεπήδησε από τους πιο διεφθαρμένους ΠΑΣΟΚΟΥΣ σε συνέργεια με την ακροδεξιά, καταστρέφει την χώρα. Είναι λοιπόν αναγκαίο παρά ποτέ καθαροί πολιτικοί φορείς όπως το ΠΟΤΑΜΙ να συνεχίσουν να υπάρχουν και να κυβερνήσουν για να βγει η χώρα από την απομόνωση και την μιζέρια της από επένδυσης. Γι’ αυτό λοιπόν με άλλους ΠΟΤΑΜΙΣΙΟΥΣ φίλους που μοιραζόμαστε τις ίδιες απόψεις, δηλώνω ότι παραμένω σταθερός στις θέσεις του ΠΟΤΑΜΙΟΥ και καλώ τον Σταύρο Θεοδωράκη να παραιτηθεί από επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ και να δρομολογήσει Συνέδριο το οποίο και θα αποφασίσει τον/την αντικαταστάτη του.   
Με τιμή

Βιρβίλης Πέτρος     

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια