ΑΛΛΟ 250 ΧΙΛ. ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΜΠΟΥΡΑΪΜΗΣ ΚΙ ΑΛΛΟ 21 ΧΙΛ. ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ, ΔΗΛΩΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΥΛΗΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διέψευσε κατηγορηματικά τις καταγγελίες Μπουραΐμη για τις κατεδαφίσεις ο Χρήστος Παππούς
ΑΛΛΟ 250 ΧΙΛ. ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΜΠΟΥΡΑΪΜΗΣ ΚΙ ΑΛΛΟ 21 ΧΙΛ. ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ, ΔΗΛΩΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΥΛΗΣ
Σκληρή απάντηση, σε έντονο ύφος, έδωσε, κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου της Πέμπτης 21 Σεπτεμβρίου 2017, στον πρώην Δήμαρχο Δημήτρη Μπουραΐμη για το θέμα της κατεδάφισης επικίνδυνου κτιρίου στην οδό Φυλής ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς.
Ο πρώην Δήμαρχος είχε καταγγείλει, με ανακοίνωσή του, ότι η κατεδάφιση είχε κοστίσει 250 χιλ. ευρώ, ότι δεν υπήρχε άδεια κατεδάφισης από την Πολεοδομία, ότι διατέθηκαν, παρανόμως, μηχανήματα του Δήμου κι ότι απασχολήθηκε στο έργο, ως υπεργολάβος, ο σύζυγος της Προέδρου της Δημοτικής Ενότητας Φυλής Ελένης Λιάκου.
Ο Χρήστος Παππούς διέψευσε κατηγορηματικά όλα τα σημεία της καταγγελίας του Δημήτρη Μπουραΐμη και επικαλούμενος έγγραφο της υπηρεσίας του Δήμου ανέφερε ότι:
- η κατεδάφιση κόστισε 21 χιλ. ευρώ
-εκδόθηκε η υπ’ αριθ. 4618/2016 άδεια κατεδάφισης από την Πολεοδομία
-χρησιμοποιήθηκαν μηχανήματα του Δήμου για να μειωθεί το κόστος του έργου
-δεν αληθεύει ότι ο σύζυγος της Ελένης Λιάκου έχει πάρει οποιαδήποτε ανάθεση από το Δήμο.
«Άλλο να έχει κοστίσει η κατεδάφιση 21 χιλ. ευρώ και άλλο να λέτε ότι έχει κοστίσει 250 χιλ. ευρώ. Όσο για τον Γιάννη Καλύβα ασχολείται με έργα εκτός του Δήμου Φυλής και με βοηθάει, αν τον χρειαστώ» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «ήταν  νοικοκύρης όταν ο ίδιος ανέλαβε το Δήμο και νοικοκύρης παραμένει».
Ο Δήμαρχος Φυλής κάλεσε το Δημήτρη Μπουραΐμη να αναγνωρίσει ,δημόσια, το λάθος του και τόνισε ότι η εργολαβία για την πρόληψη φυσικών καταστροφών την οποία αναλαμβάνει, από την εποχή της δικής του Δημαρχίας, η τεχνική εταιρία STAR, έχει κατεδαφίσει πάνω από δέκα επικίνδυνα κτίρια, μερικά εκ των οποίων από την εποχή του σεισμού. «Δεν μπορούσε  να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, γιατί κινδύνευαν άνθρωποι. Πρόσφατα άλλωστε, βρέθηκε κατηγορούμενος για παράλειψη κατεδάφισης επικίνδυνου κτιρίου στο Πάρκο Πόλης ο Δημήτρης Μπουραΐμης», υπογράμμισε ο Χρήστος Παππούς. «Ήμουν στο πλευρό του πρώην Δημάρχου για να μην καταδικαστεί, γιατί αυτής της φιλοσοφίας είμαι. Κι επειδή θέλω να τον προστατεύσω τον καλώ να ελέγχει τις πληροφορίες που του δίνουν διάφορα ανθρωπάκια, για να μην εκτίθεται», κατέληξε ο Δήμαρχος Φυλής.
Τη νομιμότητα των κατεδαφίσεων υπερασπίστηκε ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Μαραγκός, ο οποίος ζήτησε από τους δημοτικούς συμβούλους να ενημερώνονται από την Τεχνική Υπηρεσία και από τους επιβλέποντες του έργου προτού προβαίνουν σε καταγγελίες.








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια