Με διπλό νόημα η μεταφορά των εργαζομένων του Ξένιου στο Δήμο Φυλής



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ανοίγει ο δρόμος για τη μεταφορά των εργαζομένων του Ξένιου στο Δήμο Φυλής
Μια ακόμα προεκλογική δέσμευση του Δημάρχου Χρήστου Παππού υλοποιείται.
Με την ψήφιση από τη Βουλή των Ελλήνων και τη δημοσίευση στο ΦΕΚ 107 Α’ του ν. 4483/2017 ανοίγει ο δρόμος για τη μεταφορά των εργαζομένων του Ξένιου στο Δήμο Φυλής.
Ειδικότερα στην παράγραφο 3 του άρθρου 15 του ως άνω νόμου προβλέπονται τα εξής:
«3. Το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των δημοτικών επιχειρήσεων με ειδικό σκοπό τη λειτουργία ραδιοφωνικού σταθμού, που έχουν λυθεί και τεθεί υπό εκκαθάριση μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος, μπορεί να μεταφέρεται στον οικείο δήμο, εάν απασχολείτο πραγματικά στην επιχείρηση και ήταν εγγεγραμμένο στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου, δυνάμει της υπ’ αριθμ. 2/37345/0004/4.6.2010 κοινής υπουργικής απόφασης των Υπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών (Β΄ 784), κατά την ημερομηνία λήψης της απόφασης λύσης. Για τη μεταφορά απαιτείται απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία λαμβάνεται εντός έξι (6) μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος. Το μεταφερόμενο προσωπικό κατατάσσεται σε προσωποπαγείς θέσεις
αντίστοιχες των τυπικών του προσόντων, με απόφαση του αρμοδίου προς διορισμό οργάνου, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, λαμβανομένης υπόψη της προϋπηρεσίας του για τη βαθμολογική και μισθολογική του κατάταξη.»
Η διάταξη αυτή και μάλιστα η συγκεκριμένη διατύπωση προτάθηκε από το Δήμαρχο Φυλής και έγινε δεκτή από τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος επέδειξε ευαισθησία και ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Δημάρχου να αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος των εργαζομένων του Ξένιου.
Αναφορικά με το θέμα ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς δήλωσε τα εξής:
«Ευχαριστώ τον Υπουργό που ανταποκρίθηκε στο αίτημά μου. Χάρη στην ευαισθησία του μου δίνεται η δυνατότητα να εκπληρώσω την πάγια δέσμευσή μου ότι πρέπει να τακτοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι των δημοτικών επιχειρήσεων που λύθηκαν. Επί της θητείας μου το 2008-2009 τακτοποιήθηκαν οι εργαζόμενοι της ΔΕΤΕΑΛΑ και της ΔΕΑΔΑΛ. Τώρα άνοιξε ο δρόμος και για τους εργαζόμενους της  ΔΕΡΑΛ (ΞΕΝΙΟΣ).  Είμαι βέβαιος ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο όλοι οι συνάδελφοι θα βρεθούν στο πλευρό μου, ώστε να ολοκληρώσουμε ομόφωνα το διαδικαστικό μέρος».
Καλούνται οι εργαζόμενοι του Ξένιου που εμπίπτουν στην ψηφισθείσα διάταξη και επιθυμούν να μεταφερθούν στο Δήμο Φυλής να υποβάλουν σχετική αίτηση συνοδευόμενη από:
 -τίτλους σπουδών
-πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
-Πιστοποιητικό Ποινικού Μητρώου γενικής χρήσης (όχι δικαστικής)
-Πιστοποιητικό Στρατολογικής κατάστασης από το οποίο να προκύπτει η εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων ή η νόμιμη απαλλαγή από αυτές (για τους άρρενες).
ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην αίτηση να αναφέρεται οπωσδήποτε ο ΑΜΑ (Αριθμός Μητρώου Ασφαλισμένου), ο ΑΜΚΑ, και ο ΑΦΜ.
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων αρχίζει τη Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017 και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια