Header Ads

Εγκαινιάζεται ο σταθμός Ζεφύρι του Προαστιακού;;;


    Σύμφωνα με άρθρα που θα σας τα παρουσιάσουμε παρακάτω  αναφέρεται ότι την Τετάρτη 2 Αυγούστου θα γίνει η πρώτη στάση  τρένου του Προαστιακού στο  σταθμό Ζεφύρι. Οι αρμόδιοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ο ίδιος ο Υπουργός κ. Σπρίντζης θα βρίσκονται στο  δοκιμαστικό δρομολόγιο Προαστιακού που έχει κύριο στόχο την επιθεώρηση των εγκαταστάσεων του σταθμού Ζεφυρίου. Το συμπέρασμα που βγαίνει από αυτή την κίνηση είναι πως όταν ολοκληρωθούν τα έργα που στερούν την αμεσότητα και συνέπεια των μέσων σταθερής τροχιάς από την περιοχή, η καθημερινότητα της μετακίνησης των επιβατών θα μπορέσει να βελτιωθεί.


Ακολουθούν τα σχετικά άρθρα:


Εγκαινιάζεται αύριο Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017 ο σταθμός Ζεφύρι του Προαστιακού. Πρόκειται για την πρώτη παράδοση σταθμού του Προαστιακού τα τελευταία 3 χρόνια.
Ο σταθμός Ζεφύρι βρίσκεται πολύ κοντά στο σταθμό Άνω Λιόσια (έχει μάλιστα σύμφωνα με δικούς μας υπολογισμούς το ρεκόρ μικρότερης απόστασης από άλλο σταθμό, αφού απέχει από αυτόν περίπου 500 μέτρα). Πρόκειται για το μόνο σταθμό του Προαστιακού της Αθήνας που είναι κατασκευασμένος εξ ολοκλήρου μέσα σε τούνελ της Αττικής Οδού και όχι κάτω από γέφυρα ή στην επιφάνεια του εδάφους.
Σύμφωνα με τα νέα δρομολόγια του Προαστιακού που βρίσκονται σε ισχύ από τις 30 Ιουλίου, όπως και ο σταθμός Άνω Λιόσια, ο σταθμός του Ζεφυρίου αναμένεται προς το παρόν να εξυπηρετείται μόνο από ένα δρομολόγιο την ώρα προς Κιάτο και ένα προς την Αθήνα (σταθμός Λαρίσης). Για μετακίνηση προς το
Αεροδρόμιο και τους ενδιάμεσους σταθμούς θα απαιτείται μετεπιβίβαση στο σταθμό Κάτω Αχαρνές.
Εκτός από το σταθμό του Ζεφυρίου, αύριο αναμένεται να «εγκαινιαστεί» και ο σταθμός Λαρίσης όπου ήδη έχουν παραδοθεί σε χρήση οι νέες αποβάθρες. Τους σταθμούς θα «επιθεωρήσει» ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χ. Σπίρτζης ο οποίος μάλιστα θα επιβιβαστεί και σε ειδικό δρομολόγιο «υπουργικής» αμαξοστοιχίας που θα κινηθεί μεταξύ των δύο σταθμών, παραπέμποντας σε εικόνες του παρελθόντος.
Η κατασκευή του σταθμού Ζεφύρι ήταν μέρος της εργολαβίας που περιλάμβανε και την κατασκευή της Β’ Λειτουργικής Φάσης του Συγκροτήματος Θριασίου με συνολικό προϋπολογισμό 86.199.532,02 ευρώ. Φορέας υλοποίησης είναι η ΕΡΓΟΣΕ και ανάδοχος η κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. – ALSTOM TRANSPORT S.A. Το έργο είναι εντεταγμένο στο ΕΣΠΑ 2007-2013 και συγκεκριμένα στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΠΕΠ Αττικής 2007-2013. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η παράδοση του έργου αναμένόταν ως τον Ιούνιο του 2016.
Ο σταθμός Ζεφύρι είναι ο πρώτος σταθμός του Προαστιακού της Αθήνας που παραδίδεται τα τελευταία τρία χρόνια. Τελευταία παράδοση σταθμού είχαμε το Σεπτέμβριο του 2014 όταν είχε ανοίξει (και αυτός με μεγάλη καθυστέρηση) ο σταθμός Ταύρος ενώ νωρίτερα την ίδια χρονιά είχαν ανοίξει οι σταθμοί Πύργος Βασιλίσσης και Κάτω Αχαρνές. Κατασκευή άλλου σταθμού στα τμήματα του Προαστιακού που βρίσκονται σε λειτουργία σήμερα δεν προβλέπεται.
ΠΗΓΗΑύριο Τετάρτη 2 Αυγούστου ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης με αφορμή την ολοκλήρωση και τη λειτουργία των καινούργιων αποβαθρών και των τεσσάρων νέων ηλεκτροκινούμενων γραμμών, θα επιθεωρήσει και θα εγκαινιάσει τους νέους σύγχρονους Σταθμούς Αθηνών (Σταθμός Λαρίσης) και Ζεφυρίου.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής:

-11:00: Άφιξη κ. Υπουργού στο Σταθμό Αθηνών (στην κεντρική είσοδο)
– Προσφώνηση Υπουργού από τον ΓΓ κ. Βούρδα και σύντομη ομιλία Υπουργού.
– Περπάτημα μέσω στεγασμένου διαδρόμου προς την αποβάθρα Νο 4
– Κίνηση στην αποβάθρα Νο 4 με επιθεώρηση χώρων στην επιφάνεια.
– Θα υπάρχει αμαξοστοιχία που θα περιμένει στην γραμμή 7 (επιβίβαση από αποβάθρα Νο 4).

12:15: Αναχώρηση αμαξοστοιχίας για το Ζεφύρι.

12:25: Άφιξη στο σταθμό Ζεφυρίου.

– Επίσκεψη στις αποβάθρες του σταθμού – Κίνηση με κυλιόμενες σκάλες και επίσκεψη σε περιβάλλοντα χώρο- Σύντομη ομιλία Υπουργού.

13:00: Αναχώρηση με το ίδιο τρένο προς τον σταθμό Αθηνών.
13:10: Άφιξη στο Σταθμό Αθηνών

πηγή:http://sidirodromikanea.blogspot.gr

Φωτογραφίες από παλαιότερη ανάρτηση του Παράπονου Φυλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.