ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΛΙΑΚΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με ένα βίντεο διάρκειας 15 λεπτών, που φέρει τον  τίτλο «Νίκος Λιάκος, ο μεγάλος Δήμαρχος ενός μικρού Δήμου»,  σκιαγράφησε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Φυλής Αργύρης Αργυρόπουλος. τη ζωή και το έργο του πρώην Δημάρχου Νικολάου Λιάκου.
Το βίντεο βασίζεται σε φωτογραφικό υλικό της οικογένειας Λιάκου, σε μαρτυρίες που καταθέτουν ο πρώην Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής Βασίλης Γκόλτσιος, ο πρώην Δήμαρχος Ασπροπύργου Γιώργος Λιάκος και ο Βουλευτής και πρώην Νομάρχης Δυτ. Αττικής Θανάσης Μπούρας, σε έγγραφα κλπ. στοιχεία.
Παρουσιάζει, ανάγλυφα, το αναπτυξιακό όραμα του Νικολάου Λιάκου και τις συντονισμένες
ενέργειες με τις οποίες υλοποίησε το μεγαλύτερο μέρος του του.
Το βίντεο στέκεται στις τρεις πιο σημαντικές αιτίες που βοήθησαν το Νίκο Λιάκο να υλοποιήσει το πρόγραμμά του: Στην αναγνώριση της Κοινότητας ως Δήμου, το 1990, για ιστορικούς λόγους, στη στρατηγική συμμαχία με το Δήμο Αθηναίων και τον τότε Δήμαρχο Μιλτιάδη Έβερτ και στις κομματικές του διασυνδέσεις στον πολιτικό χώρο της Νέας Δημοκρατίας.
Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει είναι πως όλοι συμφωνούν ότι το έργο που άφησε, στη δεκαεξάχρονη θητεία του στο αξίωμα του Δημάρχου, είναι δυσανάλογα μεγάλο σε σχέση με το πληθυσμιακό μέγεθος και τις περιορισμένες αναπτυξιακές δυνατότητες του Καποδιστριακού Δήμου Φυλής.
Η πρώτη προβολή του βίντεο, στην διάρκεια του αυτοδιοικητικού μνημοσύνου που τελέστηκε το Δεκαπενταύγουστο του 2017, με αφορμή την παράδοση του Δημαρχείου Φυλής στους πολίτες, προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση στους παρευρεθέντες και ιδιαίτερα σε αυτούς που τον είχαν γνωρίσει.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια