Ο Δήμος Φυλής στις πρώτες θέσεις που προσφέρουν περισσότερα στους δημότες του

Πανοραμική άποψη της πλατείας Ηρώων όπως φαίνεται από το Google Earth

  Στους 10 καλύτερους Δήμους της  Αττικής που μπορείς να έχεις τα πάντα χωρίς να χρειαστεί να περάσεις τα «σύνορά» του ανήκει ο Δήμος Φυλής. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής μετά από έρευνα που διενεργήθηκε πρώτος δήμος από την άποψη της αυτάρκειας και της υπερ-τοπικότητας αναδείχθηκε ο Δήμος Νίκαιας – Ρέντη, ένας δήμος δηλαδή που μπορεί να εξυπηρετήσει τόσο τους δημότες του όσο και άλλους πολίτες (ετεροδημότες) πολλαπλώς προσφέροντας δραστηριότητες που αφορούν την
εργασία, τις αγορές, τον αθλητισμό, την εκπαίδευση, το νοικοκυριό αλλά και την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου. Στο ίδιον τομέα ακολουθούν κατά σειρά «σκορ» οι δήμοι: Αθηναίων, Αμαρουσίου, Ζωγράφου, Περιστερίου, Αιγάλεω, Πειραιώς, Χαλανδρίου, Ελληνικού – Αργυρούπολης, Ηρακλείου (Αττικής) – Φυλής, Χαϊδαρίου, Κηφισιάς, Κορυδαλλού, Λαυρεωτικής, Αγίας Παρασκευής, Γαλατσίου, Αγίων Αναργύρων, Κερατσινίου, Αλίμου, Μεταμορφώσεως, Αχαρνών, Παλαιού Φαλήρου και Βύρωνος.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το Εργαστήριο Γεωγραφίας και Ανάλυσης Χώρου της Σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και ειδικότερα από τη ερευνήτρια κ. Ευφροσύνη Πλύκα και τον καθηγητή Γεώργιο Φώτη μέσω προσωπικών καταγραφών. Συγκεκριμένα, 380 άνθρωποι (51% γυναίκες και 49% γυναίκες, το 86% του συνόλου κάτω των 40 ετών) από όλη την Περιφέρεια Αττικής επί μία εβδομάδα κατέγραφαν συστηματικά τις καθημερινές δραστηριότητές τους, τις μετακινήσεις τους αλλά και τον χρόνο που απαιτήθηκε για να μεταβούν από το ένα σημείο στο άλλο. Ετσι συγκεντρώθηκαν 5.051 «καταχωρίσεις δραστηριότητας», οι οποίες στη συνέχεια αναλύθηκαν από τους ειδικούς προκειμένου να σκιαγραφηθεί το προφίλ κάθε δήμου σε σχέση με τις κύριες δραστηριότητες των κατοίκων του.
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια