Πνίγεται στο σκουπίδι η Αίγινα


       Οξύνεται καθημερινά το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης πια συγκέντρωσης των απορριμάτων στην Αίγινα. Οι εικόνες που κατέγραψε σήμερα το Aegina Portal στην Αγία Μαρίνα, τον παραλιακό δρόμο Αίγινας - Σουβάλας, αλλά και σε άλλα σημεία του νησιού όπως το Λιβάδι, τον Μαραθώνα, τα Βροχεία και τον Φάρο είναι αποκαρδιωτικές. Με τις θερμοκρασίες που επικρατούν και που αναμένεται να ανέβουν ακόμη περισσότερο τις επόμενες ημέρες, είναι
αδύνατον ακόμη και να πλησιάσει κανείς από την δυσωδία.
Video Player
00:00
00:00


Η Υπηρεσία Καθαριότητας αυτή τη στιγμή διαθέτει δύο οχήματα αποκομιδής και δύο τράκτορες (είναι τα οχήματα που μεταφέρουν τα απορρίμματα στον Πειραιά), ενώ τα υπόλοιπα οχήματα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν, λόγω των προβλημάτων για τους τεχνικούς ελέγχους ΚΤΕΟ που δεν είχαν γίνει, και ακινητοποιήθηκαν μετά από τους ελέγχους που ακολούθησαν ύστερα καταγγελία, όπως αναφέρθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Στην Αγία Μαρίνα την ώρα του ρεπορτάζ, ένα απορριμματοφόρο προσπαθούσε να κάνει αποκομιδή σε ένα από τα τρία σημεία που έχουν συγκεντρωθεί τόνοι σκουπιδιών.

Το βέβαιο είναι ότι οι λίγοι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Καθαριότητας, κάνοντας διπλές βάρδιες, κάτω από σκληρές συνθήκες, θα πρέπει με δύο απορριμματοφόρα να απομακρύνουν τόνους απορριμάτων. 

Όλα αυτά γίνονται στην πιο "ευαίσθητη" για την τοπική οικονομία περίοδο του χρόνου, όπου τέτοια ζητήματα θα έπρεπε να λειτουργούν με ακρίβεια και χωρίς προβλήματα.

Ο όγκος των σκουπιδιών που έχει συσσωρευθεί στην Αίγινα μετά από την απεργία και η αυξημένη κίνηση λόγω θερινής περιόδου, έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο πρόβλημα στο νησί. Θα πρέπει να γίνει πλέον μία προσπάθεια από όλους τους ενδιαφερόμενους και τους ασχολούμενους με τον τουρισμό, για να καθαρίσει το νησί από τα σκουπίδια. Θα πρέπει να μην ασχολούμαστε τώρα με το ποιος φταίει και τι δεν φταίει, για το τι έγινε και τι δεν έγινε για να προβλεφθεί η κατάσταση αυτή, αλλά θα πρέπει να προχωρήσουμε σε μία άμεση λύση.
Η προσπάθεια αυτή όμως θα πρέπει να γίνει συντονισμένα και από τους ιδιοκτήτες των φορτηγών, να διαθέσουν κάποια φορτηγά για να μπορέσει να γίνει αυτή η αποκομιδή. Εάν ένα - δύο φορτηγά μπορέσει και διαθέσει ο καθένας, νομίζω ότι το καθάρισμα του νησιού θα γίνει πολύ σύντομα στις επόμενες μία ή δύο ημέρες.

Αρκεί να δείξουν όλοι την καλή θέληση και την προσπάθειά τους, για να αλλάξουν το νησί μας σε χρόνο μηδέν. Η κοινοπραξία, θα διαθέσει πλοίο το οποίο θα κάνει τη μεταφορά αποκλειστικά για τα σκουπίδια, χωρίς την μεταφορά επιβατών. Ελπίζω να υπάρξει ανταπόκριση από τους ιδιοκτήτες των Ι.Χ. φορτηγών και να μπορέσει να λυθεί το θέμα. 

Βεβαίως, αν καταφέρει ο δήμαρχος και φέρει και φορτηγά αυτοκίνητα από την Αθήνα, αυτό πιθανών να είναι ακόμη καλύτερο".

πηγή:https://www.aeginaportal.gr/

Αφορμή για το άρθρο ήταν ένα σχόλιο του Κώστα Παπαϊωάννου που ανέβασε στην προσωπική του σελίδα στο facebook. To σχετικό link είναι το παρακάτω:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=474382662927785&set=a.113060352393353.1073741829.100010681656328&type=3&theater
 Αν κάποιοι δεν μπορείτε να το διαβάσετε είναι πολύ απλό ίσως να σας έχει μπλοκάρει ο συμπαθέστατος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του Δημήτρη Μπουραΐμη. Το ίδιο άλλωστε έχει πράξει και σε εμάς αλλά ευτυχώς υπάρχουν φίλοι που μας ενημερώνουν.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια