Στο πλευρό του συντοπίτη μας υπεραθλητή Σπύρου Χρυσικόπουλου ο Δήμος Φυλής

                                                                                      
            Κυριακή, 16-07- 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο πλευρό του συντοπίτη μας υπεραθλητή Σπύρου Χρυσικόπουλου ο Δήμος Φυλής
Τη στήριξη του Δήμου Φυλής στο συνδημότη μας Σπύρο Χρυσικόπουλο, που προετοιμάζεται, εντατικά, για να κολυμπήσει, το Σεπτέμβρη του 2018, την απόσταση Ρόδος-Καστελόριζο, εξέφρασε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς.
Μιλώντας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2017, ο Δήμαρχος τόνισε ότι πρόκειται για έναν άθλο, αφού ο κολυμβητής θα επιχειρήσει να διανύσει απόσταση 72 ναυτικών μιλίων που ισοδυναμεί με 133,3 χιλιόμετρα. 
«Θα είναι η μεγαλύτερη απόσταση  που κολύμπησε ποτέ Έλληνας και μία από τις μεγαλύτερες αποστάσεις συνεχούς κολύμβησης παγκοσμίως. Η προσπάθεια αυτή αναδεικνύει τη σημασία της νησιωτικότητας για την Ελλάδα κι ως εκ τούτου αποτελεί αντικείμενο συλλογικής προσπάθειας, με επικεφαλής την ΚΕΔΕ και συμπαραστάτες τους Δήμους Ρόδου, Καστελόριζου και Φυλής» πρόσθεσε.
Ο Δήμαρχος Φυλής είχε επισημάνει τα παραπάνω, από τις 23 Μαρτίου 2017, σε επιστολή του προς
τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) Γιώργο Πατούλη, με την οποία του ζήτησε την αιγίδα της Ένωσης, αλλά και να τεθεί, ως Πρόεδρος, επικεφαλής της προσπάθειας, λόγω του αυξημένου προσωπικού του κύρους και του αυτοδιοικητικού και πολιτικού του εκτοπίσματος.
Η ανταπόκριση του κορυφαίου αυτοδιοικητικού οργάνου ήταν άμεση αφού κατά τη συνεδρίαση της 10ης Μαΐου 2017, το ΔΣ έθεσε την προσπάθεια υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ. Μάλιστα ο Γιώγος Πατούλης μίλησε με πολύ θερμά λόγια για το εγχείρημα, επισημαίνοντας ότι τον συγκίνησε ιδιαίτερα, καθώς ο Δήμος Αμαρουσίου έχει αδελφοποιηθεί με το Δήμο Μεγίστης (Καστελόριζο).

Ωστόσο, πρέπει να αναφερθεί ότι και πριν από την επίσημη ανακοίνωση του Δημάρχου ο Δήμος Φυλής στήριζε την προσπάθεια του αθλητή, διαθέτοντας για την προπόνησή του το κολυμβητήριο των Άνω Λιοσίων. Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Γιώργος Μαυροειδής έχει βρεθεί από την πρώτη στιγμή κοντά του, ανταποκρινόμενος στο αίτημα της Προέδρου του Συλλόγου της Ζωφριάς Ευαγγελίας Κωβαίου, καθώς ο Σπύρος Χρυσικόπουλος είναι κάτοικος της συνοικίας. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια