Πράξη γίνεται η δέσμευση του Χρήστου Παππού για την πρόσληψη άλλων 96 μονίμων στο Δήμο


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ταχύτατες διαδικασίες υλοποιείται η δέσμευση του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού προς τους 96 συμβασιούχους – παρατασιούχους του Δήμου Φυλής, για τη δημιουργία  νέων θέσεων εργασίας στο Δήμο, με στόχο τη μονιμοποίηση τους.
Το Υπηρεσιακό Συμβούλιο κρίσεως μονίμων υπαλλήλων και υπαλλήλων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου ενέκρινε ομόφωνα την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017 την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Φυλής σύμφωνα με την οποία προβλέπεται η πρόσληψη 96 μόνιμων εργαζομένων στο Δήμο Φυλής. Πρόκειται για εργαζόμενους που θα καλύψουν τα κενά σε υπάρχουσες οργανικές θέσεις αλλά και εργαζόμενους που θα επανδρώσουν 33 νέες οργανικές θέσεις που δημιουργούνται με το νέο Ο.Ε.Υ.
Είχε προηγηθεί σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη σύσταση των νέων θέσεων εργασίας και έγκριση από την Οικονομική Επιτροπή της δαπάνης μισθοδοσίας των 96. Μετά την ομόφωνη έγκριση Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Φυλής, από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο το θέμα παραπέμπεται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση προκειμένου να πάρει ΦΕΚ και ακολούθως να γίνει η προκήρυξη του διαγωνισμού πρόσληψης των 96, μέσω ΑΣΕΠ, για την κάλυψη των αντίστοιχων θέσεων.
Οι προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν το αργότερο μέχρι τον Μάρτιο του 2018 και γίνονται  κατ΄
εφαρμογήν του άρθρου 24 του Νόμου 4479/2017.
« Άλλα 96 άτομα προστίθενται στο εργατοτεχνικό δυναμικό του Δήμου Φυλής. Το όφελος από αυτή την ενέργεια αυτή είναι διπλό. Αναβαθμίζουμε, ακόμα περισσότερο, τις υπηρεσίες  που προσφέρουμε στους δημότες μας, στην καθαριότητα και σε άλλους τομείς. Παράλληλα   είμαστε στην ευχάριστη θέση, μετά το νοικοκύρεμα, που παλέψαμε και πετύχαμε στο Δήμο μας, να προσφέρουμε σε αυτές τις δύσκολες εποχές σταθερή εργασία σε 96 συνανθρώπους μας δίνοντας τους σημαντική ανάσα» υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 96 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που επίκειται στις αρχές του έτους, δεν είναι οι μοναδικές.  Επί Διοικήσεως του Χρήστου Παππού στο Δήμο Φυλής  ενεργοποιήθηκαν και οι προσλήψεις παλιότερου διαγωνισμού που είχε διεξαχθεί το 2006 στα Άνω Λιόσια (στην πρώτη θητεία του Χρήστου Παππού) και αφορούσε 81 εργαζομένους εκ των οποίων η συντριπτική πλειοψηφία έχει ήδη ορκιστεί .

Υπογραμμίζεται πως για την πρόσληψη των 85 εργαζομένων σημαντικότατη ήταν  η συνεισφορά της Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Φυλής κ. Ελένης Λιάκου η οποία μετέχει ως μέλος στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο και υποστήριξε θερμά την πρόταση του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού. Υποστηρικτική των προσπαθειών της Διοίκησης σε αυτό το θέμα ήταν και η στάση του Προέδρου των εργαζομένων του Δήμου Φυλής κ. Θεόδωρου Χαμαλίδη ο οποίος υπερψήφισε επίσης στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο και υποστήριξε με θέρμη το αίτημα των συμβασιούχων – παρατασιούχων του Δήμου Φυλής. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια