ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΦΥΛΗΣ ΚΑΙ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ


ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΥΛΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Ιούνη στην πλατεία Ηρώων στα Άνω Λιόσια, παρά την καταρρακτώδη βροχή, η συγκέντρωση των Λαϊκών Επιτροπών Φυλής και Αγίων Αναργύρων-Καματερού, σωματείων και φορέων της περιοχής για τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν:
Ο Βουλευτής του Κ.Κ.Ε. Χρήστος Κατσιώτης.
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννης Μανουσογιαννάκης.
Ο Δήμαρχος Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος.
Ο Δημοτικός Σύμβουλος Φυλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δημήτρης Τσιουμπρής.
Ο Δημοτικός Σύμβουλος Αγίων Αναργύρων-Καματερού της Λαϊκής Συσπείρωσης Θοδωρής Σκολαρίκος.
Μήνυμα συμπαράστασης στη συγκέντρωση έστειλε η Λαϊκή Επιτροπή Αιγάλεω.
Στην ομιλία του ο Χάρης Κωστόπουλος, εκ μέρους της Λαϊκής Επιτροπής Φυλής, ανάμεσα στ’ άλλα ανέφερε τις διαχρονικές ευθύνες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που βαδίζει στον ίδιο δρόμο με τους προκατόχους της.
Επισήμανε τις ευθύνες που βαραίνουν εξίσου και τη Διοίκηση της κ. Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ-
ΑΝΕΛ) στην Περιφέρεια Αττικής, που και προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά υποσχόταν να κλείσει τη χωματερή, αλλά στην πράξη προχωρά σε μια ακόμα νέα παράνομη επέκταση ανάμεσα στις τόσες παράνομες επεκτάσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα του ΧΥΤΑ Φυλής, κατά 108 στρέμματα.
Επισήμανε επίσης τις τεράστιες ευθύνες που βαραίνουν και τους αιρετούς εκπροσώπους των κομμάτων αυτών στα θεσμοθετημένα όργανα της Τοπικής Διοίκησης και ιδιαίτερα των Δημοτικών αρχών του Δήμου Φυλής, της ΝΔ σήμερα, του ΠΑΣΟΚ χτες.
Κατήγγειλε την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση στο τομέα της διαχείρισης αποβλήτων και την καρκινογόνο καύση που εμφανίζεται στο παρασκήνιο κάθε τόσο (τελευταία από το Δήμαρχο Ιλίου κ. Ζενέτο).
Επεσήμανε πως σε καμία περίπτωση, δεν έχουμε να κάνουμε με αδυναμία, ανικανότητα ή αστοχία των κυβερνήσεων, περιφερειακών και δημοτικών αρχών, των οργάνων της Τ.Δ. να δώσουν λύση, αλλά έχουμε να κάνουμε με μια συνειδητή ΤΑΞΙΚΗ επιλογή που θεωρεί τους κατοίκους της Φυλής, της Δυτικής Αθήνας και της ευρύτερης περιοχής του Θριασίου, ως αντικείμενα της πιο στυγνής εκμετάλλευσης για την εξασφάλιση όσο γίνεται μεγαλύτερων οικονομικών οφελών για το μεγάλο κεφάλαιο, αλλά και πολιτικών οφελών.
Χαιρέτησε την πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής Πετρούπολης για τη συγκέντρωση που διοργανώνει την Τετάρτη 21 Ιουνίου στις 7 μ.μ. στην είσοδο του ΧΥΤΑ Φυλής και τέλος κάλεσε τα σωματεία και τους φορείς της περιοχής να συνεχίσουν τον αγώνα τους για το άμεσο και οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής.


Επισυνάπτεται ολόκληρη η ομιλία του Χάρη Κωστόπουλου.


Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΝ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΣΤΑ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ
ΟΙ ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΦΥΛΗΣ & ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Φίλες και φίλοι

Πριν λίγες μέρες, την Τρίτη συγκεκριμένα, ήμασταν στο Μενίδι και διαδηλώσαμε όλα τα σωματεία της περιοχής ενάντια στην εγκληματικότητα και το οργανωμένο έγκλημα, μετά τον αδόκητο χαμό του μικρού μαθητή Μάριου, αναδείξαμε τις αιτίες που δημιουργούν το πρόβλημα, τους υπεύθυνους (κυβερνήσεις και δημοτικές αρχές) και τον εμπαιγμό τους χρόνια τώρα, αλλά και σήμερα, στο υπαρκτό αυτό πρόβλημα. Καταθέσαμε τις προτάσεις μας.
Χρόνια τώρα είχαμε επισημάνει τους κινδύνους που εγκυμονούσαν. Ας αφήσουν λοιπόν τις πρόσκαιρες συμπόνιες και τις διαπιστώσεις. Αν δεν εξαλειφθούν τα αίτια που γεννούν το πρόβλημα και το αναπαράγουν, αυτό θα έρχεται και θα επανέρχεται στο προσκήνιο.
Να παρθούν άμεσα μέτρα, όπως προτείναμε και μέσα από ψήφισμα μας σαν σωματεία και Λαϊκές Επιτροπές, αλλά και μέσα στα δημοτικά συμβούλια των δήμων Αχαρνών και Φυλής, όπως έχουμε ζητήσει επανειλημμένως και ακόμα δεν έχουν συνεδριάσει.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Μάριου, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και την αμέριστη συμπαράστασή μας.

Σήμερα είμαστε εδώ για τη χωματερή, μια μόνιμη αιτία υποβάθμισης της περιοχής εδώ και 53 χρόνια.
Το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι βαθιά πολιτικό θέμα και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται παντού και πάντα.
Δεν ήρθαμε σήμερα εδώ μόνο για να περιγράψουμε την κατάσταση, αλλά για να μιλήσουμε για τις αιτίες που δημιούργησαν αυτή την κατάσταση.
Η μέχρι τώρα αντιμετώπιση του προβλήματος αναδεικνύει το αντιλαϊκό περιεχόμενο της εφαρμοζόμενης πολιτικής σε όλα τα επίπεδα.
Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε να κάνουμε με αδυναμία, ανικανότητα ή αστοχία των κυβερνήσεων, των περιφερειακών και δημοτικών αρχών, των οργάνων της τοπικής διοίκησης να δώσουν λύση. Δεν είναι τεχνικό το πρόβλημα.
Αντιθέτως έχουμε να κάνουμε με μια συνειδητή ΤΑΞΙΚΗ επιλογή που θεωρεί τους κατοίκους της Φυλής, της Δυτικής Αθήνας και της ευρύτερης περιοχής του Θριασίου ως αντικείμενα της πιο στυγνής εκμετάλλευσης για την εξασφάλιση όσο γίνεται μεγαλύτερων οικονομικών οφελών για το μεγάλο κεφάλαιο, αλλά και πολιτικών οφελών ταυτόχρονα.
Το ζήτημα λοιπόν της διαχείρισης των απορριμμάτων και η όποια επιλογή λύσης, ξεκινά από ποια σκοπιά το αντιμετωπίζεις. Αν δηλαδή το αντιμετωπίζεις από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων και της προστασίας του περιβάλλοντος ή από τη σκοπιά της εξυπηρέτησης των επιχειρηματικών συμφερόντων, που μέσα από την εμπλοκή τους, στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, βλέπουν ένα ακόμα γι αυτούς κερδοφόρο πεδίο.
Αυτή η επιχειρηματική εμπλοκή σαν συνέπεια έχει την οικονομική επιβάρυνση του λαού, αλλά και τη σημαντική επιβάρυνση της υγείας, του περιβάλλοντος των εργαζομένων σε αυτόν τον τομέα, αλλά και των κατοίκων της περιοχής, δεδομένου ότι μπροστά στο κέρδος, όλα τα αναγκαία μέτρα για τα παραπάνω, πάνε περίπατο.
Ακριβώς λοιπόν επειδή οι επιχειρηματίες αντιμετωπίζουν τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, και όχι μόνο αυτών, ως πηγή ανάπτυξης των επιχειρήσεων και μέσω αυτού να αποκομίσουν τεράστια κέρδη, υπάρχει και έντονος ανταγωνισμός μεταξύ τους, για το ποιος θα αναλάβει αυτή την κερδοφόρα δραστηριότητα στο σύνολό της ή κάποιο μέρος της.
Σε αυτόν τον ανταγωνισμό εντάσσονται και οι αντιπαραθέσεις τους για τη μέθοδο διαχείρισης, τη βιοξήρανση, την καύση, την ανακύκλωση κύρια των σύμμεικτων απορριμμάτων κλπ.
Σε αυτούς τους ανταγωνισμούς παίρνουν μέρος πολιτικά κόμματα, περιφερειακές και δημοτικές παρατάξεις που συμφωνούν με το βασικό πλαίσιο που θέτει η κοινοτική οδηγία του 2008 και ο νόμος 4042/12, που ήρθε να εναρμονίσει το εθνικό σχέδιο με την παραπάνω οδηγία.
Σαν εργατικό λαϊκό κίνημα έχουμε τοποθετηθεί με σαφήνεια όλο το προηγούμενο διάστημα με ολοκληρωμένες και επιστημονικά τεκμηριωμένες προτάσεις, που ανταποκρίνονται στα λαϊκά συμφέροντα και την οικονομική ανακούφιση του λαού, την προστασία της υγείας, του περιβάλλοντος και αποκλείουμε βεβαίως την επιχειρηματική δράση και εμπλοκή.
Οι συνέπειες και οι ευθύνες από αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται και σήμερα και σε αυτόν τον τομέα δεν μπορούν να συγκαλυφθούν. Πλήττεται η δημόσια υγεία, υποβαθμίζεται το περιβάλλον, γίνεται χρόνια αφαίμαξη του όποιου λαϊκού εισοδήματος απέμεινε.
Τα αποτελέσματα είναι γνωστά, υπερκορεσμός που έχει επέλθει χρόνια τώρα στο ΧΥΤΑ Φυλής, ανεξέλεγκτη διαχείριση των επικίνδυνων ιατρικών και βιομηχανικών αποβλήτων, υποτυπώδη προγράμματα ανακύκλωσης.
Έτσι μεθοδεύτηκε σταδιακά η εμφάνιση του αδιέξοδου, στην αντιμετώπιση του καυτού αυτού προβλήματος, για να προωθηθούν τα ΣΔΙΤ και των συμβάσεων παραχώρησης στη διαχείριση αποβλήτων.
Νέα κρατικά και ευρωενωσιακά πακέτα χρηματοδότησης θα δοθούν απλόχερα στους επιχειρηματικούς ομίλους για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Πρόκειται δηλαδή για μια πολιτική που εφαρμόζεται σε όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Έτσι και ο ΠΕΣΔΑ Αττικής (της διοίκησης Περιφέρειας Αττικής της κ. Δούρου των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) διατηρεί το Θριάσιο Πεδίο (ΧΥΤΑ Φυλής) ως αποκλειστική περιοχή επεξεργασίας και ενταφιασμού των απορριμμάτων, αποτέφρωσης των επικίνδυνων υγειονομικών αποβλήτων και υιοθετεί την επέκταση της ιδιωτικοποίησης της ανακύκλωσης των δημοτικών απορριμμάτων. Δε διασφαλίζει σε καμία περίπτωση τη δημόσια υγεία, ανοίγοντας το δρόμο σε επικίνδυνες μεθόδους όπως στην καρκινογόνο καύση των σύμμεικτων απορριμμάτων (όπως ακούγονται κατά καιρούς και πρόσφατα από το δήμαρχο Ιλίου κ. Ζενέτο).
Όπως αντιπαλέψαμε το δόγμα «όλα τα σκουπίδια στην Αττική», δηλαδή στο ΧΥΤΑ Φυλής, στις χωροθετήσεις του 2003 (τροπολογία Βάσως Παπανδρέου), παρά την έντονα οξυμένη κριτική που ασκήθηκε τότε σε βάρος της τροπολογίας αυτής, έτσι και σήμερα αντιπαλεύουμε και τον εθνικό και περιφερειακό σχεδιασμό που είναι σύμφωνος με το νόμο 4042/12 και την κοινοτική οδηγία του 2008.
Οι πολιτικές ευθύνες που αφορούν τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι διαχρονικές. Έτσι πορεύεται και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που ακολουθεί πιστά την ίδια επιζήμια αντιλαϊκή πολιτική, όπως οι προκάτοχοί τους.
Το ίδιο βεβαίως πράττει και η Διοίκηση Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής (η κ. Δούρου είναι μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ). Οι πολιτικές ευθύνες βαραίνουν εξίσου και τους αιρετούς των κομμάτων αυτών στην τοπική διοίκηση, τόσο στην περιφέρεια όσο και στο ΕΣΔΚΝΑ, αλλά και στους δήμους και ιδιαίτερα οι δημοτικές αρχές Φυλής της ΝΔ σήμερα και του ΠΑΣΟΚ πριν, που είτε συναινούν είτε υπογράφουν είτε προσαρμόζονται παρά τις όποιες κορώνες διαλαλούν κατά καιρούς.
Όλοι οι εκλεγμένοι των κομμάτων αυτών υιοθετούν και συνυπογράφουν στα θεσμοθετημένα όργανα που ανήκουν τον ενταφιασμό της περιοχής μας με την παραμονή της χωματερής.
Οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων δείχνουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τη διοίκησής της στην περιφέρεια Αττικής την κ. Δούρου παρά τις όποιες «προεκλογικές υποσχέσεις», αλλά μετεκλογικά κατά την ορκωμοσία της στο κλειστό γυμναστήριο Δροσούπολης στα Άνω Λιόσια, παρουσία της διοίκησης Παππού, όχι μόνο γίνανε καπνός ή καλύτερα «αέρας κοπανιστός», προετοιμάζουν άλλη μια παράνομη επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής στις τόσες παράνομες επεκτάσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα.
Σχεδιάζουν λοιπόν νέα επέκταση κατά 108 στρέμματα, νέα πισώπλατη μαχαιριά ενάντια στο λαό της περιοχής μας. Η δε μελέτη περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων ισχυρίζεται ότι η χωρητικότητα αυτή επαρκεί για 2 χρόνια, ενώ τα στοιχεία της ίδιας της μελέτης λένε για 1 χρόνο και 4 μήνες. Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι σχεδιάζουν υπογείως παραπέρα σενάρια για νέα παράταση της χωματερής.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και με τον εθνικό σχεδιασμό διαχείρισης αποβλήτων το Δεκέμβρη του 2015 και με τα περιφερειακά σχέδια διαχείρισης αποβλήτων, αλλά και με το ΠΕΣΔΑ Αττικής στα τέλη του 2016 προωθεί:
τη μεγαλύτερη σε βάθος και σε έκταση εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση στον τομέα διαχείρισης των αποβλήτων
την παραπέρα αφαίμαξη του ήδη λεηλατημένου λαϊκού εισοδήματος
την ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων στον κλάδο
τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση του περιβάλλοντος με τη στέρηση κεντρικών δημόσιων πόρων για την κατασκευή υποδομών διαχείρισης των δημοτικών απορριμμάτων και την ανοχή απέναντι στην ασυδοσία του βιομηχανικού κεφαλαίου να σπέρνει κατά βούληση τα τοξικά και τα άλλα επικίνδυνα απόβλητά του.

Χρόνια τώρα η χωματερή στην περιοχή μας έχει γίνει πεδίο ομηρίας των εργαζομένων, πεδίο εκμαυλισμού συνειδήσεων και εκβιαστικών διλημμάτων, που συμπυκνωμένο ακουγόταν στο επιχείρημα «Χωματερή=Ανάπτυξη» ή στο «Χωματερή=Χρήματα».
Για εμάς το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι ζήτημα που αφορά πρώτα απ’ όλα και πάνω απ’ όλα την υγεία και την ποιότητα ζωής της λαϊκής εργατικής οικογένειας, που έχει να αντιμετωπίσει τη φτώχεια, την ανεργία, τα πενιχρά μεροκάματα, τις συντάξεις, τη φοροληστεία, τα μνημόνια, την υποβάθμιση της υγείας, την υποβάθμιση της παιδείας και να αναγκάζεται να ζει και δίπλα στη χωματερή.
Ας σταματήσει εδώ το παραμύθι, γιατί περί τέτοιου πρόκειται. Ότι δηλαδή χάρη στην παρουσία της χωματερής, θα ζούσαμε σε παραδεισένια πόλη, ότι θα άλλαζε όψη η περιοχή και άλλα τέτοια.
Η χωματερή είναι ένα καρκίνωμα, που επιβαρύνει μόνιμα την υγεία τη δική μας και των παιδιών μας. Είναι μια εστία καθημερινής μόλυνσης.
Θέλουμε να τονίσουμε και να καταγγείλουμε τη σύμβαση παραχώρησης έναντι εξευτελιστικού αντιτίμου της εκμετάλλευσης του βιαερίου που εκλύεται από τη χωματερή σε μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο. Αλλά και άλλου είδους συμβάσεις παραχώρησης σε σχέση με τα απόβλητα του ΧΥΤΑ Φυλής, που είναι συνολικά ενάντια στα συμφέροντα των κατοίκων του δήμου Φυλής. Είναι μια σημαντική πηγή εσόδων που τη λυμαίνονται οι ιδιώτες.

Το εργατικό λαϊκό κίνημα της περιοχής μας εδώ και δεκαετίες είχαμε και έχουμε πάντα στην ημερήσια διάταξη την απομάκρυνση της χωματερής.
Αυτό το στόχο υπηρετούμε.
Αυτό το πλαίσιο δράσης, άλλοι καλοπροαίρετα και κυρίως άλλοι εκ του πονηρού, το τεμαχίζουν και το διαμορφώνουν κατά πώς τους βολεύει. Άγονται και φέρονται ανάλογα με την εκάστοτε χρονική πολιτική περίοδο.
Η απάντηση σε όλα αυτά είναι μία.
Μόνο ο ανυποχώρητος αγώνας του εργατικού λαϊκού κινήματος, των κατοίκων και των μαζικών φορέων της περιοχής μας αλλά και ευρύτερα, που έχουν σταθερό προσανατολισμό για τις αιτίες που δημιουργούν και αυτό το πρόβλημα, έχει ελπίδα και πάνω απ’ όλα προοπτική.
Η διαχείριση των αποβλήτων με γνώμονα και μόνο τις λαϊκές ανάγκες, με σεβασμό στην υγεία, στο περιβάλλον, στους φυσικούς πόρους και στο λαϊκό εισόδημα, μόνο στο πλαίσιο ενός άλλου, ριζικά διαφορετικού τρόπου ανάπτυξης της κοινωνίας μας, μπορεί να εξασφαλιστεί.
Για να ανοίξουμε ακόμα περισσότερο αυτόν τον ελπιδοφόρο δρόμο ικανοποίησης των δικών μας αναγκών, προβάλλουμε ένα ριζοσπαστικό πλαίσιο αιτημάτων, αγωνιζόμαστε, διεκδικούμε και απαιτούμε:
Άμεσο και οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής και όλων των ρυπογόνων δραστηριοτήτων που συντελούνται μέσα και γύρω απ’ αυτόν.
Να αποκλειστεί η ενιαία περιοχή Άνω Λιοσίων-Ασπροπύργου-Ελευσίνας-Φυλής (Θριάσιο Πεδίο) από οποιαδήποτε ρυπογόνο δραστηριότητα.
Όχι στην καύση απορριμμάτων.
Η εξεύρεση νέων χώρων να αποτελέσει μέρος ενός συνολικού σχεδιασμού διαχείρισης απορριμμάτων με κριτήριο την ποιότητα ζωής του λαού, στα πλαίσια μιας δίκαιης διαπεριφερειακής συνεργασίας χωρίς τον αποκλεισμό και εκτός Αττικής περιοχών.
Όχι στη μετατόπιση των βαρών στο λαϊκό εισόδημα με νέα χαράτσια, πράσινα και μη, μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη και με οποιοδήποτε άλλο τρόπο.
Καμιά ιδιωτικοποίηση μέρους ή του συνόλου στο τομέα της καθαριότητας (μέσα από ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ).
Διασφάλιση των θέσεων των εργαζομένων με μόνιμες σταθερές θέσεις εργασίας και πλήρη δικαιώματα.
Να προχωρήσει άμεσα ολοκληρωμένη επιδημιολογική μελέτη που θα περιλαμβάνει τους κατοίκους και τους μόνιμους εργαζόμενους στη ζώνη επιρροής της ΟΕΔΑ Φυλής-Άνω Λιοσίων, χωρίς άλλες καθυστερήσεις (η μελέτη αυτή καρκινοβατεί ακόμα στις δημοπρατήσεις).
Προώθηση στην ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή μέσα από δημόσιο φορέα και όχι μέσα από τη συνεργασία-σύμβαση, όπως γίνεται μέχρι σήμερα, με την ΕΕΑΑ ΑΕ και μάλιστα με λεόντιους όρους.
Όχι στην εμπορευματοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες απορρύπανσης και αποκατάστασης της ευρύτερης περιοχής γύρω από τον ΧΥΤΑ Φυλής, με μελέτη, εξασφάλιση χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, δημοπράτηση, υλοποίηση.

Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής Πετρούπολης για τη συγκέντρωση που διοργανώνει την Τετάρτη 21 Ιούνη στις 7 μ.μ. στην είσοδο του ΧΥΤΑ Φυλής. Σε αυτόν τον αγώνα πρέπει να πάρει μέρος ο κάθε εργαζόμενος, άνεργος, αυτοαπασχολούμενος, μικρός μαγαζάτορας, συνταξιούχος, η κάθε γυναίκα. Καλούμε ακόμα όλους τους συλλόγους της περιοχής να κάνουν δική τους υπόθεση τον αγώνα για την απομάκρυνση της χωματερής.
Κι ας μην ξεχνάμε ότι το πρώτο στοιχείο της παιδείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού είναι η υγεία.

Όπως είπαμε, δεν ήρθαμε σήμερα εδώ για να καταγράψουμε απλώς το πρόβλημα, αλλά να καλέσουμε και νέους αγωνιστές και αγωνίστριες, νέες δυνάμεις σε αυτόν τον αγώνα.
Να δηλώσουμε και να διαδηλώσουμε για άλλη μια φορά και όσες χρειαστεί ακόμα την κάθετη αντίθεσή μας στην ενεργειακή βόμβα της χωματερής που έχουμε δίπλα μας. Ιδιαίτερο κάλεσμα συμμετοχής και δράσης απευθύνουμε στη νέα γενιά, στους εργαζόμενους νέους και νέες, στους μαθητές και στα 15μελή τους όργανα, στους σπουδαστές, στη νεολαία των Δήμων Φυλής και Αγίων Αναργύρων-Καματερού αλλά και της ευρύτερης περιοχής να γίνουν πρωταγωνιστές και πρωτοπόροι μαχητές για τη ζωή και το μέλλον που τους αξίζει.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια