Η Φυλή τίμησε τον Νικόλαο Κρητικό (βίντεο)


   Οι τρεις δημοτικές ενότητες του Δήμου Φυλής τίμησαν  τον πεσόντα υπέρ πατρίδας Νικόλαο Κρητικό που στις 16-8-1974 αγωνίστηκε εναντίων των Τούρκων εισβολέων στην Κύπρο υπερασπιζόμενος το στρατόπεδο της ΕΛ.ΔΥ. Κ. Τα επαναπατρισθέντα λείψανα είχαν σαν πρώτο σταθμό το Ζεφύρι όπου και στην πλατεία Ελλήνων Αγνοούμενων της Κυπριακής Τραγωδίας, ψάλθηκε τρισάγιο στο μνημείο που υπάρχει εκεί προς τιμήν τωνς συμπατριωτών μας που χάθηκαν
εκεί. Στη συνέχεια με μια τεράστια αυτοκινητοπομπή τα λείψανα μεταφέρθηκαν στο Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Φυλή όπου και έγινε η εξόδιος ακολουθία των λειψάνων. Για να ακολουθήσουν κάτω από τους ήχους της μπάντας του στρατού το δρόμο για την τελευταία του κατοικία στο κοιμητήριο της Χασιάς και στο μνημείο που υπάρχει εκεί προς τιμή του.




























Ακολουθεί το μήνυμα της οικογένειας Νικολάου Κρητικού:
"Η  οικογένεια του Νικόλαου Κρητικού του πεσόντα στις 16/8/1974 στην Κύπρο , αγωνιζόμενου εναντίων των Τούρκων εισβολέων , ευχαριστούμε τον Δήμαρχο κο Παππού τον Αντιδήμαρχο κο Μπρέμπο ,τον Αντιδήμαρχο κο Μαυροειδάκο τον Γ.Γ. κο Αργύρη Αργυρόπουλο για την συμπαράστασή τους στην όλη διαδικασία μέχρι τον ενταφιασμό του αδελφού μας. Πρέπει να αναφέρω ότι το μνημείο στο οποίο τάφηκε ο αδελφός μας κατασκευάστηκε με έξοδα του Δήμου. Σας ευχαριστούμε .Ο κος Μπρέμπος στάθηκε κοντά μας με αδελφική αγάπη και ενδιαφέρον. Ευχαριστώ από καρδιάς.
Ευχαριστούμε επίσης τους πολίτες του Δήμου Φυλής για την αυθόρμητη προσέλευση τους στην τελετή ταφής και την συμπαράσταση τους στις δύσκολες αυτές ώρες."

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια