Εικόνες ντροπής σε παιδική χαρά



   Την στιγμή που γίνεται αγώνας να αλλάξει το πρόσωπο της πόλης με έργα που έρχονται να βελτιώσουν την καθημερινότητα, κάποιοι με περισσή μανία βανδαλίζουν και καταστρέφουν χώρους στολίδι για την περιοχή μας στερώντας στιγμές χαλάρωσης σε μικρά παιδιά.
   Ο λόγος για την παιδική χαρά και το γηπεδάκι ποδοσφαίρου στην πλατεία Φιλικής Εταιρείας που παραδόθηκε προς χρήση τον Νοέμβριου του 2015 και έχει καταλήξει να είναι "παιδική λύπη". Όπως διαπιστώσαμε, ασυνείδητοι δεν προκάλεσαν απλά φθορές αλλά "ξήλωσαν" παιχνίδια της παιδικής χαράς, μέρος της περίφραξης, ακόμα και τους προβολείς που είχαν τοποθετηθεί εκεί. Λεηλατήθηκε επίσης και η μικρή αποθήκη που υπήρχε στο χώρο, και αφαιρέθηκε μέχρι και ο χλοοτάπητας που
υπήρχε στο γηπεδάκι ποδοσφαίρου καθιστώντας το χώρο ακατάλληλο για χρήση.
   Και εδώ τα ερωτήματα είναι εύλογα :

  • Τι παιδεία και πολιτισμό υποδεικνύουν τέτοιου είδους ενέργειες;
  • Πόσο υπεύθυνοι είμαστε εμείς οι ίδιοι που δεν καταγγέλλουμε τέτοιες συμπεριφορές;
  • Πόσο αντέχει ένας δήμος να επιβαρύνεται με το κόστος αποκατάστασης των ζημιών ένος χώρου που προορίζεται για άθληση, ξεκούραση και αναψυχή;
  • Ποιος θα διαφυλάξει την περιουσία μας;
  • Αν δεν υπήρχαν αυτά τα φαινόμενα, οι πόροι δε θα βοηθούσαν στην κατασκευή νέων υποδομών;
   Απευθύνουμε έκκληση προς κάθε υπεύθυνο ώστε να προστατευτεί η δημοτική περιουσία από παρόμοια κρούσματα. Οι υποδομές της πόλης αποτελούν περιουσία των δημοτών και οφείλουμε να τη διαφυλάξουμε.
   Να παραθέσουμε τις προτάσεις του Συνήγορο του Πολίτη σύμφωνα με έγγραφο που απέστειλε στον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη όπου τονίζεται ότι μετά από καταγγελίες πολιτών, προκύπτει πως το σημαντικότερο πρόβλημα των παιδικών χαρών είναι οι φθορές και ο βανδαλισμός. Μεγάλη έμφαση δε, δίνεται στην ανάγκη λήψης μέτρων 24ώρου βάσεως καθώς οι περισσότερες απόπειρες βανδαλισμού γίνονται νυκτερινές ώρες. www.synigoros.gr/resources/20170317-eggrafo-stp.pdf.
 Δείτε παρακάτω το πριν και το μετά :










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια