Εγκρίθηκε η σύμβαση Δήμου Φυλής και Περιφέρειας για την πεζογέφυρα στον οικισμό Γεννηματά


ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Στις υπ. αριθµ., 392/2016 και 393/2016 (ο.ε) Αποφάσεις του Περιφερειακού Συµβουλίου Αττικής είναι ενταγµένο στο Πρόγραµµα Εκτελεστέων Έργων έτους 2017 και στον Προϋπολογισµό της Περιφέρειας έτους 2017 αντίστοιχα το έργο µε τίτλο: «ΜΕΛΕΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΑΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ» συνολικού προϋπολογισµού 700.000,00 € (συµπεριλαµβανοµένου Φ.Π.Α.)
 Σκοπός του έργου είναι η ασφαλής διέλευση πεζών και ΑΜΕΑ µετά την ολοκλήρωση της Περιφερειακής οδού Αιγάλεω. Με την παράδοση στην κυκλοφορία της Περιφερειακής οδού Αιγάλεω όπου θα εξυπηρετεί κυκλοφοριακές παραµέτρους ευρύτερων περιοχών του λεκανοπεδίου του νοµού Αττικής, η κάθετη διέλευση από τον οικισµό Γεννηµατά προς το κέντρο του ∆ήµου Φυλής όπως γίνεται µέχρι τώρα καθίσταται ανέφικτη, χωρίς την παρουσία της πεζογέφυρας, καθότι η
Περιφερειακή Αιγάλεω είναι απροσπέλαστη για πεζούς.  Έτσι, θα επιτυγχάνεται η κάθετη διέλευση των πεζών της Περιφερειακής οδού µε ασφάλεια, αφού θα συνδέονται οι προτεινόµενες παρακείµενες διαβάσεις πεζών της οδού µε τα κλιµακοστάσια και τα ασανσέρ ανόδου προς την πεζογέφυρα.
 Η περιοχή εκτέλεσης του συγκεκριµένου έργου ανήκει χωρικά στην ∆ηµοτική Ενότητα Άνω Λιοσίων του ∆ήµου Φυλής και συγκεκριµένα θα κατασκευαστεί στο ύψος του ισόπεδου κόµβου της Βυζαντίου, στην Χ.Θ. 0+387,00 της υπό κατασκευής σε τελικό στάδιο Περιφερειακής οδού Αιγάλεω του ∆ήµου Φυλής. Το έργο περιγράφεται αναλυτικά στην µε αριθµό 351/2016 τεχνική µελέτη του ∆ήµου Φυλής που εγκρίθηκε και θεωρήθηκε από την ∆ιεύθυνση Τεχνικών Έργων του ∆ήµου και εγκρίθηκε µε την µε αριθµό 317/2016 Απόφαση του ∆ηµοτικού Συµβουλίου.
 Το έργο περιλαµβάνει την κατασκευή πεζογέφυρας µε σύγχρονες προδιαγραφές και την ανάπλαση– διαµόρφωση του περιβάλλοντος χώρου για την πρόσβαση στην πεζογέφυρα Ειδικότερα η πεζογέφυρα θα είναι ένας σύµµικτος Φορέας (οπλισµένου σκυροδέµατος και δοµικού χάλυβα), συνολικού µήκους L=31.10m και πλάτους B=2.40m. Θα κατασκευαστούν δύο ακρόβαθρα Α1 & Α2 που το καθένα θα περιλαµβάνει ένα κλιµακοστάσιο και ένα πυρήνα ανελκυστήρα, εξασφαλίζοντας άµεση και ευχερή πρόσβαση σε πεζούς, ΑΜΕΑ και ευπαθείς οµάδες πληθυσµού (υπερήλικες, µητέρες). Ο περιβάλλον χώρος θα περιλαµβάνει πεζόδροµους πρόσβασης µε πρόβλεψη επίσης για ΑΜΕΑ µε την κατασκευή ραµπών και όδευση τυφλών, µε παρτέρια πρασίνου ενδιάµεσα και ηλεκτροφωτισµό.
 Το έργο χρηµατοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής (ΚΑΕ 9771.06.031) και ο προϋπολογισµός του έργου ανέρχεται σύµφωνα µε τη µελέτη στο ποσό των 700.000,00 €, στο οποίο συµπεριλαµβάνεται η εκτιµώµενη δαπάνη αναθεώρησης, οι απρόβλεπτες δαπάνες, απολογιστικές δαπάνες και ο Φ.Π.Α. που αναλογεί.
 Το έργο θα δηµοπρατηθεί από το ∆ήµο Φυλής και θα εκτελεστεί από τη ∆/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του ∆ήµου σύµφωνα µε τις διατάξεις που ισχύουν για τα δηµόσια έργα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια