Κακά μαντάτα από Γεροβασίλη, Σκουρλέτη -Τι απάντησαν στους εργαζόμενους


“Το νομοθετικό πλαίσιο δεν τους επιτρέπει να παραμείνουν οι συμβασιούχοι στη δουλειά τους”. Αυτή ήταν, σύμφωνα την ανακοίνωση του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής η απάντηση της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης μαζί της στο πλαίσιο μαζικής κινητοποίησης. Παράλληλα, όπως τονίζουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, προκειμένου να ενδυναμώσει τη θέση της, η υπουργός επικαλέστηκε την «κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας».
Λιγότερος κατηγορηματικός ήταν, σύμφωνα με τους, παρόντες στη συνάντηση, εργαζόμενους που μίλησαν στην aftodioikisi.gr, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος υποστήριξε ότι μετά την ψήφιση των μέτρων “θα δούμε το πως θα τακτοποιηθεί ένα κομμάτι που είναι «μακροχρόνιοι» συμβασιούχοι. Και αυτό δεν θα
πιάσει και όλους”. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, απο την συζήτηση, στην ουσία προέκυψε ότι αυτοί που πιθανόν να έχουν την τύχη της μονιμοποίησης είναι οι εργαζόμενοι στο “Βοήθεια στο σπίτι” ή τα ΚΗΦΗ, ενώ αμφίβολο είναι αν θα ενταχθούν κάποιοι από τους συμβασιουχους των παιδικών σταθμών. Είναι χαρακτηριστικό ότι εργαζόμενη σε παιδικό σταθμό που ήταν παρούσα και πληροφόρησε τον υπουργό και τους συνεργάτες του ότι “εργάζεται επί 50 μήνες”, δεν έλαβε σαφή απάντηση αν περιλαμβάνεται στους “μακροχρόνιους” συμβασιούχους.
Όσο για τους συμβασιούχους της καθαριότητας, εργαζόμενοι που ήταν παρόντες στις συνάντηση τόνιζαν στην aftodioikisi.gr, ότι ο κ. Σκουρλέτης και οι συνεργάτες του, δεν άφησαν να διαφανούν ελπίδες ούτε καν μέσω των περίφημων “ανοιχτών” διαγωνισμών του ΑΣΕΠ. Άλλωστε, όπως έγραψε η aftodioikisi.gr, σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμo οι προσλήψεις στους δήμους “παγώνουν” για το 2018 και το 2019, ενώ το 2020 πρόκειται να προσληφθούν 2.050 εργαζόμενοι και το 2021 2.071, δηλαδή συνολικά στην πενταετία θα γίνουν 6.087 προσλήψεις σε δήμους και περιφέρειες. Ωστόσο, ακόμη κι αυτές, όπως τονίζεται στο μεσοπόθεσμο οι προσλήψεις θα αφορούν, κυρίως, ΔΕ και ΥΕ στους ΟΤΑ από οριστικά αποτελέσματα διαγωνισμών του ΑΣΕΠ προηγούμενων ετών.
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής:
«Σήμερα Τρίτη 16 Μάη πραγματοποιήθηκε μια από τις πιο μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις συμβασιούχων. Μία μέρα πριν την ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ   ΑΠΕΡΓΙΑ της ΤΕΤΑΡΤΗΣ 17 του ΜΑΗ δόθηκε μία αγωνιστική απάντηση στην Κυβέρνηση. Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ μαζί με Σωματεία του κλάδου και επιτροπές αγώνα συμβασιούχων οργάνωσαν την σημερινή κινητοποίηση και πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών Σκουρλέτη ο οποίος δεν δεσμεύτηκε για τίποτα στο βασικό αίτημα των συμβασιούχων να παραμείνουν στη δουλειά. Στην  ουσία αναμασούσε δικαιολογίες για το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν δίνει λύση για το πρόβλημα. Είναι ξεκάθαρο ότι ρίχνουν το μπαλάκι στην ολομέλεια του  ελεγκτικού συνεδρίου και στους Δημάρχους. Στο δίκαιο αίτημα  των εργαζομένων να μην απολυθεί κανένας  για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, για νομοθετική ρύθμιση που θα μετατρέπει τις συμβάσεις σε αορίστου χρόνου λύνοντας το ζήτημα οριστικά δεν έδωσαν καμιά απάντηση. Αντιθέτως είχε το θράσος να μας πει ότι προέχει να περάσουν τα μέτρα και η αξιολόγηση από τους θεσμούς και μετά θα δούμε το πως θα τακτοποιηθεί ένα κομμάτι που είναι «μακροχρόνιοι» συμβασιούχοι. Και αυτό δεν θα πιάσει και όλους. Αποκρύπτοντας από τους εργαζόμενους ότι το πέρασμα της δεύτερης αξιολόγησης είναι αυτό που φέρνει τις απολύσεις.
Μετά το Υπουργείο Εσωτερικών με παλμό όλοι οι συγκεντρωμένοι κατευθυνθήκαν στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η αναμονή για συνάντηση με την Υπουργό Όλγα Γεροβασίλη ήταν μεγάλη οι συμβασιούχοι με αποφασιστικότητα προχώρησαν σε 3ωρη συμβολική κατάληψη του Υπουργείου πραγματικά πλημμύρησε από εργαζόμενους ο χώρος που με τα συνθήματα έδωσαν έναν άλλο τόνο στέλνοντας μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν θα κάνουμε πίσω έχουμε το δίκιο αίτημα μας.
Η κοροϊδία σε βάρος των συμβασιούχων συνεχίστηκε και εκεί! Η υπουργός αναμασούσε τις ίδιες δικαιολογίες με τον Υπουργό εσωτερικών. Δικαιολογίες του τύπου ότι το νομοθετικό πλαίσιο δεν τους επιτρέπει να παραμείνουν οι συμβασιούχοι στη δουλειά τους. Για να πάρουν την απάντηση από τους εργαζόμενους, κυβέρνηση είστε αλλάξτε τους νόμους. Δεν θα δεχτούμε καμιά πολιτική που να μας αφαιρεί το δικαίωμα στη ζωή σε εμάς και στα παιδιά μας. Δεν θα δεχτούμε καμιά κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο αφορά την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, της σίτισης και της φύλαξης.
Καταγγέλλουμε τους δημάρχους που μπροστά στην πανεργατική απεργία τρομοκρατούν τους εργαζόμενους που δουλεύουν μέσα από τα προγράμματα της φτώχιας και της μιζέριας. Είναι εκείνοι οι δήμαρχοι που έχουν υλοποιήσει μέχρι κεραίας την αντεργατική πολιτική των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Συνάδελφοι προχωράμε, εμείς έχουμε τη δύναμη. Δεν κάνουμε Βήμα πίσω από το Δικαίωμα μας στη Μόνιμη και Σταθερή Δουλειά. Ενώνουμε τη φωνή μας τη δύναμη μας με όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, κατεβαίνουμε μαζικά στην ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ αύριο Τετάρτη 17 ΜΑΗ στις 10:00 στην πλατεία Εθν. Αντίστασης.
Την Πέμπτη 18 Μαΐου παίρνουμε μαζικά μέρος στη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τις 12:00 ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΩΡΑΡΙΟΥ και δίνουμε δυναμικό παρών ΣΤΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 13:00 στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Καμία ώρα, καμία μέρα να μην πάει χαμένη!! κάθε μέρα στους δρόμους».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια