Δημοπρατείται στις 13 Ιουνίου 2017 ο νέος Παιδικός Σταθμός στο Ζεφύρι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η δέσμευση του Δημάρχου Χρήστου Παππού στο Δημοτικό Συμβούλιο Φυλής ότι θα δημοπρατηθούν, άμεσα, τέσσερα μεγάλα έργα, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 12 εκατ. ευρώ εκπληρώθηκε.
Μετά τη δημοπράτηση των αντιπλημμυρικών έργων σε Λίμνη και Ζωφριά και της επικείμενης δημοπράτησης (στις 25 Μαΐου 2017) της Στέγης Ηπειρωτών, ήρθε η σειρά της δημοπράτησης του νέου Παιδικού Σταθμού στο Ζεφύρι για να συμπληρωθεί ο αριθμός των τεσσάρων έργων.
Τα τρία από αυτά τα έργα θα χρηματοδοτηθούν εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Αττικής και το τέταρτο από το Δήμο Φυλής. Ειδικότερα, τα αντιπλημμυρικά έργα στη Λίμνη και στη Ζωφριά και ο Παιδικός Σταθμός Ζεφυρίου θα χρηματοδοτηθούν από την Περιφέρεια Αττικής (συνολικός
προϋπολογισμός 11,56 εκατ. Ευρώ) και η αποπεράτωση της Στέγης Ηπειρωτών από ίδιους πόρους του Δήμου (250 χιλ. ευρώ).  
Αναφορικά με το νέο Παιδικό Σταθμό στο Ζεφύρι, θα δημοπρατηθεί στις 13 Ιουνίου 2017 στην αίθουσα ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ του Δημαρχείου Φυλής στα Άνω Λιόσια, μεταξύ 09:00 και 13:00.
Σύμφωνα με την προκήρυξη, το έργο θα κατασκευαστεί στη διασταύρωση των οδών Μπουμπουλίνας και Σουλίου (ΟΤ 54) σε ιδιόκτητο οικόπεδο του Δήμου.
Πρόκειται για Βρεφονηπιακό  Σταθμό Ολοκληρωμένης Φροντίδας για τη φύλαξη και τη δημιουργική απασχόληση 36 νηπίων, 10 βρεφών και 6 νηπίων με αναπηρία. Αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, α΄όροφο και περιβάλλοντα χώρο σε οικόπεδο συνολικού εμβαδού 982,25 τ.μ.
Η υπ΄αρ. 151/2015 Αρχιτεκτονική Μελέτη και τα Τεύχη Δημοπράτησης εκπονήθηκαν από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής, υπό την εποπτεία του Αντιδημάρχου Θανάση Σχίζα, στα μέσα του 2015 και ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό του 1.562.601,62 ευρώ.
Η σχετική προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Φυλής είχε εγκριθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στις 8 Σεπτεμβρίου 2016.
Το έργο εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2018. 
Δείτε το σχετικό σύνδεσμο στην ιστοσελίδα του Δήμου Φυλής ΚΛΙΚ ΕΔΩ



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια