Διπλή δικαστική δικαίωση για 13ο, 14ο μισθό σε δημοτικούς υπαλλήλους


    Περίπου 3.000 ευρώ σε καθέναν επιδίκασε, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το Ειρηνοδικείο Αθηνών με τις υπ΄αριθ. 608/2017 και 619/2017 αποφάσεις του, σε υπαλλήλους του δήμου Αθηναίων για την αναδρομική (2014 έως 2016) διεκδίκηση των Δώρων Χριστουγέννων-Πάσχα και επιδομάτων αδείας που είχαν καταργήσει οι μνηνονιακοί νόμοι. Όπως είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, πρόκειται για δύο αγωγές που είχαν κατατεθεί από εργαζόμενους ΙΔΑΧ του δήμου Αθηναίων και είχαν εκδικαστεί στις 10 Ιανουαρίου 2017. Ήδη, μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, έχει κατατεθεί και τρίτη αγωγή για την οποία, όμως, δεν υπάρχει ακόμη απόφαση.
Μάλιστα, μετά την ψήφιση σχετικής ρύθμισης από την Βουλή τον περασμένο Δεκέμβριο, τα χρήματα μπορούν να είναι άμεσα καταβλητέα, καθώς δίνεται η δυνατότητα στις δημοτικές Αρχές να παραιτηθούν
από την άσκηση ενδίκων μέσων και άρα να μην προσφύγουν σε ανώτερο βαθμό. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι είναι, πλέον, στο χέρι του δήμου Αθηναίων να μην χρησιμοποιήσει αυτή την δυνατότητα που του δίνει ο νόμος.
Η ενημέρωση των εργαζόμενων
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε σχετική ενημέρωσή του προς τα μέλη του το ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, «με τις αποφάσεις υπ΄αριθ. 608/2017 και 619/2017 του Ειρηνοδικείου Αθηνών δικαιώθηκαν συνάδελφοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου».
Παράλληλα, σύμφωνα με το Σωματείο έχουν επίσης δικαιωθεί και εξοφληθεί εργαζόμενοι των δήμων Φυλής, Λαμίας και Βόλβης, ενώ οι δήμοι Κηφισιάς και Πετρούπολης δήλωσαν ανάκληση των Εφέσεών τους,οπότε θα εξοφληθούν και οι εργαζόμνοι των συγκεκριμένων δήμων.
Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, τόσο το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας όσο και το Ειρηνοδικείο Λαμίας με   ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ  τους άνοιξαν «παράθυρο» για την επιστροφή των καταργημένων δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και Επίδομα Αδείας σε δημοσίους υπαλλήλους.
Μάλιστα το περασμένο Ιανουάριο το συγκεκριμένο Σωματείο σε ανακοίνωσή τους προς τα μέλη του  έκανε αναφορά σε δημοσίευμα της aftodioikisi.gr υπό τον τίτλο: «Έτσι μπορούν να διεκδικήσουν αυξήσεις οι δημοτικοί υπάλληλοι (ρύθμιση)».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια