Φθιώτιδα και Ευρυτανία επισκεύτηκε το ΕΠΑ.Λ Άνω Λιοσίων


  Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 3-ημερη εκπαιδευτική επίσκεψη της περιβαλλοντικής ομάδας του 2ου Ε.Κ. Δυτικής Αττικής, με μαθητές του ΕΠΑ.Λ. Άνω Λιοσίων, στην ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας και της Ευρυτανίας. 
  Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια δύο περιβαλλοντικών προγραμμάτων του σχολείου μας με τίτλους «Τα μονοπάτια της Πάρνηθας» και "Γλαύκος πιών μέλι ανέστη"… Πραγματοποιήθηκε με κοινή μετακίνηση και πρόγραμμα, που αφορούσε και τα δύο προγράμματα.
 Το πρώτο πρόγραμμα περιελάμβανε πλούσιες δραστηριότητες πεδίου με τη συνδρομή του ΚΠΕ Καρπενησίου. Οι υπεύθυνοι του ΚΠΕ επιμελήθηκαν δραστηριότητες γύρω από τη πεζοπορία στη φύση. Εστίασαν σε ασκήσεις-παιχνίδια εμπιστοσύνης της πεζοπορικής ομάδας αλλά και σε τεχνικές ασφαλούς προσπέλασης φυσικών εμποδίων με τη βοήθεια της ομάδας, Η ομάδα περπάτησε σε δασικό μονοπάτι που ξεκίνησε από το χωριό Γοργιανάδες, ανάμεσα σε ποταμάκια, πηγές, πλατάνια και έλατα. Επίσης, είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τη χλωρίδα και στοιχεία της πανίδας της περιοχής και να θαυμάσει το πλούσιο ορεινό ευρυτανικό τοπίο. 
 Στο πλαίσιο του δεύτερου προγράμματος πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην "Άγρια Μέλισσα", στην Πτελέα Φθιώτιδας, όπου πραγματοποιήθηκε μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση γύρω από την κοινωνία των μελισσών και της μελισσοκομικής τέχνης. Ακολούθησαν βιωματικά εργαστήρια, που ετοιμάστηκαν από τους υπεύθυνους της μελισσοκομικής μονάδας, για παρασκευή προϊόντων όπως μέλι, παστέλι‚ κηραλοιφές και πασχαλινές λαμπάδες που μοιράστηκαν στους μαθητές. 
 Ακόμη οι μαθητές επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στο μουσείο Εθνικής Αντίστασης στις Κορυσχάδες και στο μουσείο των Θερμοπυλών, καθώς και άλλα ιστορικά, πολιτιστικά και περιβαλλοντικά στοιχεία της ευρύτερης περιοχής. Φυσικά δεν έλειψε και η διασκέδαση στη γραφική πόλη του Καρπενησίου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια