Η Ελλάδα δεν πανηγύρισε, πανηγύρισε μία Ελληνίδα στα Άνω Λιόσια


Μπορεί η Ελλάδα να μην πήρε μετάλλιο στην πρεμιέρα του Junior European Judo Cup Athens 2017,  που φιλοξενείται στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων, ωστόσο πανηγύρισε μία Ελληνίδα, με τα χρώματα της Αυστρίας, η Ασημίνα Θεοδωράκη.Η Ασημίνα Θεοδωράκη, τρία χρόνια μετά την 7η θέση που κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό U18 που διεξήχθη επίσης στα Άνω Λιόσια, βρέθηκε στην κορυφή της κατηγορίας των -57 κιλών. Η λίαν προσφάτως πρωταθλήτρια Αυστρίας στην κατηγορία U23, σημείωσε συνολικά τέσσερις νίκες μέχρι το χρυσό μετάλλιο. Στον πιο συναρπαστικό τελικό της ημέρας, νίκησε την Μελτέμ Ντιντάρ από την Τουρκία στο Golden Score. 
Η Θεοδωράκη, κατάφερε να ισοφαρίσει στο τελευταίο δευτερόλεπτο του τετραλέπτου, ενώ χρειάστηκε δύο λεπτά και 22 δευτερόλεπτα για να σημειώσει ένα ακόμη Waza-ari, το
οποίο και της χάρισε το χρυσό μετάλλιο της κατηγορίας και πολλούς βαθμούς στην ευρωπαϊκή κατάταξη της EJU.
«Είμαι πάρα πολύ συγκινημένη. Κλαίω γιατί δεν περίμενα ότι θα μπορούσα να φτάσω τόσο ψηλά σε αυτό το τουρνουά. 
Ήταν ένας συγκλονιστικός τελικός και σκέφτηκε ότι πρέπει να κερδίσω. Κάτι που έγινε τελικά γιατί εγώ ήμουν αυτή που το ήθελε πάρα πολύ. Όποτε παίζω στην Ελλάδα νοιώθω Ελληνίδα, αλλά συγκινούμαι που ακούω τον αυστριακό ύμνο. 
Έτσι λοιπόν αυτός ο αγώνας είχε μια ιδιαιτερότητα για μένα. Χαίρομαι διότι το τουρνουά είναι αφιερωμένο στον Ηλία Ηλιάδη που τον παρακολουθώ και θαυμάζω ανελλιπώς όλα αυτά τα χρόνια» είπε η Θεοδωράκη.
Από την πλευρά του, ο προπονητής της Μάρτιν Γκραφλ είπε πως «είμαι πολύ ευτυχισμένος γιατί η αθλήτρια μου ήταν δυνατή, ήταν μαχήτρια και πίστευα ότι μπορούσε να κερδίσει σε ένα τόσο δύσκολο τελικό. 
Είναι πολύ δυνατή στο μυαλό και μπορεί να πει κανείς ότι είναι αυστριακή στη νοοτροπία, αλλά Ελληνίδα στην καρδιά. Όπως έρχεται στην Ελλάδα, βάζει τα δυνατά της και χαίρομαι διότι, ενώ ήταν έβδομη στο Ευρωπαϊκό U18, εφέτος μπόρεσε και έκανε την υπέρβαση και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο».

Μακριά από καλές εμφανίσεις η εθνική
«Το γεγονός ότι δεν λειτουργεί η εθνική ομάδα, ευθύνεται κατά πολύ μεγάλο ποσοστό για τη σημερινή αγωνιστική εικόνα. Ελπίζω να αποκατασταθεί σύντομα η τάξη πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα, ώστε η Ελλάδα να συνεχίζει να πρωταγωνιστεί σε όλα τα μεγάλα διεθνή τουρνουά. Η ελληνική σημαία αξίζει να βρίσκεται ψηλά στον ιστό, σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις», είπε ο Νίκος Ηλιάδης.
Για την ιστορία ν` αναφέρουμε ότι στην 9η θέση των -60 κιλών βρέθηκαν οι Βασίλειος Μπριόλας και Ιωάννης Αγκτζίδης, όπως και ο Νίκος Θεοδωρόπουλος στα -73 κιλά.
Ο εθνικός ύμνος της Τουρκίας ηχεί ακόμα στα Άνω Λιόσια
Ο εθνικός της Τουρκίας, ήχησε για πρώτη φορά στην απονομή των -44 κιλά γυναικών και... σταμάτησε στο φινάλε της πρεμιέρας. Η υπεροχή των αθλητών της γειτονικής χώρας ήταν καθολική, σε τέτοιο σημείο που ο εθνικός της ύμνος ήχησε στις επτά από τις συνολικά οκτώ απονομές που έγιναν στο πλαίσιο της 1η ημέρας.
Χαρακτηριστικό είναι επίσης πως μόλις έξι χώρες είχαν παρουσία στους επτά σημερινούς τελικούς (τα -44 κιλά έγιναν με το σύστημα round robin), με την Τουρκία να έχει σε όλους συμμετοχή, με έναν ή και με δύο αθλητές. Μοναδική παραφωνία στο τουρκικό... πάρτι, η κατηγορία των -57 κιλών, εκεί όπου η ελληνικής καταγωγής, Ασημίνα Θεοδωράκη που όμως αγωνίζεται με τα χρώματα της Αυστρίας, νίκησε στο Golden Score την Μελτέμ Ντιντάρ από την Τουρκία.
Η Τουρκία ουσιαστικά «καθάρισε» την υπόθεση της πρώτης θέσης στο 9th Iliadis Cup από την πρώτη κιόλας ημέρα. Κατέκτησε επτά χρυσά, τέσσερα ασημένια και ισάριθμα χάλκινα μετάλλια, ενώ είχε και τέσσερις πέμπτες θέσεις. Τα χρυσά μετάλλια της Τουρκίας πήραν οι Ογκουζχάν Οζισίκ (-55κ.), Σαμέτ Κουμτάς (-60κ.), Ουγκουρτσάν Ζεχίρ (-66κ.), Μπιλάλ Τσιλόγλου (-73κ.), Τσιζέκ Ακιούζ (-44κ.), Μελίσα Τσακμακλί (-48κ.) και Ιρέμ Κορκμάζ (-52κ.).
«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τις επιδόσεις των αθλητών και αθλητριών μας και τα αποτελέσματα που αποδεικνύουν ότι έχουμε ισχυρές ομάδες τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες.
Τα πολλά μετάλλια σε όλες τις κατηγορίες δείχνουν ότι κάνουμε σπουδαία δουλειά, ενώ το μοναδικό μας μυστικό για τις επιτυχίες είναι η δουλειά και η σκληρή προπόνηση. Οι συνθήκες προετοιμασίας στη χώρας μας, μας βοηθούν και μας ευνοούν και προσπαθούμε συνεχώς για να είμαστε μια μεγάλη δύναμη στο παγκόσμιο τζούντο.
Μέχρι το τέλος του τουρνουά θα προσπαθήσουμε να βρεθούμε στην κορυφή της κατάταξης σε όλες τις κατηγορίες. Χαιρόμαστε που παίρνουμε μέρος σε αυτό το σπουδαίο τουρνουά που φέρει το όνομα του Ηλία Ηλιάδη, ενός αθλητή που θαυμάζουμε εμείς σαν προπονητές, αλλά και οι αθλητές μας», τόνισαν μετά την ολοκλήρωση της πρεμιέρας, οι ομοσπονδιακοί προπονητές των γυναικών Μουσταφά Καλαϊτσί, Οκτάι Αγιάζ και ανδρών Γιασίν Ντογκάν.
Να σημειωθεί ότι η Τουρκία στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2016 ήταν 3η στη γενική κατάταξη με δύο χρυσά και εννέα χάλκινα μετάλλια, ενώ το 2015 κατετάγη 2η με τρία χρυσά, τέσσερα ασημένια και πέντε χάλκινα μετάλλια.
Πηγή: http://www.gazzetta.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια