Μειώνει κατά 50% τα τροφεία των παιδιών στους Παιδικούς Σταθμούς Άνω Λιοσίων ο Δήμος Φυλής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μειώνει κατά 50% τα τροφεία των παιδιών στους Παιδικούς Σταθμούς Άνω Λιοσίων ο Δήμος Φυλής
Σε μείωση των τροφείων των παιδιών που φοιτούν στους Παιδικούς Σταθμούς των Άνω Λιοσίων κατά 50% προχώρησε ο Δήμος Φυλής.
Εισηγούμενος το θέμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Παρασκευής  17 Μαρτίου 2019 ο Πρόεδρος και Δημοτικός Σύμβουλος Παναγιώτης Καμαρινόπουλος τόνισε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο των Παιδικών Σταθμών Άνω Λιοσίων προχώρησε στην Απόφαση της μείωσης των τροφείων λόγω της πιεστικής οικονομικής κατάστασης που βιώνει η πλειοψηφία των συμπολιτών μας.
Ειδικότερα στην Απόφαση των Παιδικών Σταθμών Άνω Λιοσίων αναφέρονται τα εξής:

«Το Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ» λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη την πιεστική οικονομική κατάσταση που βιώνει η πλειοψηφία των συμπολιτών μας, εισηγείται είτε για απαλλαγή είτε για μείωση της οικονομικής συμμετοχής για πολύτεκνες, Τρίτεκνες, μονογονεϊκές, για ορφανά παιδιά, για οικογένειες με άτομα με αναπηρία καθώς και οικογένειες με πολύ χαμηλό εισόδημα.
Για το παραπάνω λόγο, εισηγούμαστε στο Δ.Σ. την αναπροσαρμογή  της  κλίμακας  των  μηνιαίων  τροφείων, εφαρμόζοντας μείωση 50% στις τρέχουσες τιμές, σύμφωνα  με  το  οικογενειακό εισόδημα των γονέων και με ισχύ από την επομένη της δημοσίευσης της απόφασης στο πρόγραμμα  «Διαύγεια».
Ο πίνακας διαμορφώνεται ως εξής:
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ
ΕΙΣΟΔΗΜΑ
ΠΟΣΟ
ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ
Έως  10.000 ευρώ
0
10.001 – 15.000 ευρώ
15 ευρώ
15.001- 20.000 ευρώ
20 ευρώ
20.001 - 25.000 ευρώ
25 ευρώ
25.001 – 30.000 ευρώ
30 ευρώ
30.001 έως 40.000 ευρώ
40 ευρώ
40.001 έως 50.000 ευρώ
60 ευρώ
50.001 και άνω
100 ευρώ

Απαλλάσσονται κάθε εισφοράς :
  • Οι δημότες με οικογενειακό εισόδημα έως 10.000 ευρώ εφόσον αυτό αποδεικνύεται με τα νόμιμα δικαιολογητικά.
  • Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στο Ν.Π.Δ.Δ. «ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ»
  • Γονείς που είναι φοιτητές ή ο πατέρας είναι στρατιώτης. (Δεν νοούνται φοιτητές, οι εργαζόμενοι που φοιτούν για απόκτηση 1ου ή  2ου πτυχίου).
  • Οι μονογονεικές οικογένειες (άγαμος ή γονέας σε χηρεία) και τα ορφανά παιδιά, είτε από πατέρα είτε από μητέρα.
  • Εφόσον υπάρχει στην οικογένεια άτομο με ειδικές ανάγκες (γονείς, παιδιά) με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω και με την προσκόμιση οικείας βεβαίωσης του ασφαλιστικού φορέα ή της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής, με εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ.  Εάν το εισόδημα είναι άνω των 40.000 ευρώ, τότε παρέχεται έκπτωση της τάξεως 50 % .
  • Οι  πολύτεκνες και τρίτεκνες  οικογένειες   με  εισόδημα  μέχρι 40.000 ευρώ.   Εάν το εισόδημα είναι άνω των 40.000 ευρώ, τότε παρέχεται έκπτωση της τάξεως 50 %

Μειώνονται τα τροφεία στις εξής κατηγορίες:
  • Στους αποδεδειγμένα διαζευγμένους γονείς ή γονείς σε διάσταση παρέχεται έκπτωση της τάξεως 50%
  • Στις  εργαζόμενες και εργαζόμενους των Ν.Π.Δ.Δ. και του Δήμου Φυλής παρέχεται έκπτωση της τάξεως 50%
  • Για τα δεύτερο παιδί κάθε οικογένειας, θα καταβάλλεται μηνιαίως το ήμισυ των τροφείων που καταβάλλεται για το 1ο παιδί
* Γονείς που τα παιδιά τους φιλοξενούνται στους σταθμούς και κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς μείνουν άνεργοι επανεξετάζεται το ποσό των τροφείων.
Καταβολή Τροφείων :
  • Σε περίπτωση απουσίας ή ασθένειας του παιδιού, η οικονομική συμμετοχή καταβάλλεται κανονικά.
  • Εφόσον κάποιο νήπιο ή βρέφος απουσιάζει για σοβαρούς λόγους υγείας πέραν του ενός μηνός, δεν καταβάλλονται οι αντίστοιχες εισφορές, εφόσον προσκομιστεί Βεβαίωση Νοσοκομείου ή Παιδιάτρου για το χρόνο απουσίας και ανάρρωσης. Διευκρινίζεται ότι για την επανεγγραφή βρέφους ή νηπίου για να γίνει δεκτή η αίτηση  πρέπει  να  μην  υπάρχουν  προηγούμενες  οικονομικές  οφειλές  προς  το Ν.Π.Δ.Δ. «ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ».
  • Όταν δεν καταβάλλεται  από τους γονείς η οικονομική συμμετοχή, για χρονικό διάστημα πέραν των δύο μηνών, χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος, τότε το παιδί διαγράφεται, αφού πρώτα ειδοποιηθούν οι γονείς να καταβάλλουν το οφειλόμενο ποσό.
  • Σε εξαιρετικές περιπτώσεις δύναται στον Πρόεδρο με απόφαση του να προβεί σε μείωση ή σε απαλλαγή τροφείων μετά από αίτηση γονέα και προσκόμιση αντίστοιχων παραστατικών στοιχείων (ιατρική βεβαίωση, κ.λ.π.).


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια