Σε «ελεύθερη πτώση» οι παιδικοί σταθμοί των Άνω Λιοσίων


Άνω Λιόσια, 6 Οκτωβρίου 2016


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σε «ελεύθερη πτώση» οι παιδικοί σταθμοί των Άνω Λιοσίων


Βρισκόμαστε σχεδόν στα μέσα Οκτωβρίου και μόλις τώρα η διοίκηση του Νομικού Προσώπου των παιδικών σταθμών Άνω Λιοσίων αποφάσισε να ξυπνήσει από τη θερινή της ραστώνη και να στελεχώσει με προσωπικό τους σταθμούς. 

Ακόμα και οι υπάρχοντες εργαζόμενοι είναι εκείνοι που, το Νομικό Πρόσωπο,
επί διοίκησης Μπουραΐμη, είχε φροντίσει - με δική του παρέμβαση - για την αυτόματη ανανέωση των συμβάσεων τους (από το Σεπτέμβριο του 2014 έως σήμερα), προκειμένου να μη δημιουργείται οποιοδήποτε κενό στη λειτουργία των σταθμών. Διότι το ζητούμενο - και αδιαπραγμάτευτο - για τη δική μας παράταξη δεν ήταν ποτέ το μικροκομματικό όφελος αλλά η ασφάλεια και η ψυχική ηρεμία των παιδιών. 

Η καθυστέρηση των διαδικασιών για τη στελέχωση με προσωπικό δεν είναι παρά η
κορυφή του παγόβουνου. Δυο χρόνια μετά την αλλαγή διοίκησης, το επίπεδο και η λειτουργία των παιδικών σταθμών Άνω Λιοσίων βρίσκεται σε «ελεύθερη πτώση». Παρά τη φιλότιμη προσπάθεια των εργαζομένων, η έλλειψη διοίκησης και οργάνωσης είναι πλέον ορατή και, δυστυχώς, εκμηδενίζει την υλοποίηση του παιδαγωγικού έργου.

Σοβαρές ελλείψεις, πολλές φορές ακόμη και στα πιο αναγκαία (όπως το χαρτί υγείας), εξαφάνιση βιωματικών δρώμενων, κοινωνικών δράσεων και εκπαιδευτικών εκδρομών αλλά και υποβάθμιση των ομαδικών εκδηλώσεων, όπου τον πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν τα παιδιά, είναι μόνο μερικά από αυτά που διαπιστώνονται ακόμα και με γυμνό μάτι. 

Από κοντά και η έλλειψη αναβάθμισης των παιδικών χαρών και των κτιριακών εγκαταστάσεων - γιατί έργο δε μπορεί να θεωρηθεί το άσπρισμα με τη μπατανόβουρτσα.

Η προσπάθεια αφύπνισης των διοικούντων από τη ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, για να επανέλθουν οι σταθμοί στο επίπεδο που αρμόζει στα παιδιά και τους δημότες μας, θα είναι, στο εξής, συνεχής και ουσιαστική.

Η περίοδος χάριτος τελείωσε. Αν δε μπορούν, έχουν πάντα την επιλογή να τα παρατήσουν. Ή να κλείσουν τους παιδικούς σταθμούς, όπως έκλεισαν και την ΚΕΔΗΦ.

                                            
Κώστας Παπαϊωάννου

Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια