Τα Άνω Λιόσια και το Ζεφύρι έχουν σημαντικά κοινωνικά προβλήματα, απαιτούνται δράσεις κοινωνικής ένταξης και συνεργασία τοπικής αυτοδιοίκησης και τοπικής Εκκλησίας


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ















Ελευσίνα, 30 Σεπτεμβρίου 2016
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

        Ταχ. Δ/νση: Ηρώων Πολυτεχνείου 78,
Τ.Κ. 19200, Ελευσίνα
             Τηλέφωνο : 213.2047.059
              Fax:           : 213.2047.053
           E-mail        : ant.dytikis@patt.gov.gr



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως

«Τα Άνω Λιόσια και το Ζεφύρι έχουν σημαντικά κοινωνικά προβλήματα, απαιτούνται δράσεις κοινωνικής ένταξης και συνεργασία τοπικής αυτοδιοίκησης και τοπικής Εκκλησίας»


Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, κ. Γ. Βασιλείου  με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, κ. Αθηναγόρα, στα γραφεία της Μητροπόλεως. Η συνάντηση αυτή έγινε σε συνέχεια της συμμετοχής εκπροσώπων του προγράμματος της Μητρόπολης για την εκπαίδευση των τσιγγανοπαίδων στο Forum Δυτικής Αττικής για θέματα Ρομά και της πρόσφατης απολογιστικής ημερίδας της Μητρόπολης.

Στη συνάντηση- στην οποία συμμετείχαν, επίσης, o  επιστημονικός συνεργάτης του Αντιπεριφερειάρχη, Δ. Μπουρίκος και οι συνεργάτες του Μητροπολίτη, κ. Δ. Ανυφαντάκης (επιστημονικός υπεύθυνος για τη δράση εκπαίδευσης των παιδιών Ρομά) και ο αρχιμανδρίτης π. Συμεών Αυγουστάκης- υπήρξε ταύτιση απόψεων

για την ανάγκη ενίσχυσης, διεύρυνσης και εμπέδωσης των δράσεων κοινωνικής ένταξης που απευθύνονται στους τσιγγάνους/ Ρομά, ιδιαίτερα στα παιδιά και τους νέους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Γ. Βασιλείου, τόνισε τον ιδιαίτερο κοινωνικό ρόλο της Εκκλησίας και την ανάγκη συνεργειών με το πιλοτικό Γραφείο Στήριξης Ρομά & Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων της Αντιπεριφέρειας (πιλοτικό πρόγραμμα του ΤΕΙ Αθήνας) έτσι ώστε να υπάρξει μια κρίσιμη μάζα κοινωνικών παρεμβάσεων σε συγκεκριμένες χωρικές ενότητες των Άνω Λιοσίων και του Ζεφυρίου.


Αντιπεριφερειάρχης και Μητροπολίτης εγκαινίασαν μια στενή συνεργασία για το συγκεκριμένο θέμα αλλά και ευρύτερα για θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια