Header Ads

Σε copy-paste και το Γραφείο Τύπου του Δήμου Φυλής ;;;

 
     Τελικά το να κάνεις copy-paste έχει γίνει πολύ της μόδας. Το άσχημο είναι όταν δεν αναφέρεις την πηγή απ' όπου το αντιγράφεις.  Πρόσφατο παράδειγμα είναι το Δελτίο Τύπου του Δήμου Φυλής με τις ευχές του Δημάρχου Χρήστου Παππού στους επιτυχόντες των Πανελληνίων.
    Από τη μία οι άδειες, από την άλλη η βιασύνη για να ανέβει, οδήγησαν κάποιους σε αυτό το σφάλμα. Χωρίς ίχνος κακοήθειας και πάντα με κριτική διάθεση , θα θέλαμε να επισημάνουμε στους υπεύθυνους επικοινωνίας , ότι το να κάνεις copy-paste δεν δηλώνει απλά έλλειψη φαντασίας, αλλά
σε κάποιες περιπτώσεις εκθέτει πρόσωπα και καταστάσεις.
Θα μου πείτε , και ποιος από εμάς δεν έχει υποπέσει σε αυτό το "αμάρτημα"; Όλοι μας το έχουμε πράξει άλλωστε.Αλλά, το να διαβάζεις τα συγχαρητήρια που απευθύνει ο δήμαρχος σου στους επιτυχόντες των Πανελληνίων εξετάσεων της πόλης σου και να χρησιμοποιεί αυτούσια (χωρίς καν να παραφραστούν) λόγια άλλων δημάρχων (λες και είναι τόσο χρονοβόρα διαδικασία το να γράψεις δυο αυθεντικές αράδες), ηχεί τουλάχιστον άσχημα στ' αυτιά μας.
    Το ότι ο Δήμαρχος δεν ασχολείται με το διαδίκτυο είναι δεκτό, καλά θα κάνει όμως, κατά την ταπεινή μας άποψη, να ελέγχει τους υπεύθυνους. Έτσι και αλλιώς,  ο Δήμαρχος σαν καθηγητής και πολύ επικοινωνιακός άνθρωπος  που είναι, θα μπορούσε να το διατυπώσει πολύ καλύτερα, αν τον ρώταγαν. 

Τι ακριβώς εννοούμε διαβάστε παρακάτω:

Το Δ.Τ του δήμου Φυλής με τις ευχές του Δημάρχου.

"Τα θερμά μου συγχαρητήρια στους νέους και τις νέες του Δήμου Φυλής που κατάφεραν να πετύχουν τους στόχους τους, επισφράγισμα κόπων και προσπαθειών.
Οι μαθητές μας, φοιτητές πια παιδιά με ταλέντα  και κλίση στις επιστήμες, αποτελούν την ελπίδα για τον τόπο μας και δίνουν σιγουριά για ένα καλύτερο αύριο που όλοι μαζί μπορούμε να χτίσουμε ."

Και το κείμενο από το Δήμαρχο Λαυρεωτικής  που έγινε το Δεκέμβριο του 2015 για τη βράβευση των επιτυχόντων στις Πανελλήνιες του 2015, όπως το βρήκαμε πρώτο Googlάροντας μεταξύ άλλων πανομοιότυπων κειμένων:
Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής στο λόγο που απηύθυνε στα παιδιά μεταξύ άλλων είπε:
«Σήμερα, εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή μας συγχαρητήρια   στους νέους και στις νέες του Δήμου Λαυρεωτικής, που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε σχολές των ΑΕΙ  και των ΤΕΙ της χώρας μας.
Παράλληλα, θέλω να συγχαρώ τους εκπαιδευτικούς μας, που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, αρωγοί και σύμβουλοι παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, αλλά και στις οικογένειες για τη στήριξη τους στη μακρόχρονη προσπάθεια των μαθητών.
Kάθε παιδί που πέτυχε στο πανεπιστήμιο, κατάφερε πολύ περισσότερα από μία θέση ανάμεσα στους κερδισμένους αυτής της ετήσιας μάχης. Aνοίξατε, με μεγάλη προσπάθεια, την πόρτα στη νέα, ενήλικη πλέον, ζωή. Χιλιάδες επιλογές ανοίγονται μπροστά σας, γιατί ευτυχώς η ζωή δεν είναι προδιαγεγραμμένος μονόδρομος. Και αυτά που θέλουμε στα 18 και μοιάζουν αδιαπραγμάτευτα, πολύ πιθανό να τα σκεπάσει η ορμή της ζωής τα επόμενα χρόνια. Παρόλα αυτά, εσείς φέρατε εις πέρας τον πρώτο μεγάλο άθλο, με συνοδοιπόρο τις οικογένειές σας και σταθήκατε ανώτεροι των περιστάσεων
Οι μαθητές μας, φοιτητές πια, παιδιά με ταλέντα και κλίση στις επιστήμες, αποτελούν την ελπίδα για τον τόπο και δίνουν σιγουριά για ένα καλύτερο αύριο που όλοι μαζί μπορούμε να χτίσουμε.
Στους μαθητές που δεν κατάφεραν να κερδίσουν αυτή τη μάχη θα ήθελα να ευχηθώ να βρουν τη δύναμη για  να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους, να συνεχίσουν να υπηρετούν με συνέπεια τους στόχους τους, να μην εγκαταλείψουν τα όνειρά τους, ώστε με μια νέα προσπάθεια να οδηγηθούν στην επιτυχία. »
Από πλευράς μας, θα θέλαμε να ευχηθούμε για ακόμη μια φορά καλή πρόοδο και καλή σταδιοδρομία στα παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.