Λαϊκή Συσπείρωση Φυλής: Άλλο ένα επεισοδιακό Δημοτικό Συμβούλιο

ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΧΩΜΑΤΕΡΗ

    Άλλο ένα επεισοδιακό Δημοτικό Συμβούλιο έγινε χθες Τετάρτη 27/7/2016 στο Δήμο Φυλής.
Ο Δήμαρχος εκτός ημερήσιας διάταξης έκανε ενημέρωση για τα ταξίδια του στο Ισραήλ, στην Ολλανδία και στη Κριμαία.
Μίλησε για την ανάπλαση της χωματερής του Ισραήλ και πως κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει και στην χωματερή Φυλής.
Μετά τον Δήμαρχο ζήτησαν και οι επικεφαλείς των παρατάξεων να πουν τη γνώμη τους όπως έχουν δικαίωμα από τον κανονισμό.
Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αρβανιτάκη είχε όμως άλλη γνώμη. Απαιτούσε να ψηφίσει το Δημοτικό Συμβούλιο το σχέδιο απόφασης που κατέθεσε ο Δήμαρχος χωρίς να πούμε τη γνώμη μας.
Εντελώς απαράδεκτη όμως ήταν απέναντι στον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Φυλής κ. Δ. Τσιουμπρή, τον οποίο και διέκοπτε συνεχώς με αποτέλεσμα να μην έχει
την δυνατότητα να τοποθετηθεί επί του θέματος.
Δεν ξέρουμε αν εκτελεί κατευθύνσεις του Δημάρχου ή έχει εμπάθεια στους Κομουνιστές.
Καλούμε όμως τον Δήμαρχο και την παράταξη του, να την «μαζέψουν» λίγο και να παίζει, αν μπορεί, το ρόλο του προέδρου για τον οποίο έχει ψηφιστεί.
Όσον αφορά την ανάπλαση, δεν πιστεύουμε πως ο Δήμαρχος και η παράταξη του έχουν ειλικρινείς προθέσεις και δεν βλέπουν την ανάπλαση σαν μπίζνες. Δεν ξεκαθαρίζουν ποιος θα κάνει την ανάπλαση και με τι πόρους; Δεν μας πείθουν πως έχουν καλές προθέσεις γιατί τόσα χρόνια δεν έχουν κάνει το παραμικρό για την απομάκρυνση της χωματερής. Και αυτοί όπως και οι προηγούμενοι αν και πήραν εκατοντάδες εκατομμύρια  ευρώ σαν αντισταθμιστικά (635 εκ. ευρώ) από το 1991 έως το 2004 δεν  έκαναν τίποτα για αυτόν τον κόσμο του Δήμου μας που ζει με τη βρώμα και τις αρρώστιες από τη χωματερή.  
Για την παράταξη μας είναι ένα ερωτηματικό που πήγαν όλα αυτά τα εκατομμύρια. Θα επανέλθουμε όμως και θα απαιτήσουμε να μας πουν.
Εμείς είμαστε σύμφωνοι να γίνει η αποκατάσταση της χωματερής, να γίνει η ανάπλαση που έπρεπε να είχε γίνει από χρόνια. Πιστεύουμε  πως την ανάπλαση πρέπει να την κάνει ο ΕΔΣΝΑ. Έχει και εμπειρία από την ανάπλαση του Σχιστού αλλά και τους πόρους. Να γίνει ανάπλαση όμως με κλειστή την χωματερή και όχι σε λειτουργία όπως λέει ο Δήμαρχος.
Για αυτό δεν ψηφίσαμε το σχέδιο απόφασης του Δημάρχου και δεν τον εξουσιοδοτήσαμε εν λευκώ να παίξει τα δικά του παιχνίδια με τη ψήφο μας.
Όπως και να χει όμως θα επανέλθουμε αναλυτικότερα για το μεγάλο θέμα της χωματερής.

   



                                            Για την Λαϊκή Συσπείρωση
                                                 Δημήτριος Τσιουμπρής

                                                   Δημοτικός Σύμβουλος


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια