Να απομακρυνθεί ο αποτεφρωτήρας από τη Χωματερή ζητάει ο Δήμος Φυλής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Να απομακρυνθεί το ταχύτερο δυνατό από την περιοχή της Φυλής ο αποτεφρωτήρας ιατρικών αποβλήτων, ζήτησε η Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής Χρυσούλα Κουράση.
Εκφράζοντας τις θέσεις του Δήμου Φυλής στη συνεδρίαση της Επιτροπής για την απομάκρυνση του αποτεφρωτήρα, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016, η Χρυσούλα Κουράση τόνισε ότι η απομάκρυνση του αποτεφρωτήρα εντάσσεται στο πλαίσιο των θέσεων του Δήμου Φυλής για οριστική απεμπλοκή από τη διαχείριση των απορριμμάτων, με παύση λειτουργίας, απορρύπανση και την αποκατάσταση της Χωματερής.
Στην πρώτη συνεδρίασή της η Επιτροπή συζήτησε τα θέματα που πρέπει να την απασχολήσουν. Ειδικότερα, τα μέλη της Επιτροπής συμφώνησαν:
Α) Να πραγματοποιήσουν άμεσα επίσκεψη στο χώρο του Αποτεφρωτήρα.
Β) Να διερευνηθεί η περιβαλλοντική νομοθεσία και ο Χωροταξικός Σχεδιασμός της Αττικής, σε
συνδυασμό με τις προβλέψεις του Εθνικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων και του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης των Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ).
Γ) Να πραγματοποιηθεί μια πρώτη έρευνα για τη χαρτογράφηση των ζωνών της Αττικής στις οποίες είναι δυνατή η ασφαλής εγκατάσταση του αποτεφρωτήρα στη βάση κριτηρίων και όρων εντός των ζωνών αυτών.

Υπενθυμίζεται ότι η σύσταση της Επιτροπής αποφασίστηκε με την 067/15 Α.Ε.Ε./20-03-2015 απόφαση της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ και η συγκρότησή της με την 104/2016 απόφασή της ΕΕ. Στόχος είναι η διερεύνηση νέων, ασφαλών χώρων εγκατάστασης, καθώς και οι προϋποθέσεις, τα κόστη και οι διαδικασίες, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που επιβάλλει η ισχύουσα ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία, προκειμένου οι νέες εγκαταστάσεις να πληρούν όλες τις σύγχρονες, τεχνολογικές προϋποθέσεις και να σηματοδοτούνται ως ειδικοί βιομηχανικοί χώροι υψηλής ασφάλειας. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια