Nικηφόρος Σ. Δαδάνης: Να δωθούν στην Δημοσιότητα τα Οικονομικά Πεπραγμένα της Α' Βάθμιας Επιτροπής του Δήμου Φυλής ώστε να μην υπάρχει καμία σκιά !!!

Θεωρώ υποχρέωση μου και για λόγους δεοντολογίας και ενημέρωσης των συμπολιτών μου να αναρτήσω  και την απάντηση του Προέδρου της Α' Βάθμιας Επιτροπής του Δήμου Φυλής σχετικά με τις αναφορές της Ένωσης Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων ,για το που πήγαν τα 917.697.90 χιλιάδες ευρώ , που προορίζονταν για την ενίσχυση των σχολείων μας .

Πριν όμως αναδημοσιεύσω  το  Δελτίο  Τύπου  της  Α'  Βαθμιας  Επιτροπής θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μερικές σκέψεις μου και να θέσω ορισμένα ερωτήματα για προβληματισμό .


  • Καταρχήν ,διαβάζοντας την απάντηση του  Προέδρου της A' Βάθμιας Σχολικής
     Επιτροπής, δεν  έλαβα  ως  Δημότης ,  καμιά απάντηση  σχετικά με το χρηματικό ποσό των 917.697.90 χιλιάδες  ευρώ  που  αναφέρει  σε  επιστολή  της , η  Ένωση  Γονέων Α. Λιοσίων .

  • Το γεγονός ότι  ο Πρόεδρος της Α' Βαθμιας Σχολικής Επιτροπής υπέβαλε τους απολογισμούς 2014-2015 στο Δημοτικό Συμβούλιο ,το οποίο και τους ενέκρινε και τους διαβίβασε στην Αποκεντρωμένη  Διοίκηση  , δεν  με  καλύπτει  ως απάντηση  σε  καμία περίπτωση , ως Φορολογούμενο   Ελληνα   Πολίτη  και  ως   Κάτοικος  του  Δήμου  Φυλής  και  γι αυτό  έχω κάθε  δικαίωμα  να  γνωρίζω  που  πήγαν  αυτά  τα  χρήματα .

  • Το  γεγονός  ότι  ο  απολογισμός  του   2014 - 2015 εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο και διαβιβάστηκε   στην   Αποκεντρωμένη   Διοίκηση  , δεν  αποτελεί   DE  FACTO  εγγύηση σωστής  και  χρηστής  Οικονομικής   διαχείρισης  . 
  • Θυμίζω ότι η Πρόεδρος του Δημοτικού  Συμβουλίου  έκανε   πριν   1  μήνα   μήνυση  με βάση το πόρισμα    ορκωτών   Λογιστών   για  το  Νομικό  Πρόσωπο  Πάρνηθας  της  προηγούμενης Διοίκησης  για  Έναν  Προυπολογισμό  ή  Απολογισμό  που  κι  αυτός  είχε  εγκριθεί  από  το Δημοτικό  Συμβούλιο  εκείνης  της  Περιόδου .

  • Ένα άλλο ερώτημα που δεν απαντήθηκε  , είναι αν όντως πιστώθηκαν αυτά  τα χρήματα στην σχολική επιτροπή για χρήση στα  Δημοτικά  Σχολεία των Άνω Λιοσίων κατά τα έτη 2014-2015;;;;;;;

  • Αν  " ΝΑΙ " τότε  που  πήγαν ;  Ποιες  Δραστηριότητες   χρηματοδοτήθηκαν    ;    Που διατέθηκαν; ; ; ;

Τέλος , κάνω  έκκληση ως Δημότης ,  στον  Πρόεδρο της Α' Βάθμιας  Σχολικής  Επιτροπής  να δώσει  στην  δημοσιότητα  τα  Οικονομικά   Πεπραγμένα  2014-2015

 ( Μαζί με  τα  Εντάλματα  Πληρωμών για να μην υπάρξει σύγχυση των όσων προυπολογίστηκαν  και όσων εκτελέστηκαν, και τι  ΥΠΟΛΟΙΠΟ  έχει  η  Σχολική  Επιτροπή για  την  νέα χρονιά  )  

 για  να   διαπιστώσει  κάθε  καλοπροαίρετος  ή  μη που πήγαν τα λεφτά  ,  αλλά  και για να  ΜΗΝ  μείνουν  σκιές , με  ποιόν  τρόπο   διατέθηκαν  ( αν όντως  πιστώθηκαν )  τα   917.967,90   χιλιάδες   ευρώ . 

Δεν  θα  ήθελα  να  φανταστώ  την  επόμενη  Διοίκηση ( διαφορετική  από  την  τωρινή )  ξεκινήσει Λογιστικούς  Ελέγχους  σε  Νομικά  Πρόσωπα - Οργανισμούς  &  Σχολικές  Επιτροπές  και   αρχίζει να  βρίσκει  ανοίγματα  και  Μαύρες  Τρύπες .

Με εκτίμηση 
Στο πρόσωπο του 
Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής 

Ένας  απλός Δημότης 
Δαδάνης  Σ.  Νικηφόρος 



Παρακάτω παραθέτω το Δελτίο Τύπου -Απάντηση του Προέδρου Ά Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Κρεμύδα Γιάννη 

Γιάννης Κρεμύδας : Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικης Επιτροπής 


Με έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Άνω Λιοσίων με την οποία ζητά ενημέρωση για τα οικονομικά της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής (Α’ ΕΣΕ). Της θυμίζουμε ότι η Ένωση Γονέων δεν είναι ελεγκτικό όργανο, αλλά συλλογικότητα που επιδιώκει, μέσα από τη συνεργασία όλων των αρμοδίων, τη βελτίωση των συνθηκών της εκπαίδευσης στα σχολεία του Δήμου μας.
 Η Α’ ΕΣΕ υπέβαλε τους απολογισμούς των ετών 2014-2015 στο Δημοτικό Συμβούλιο όπως είχε από το νόμο υποχρέωση να πράξει και το Δημοτικό Συμβούλιο τους ενέκρινε και τους διαβίβασε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής. Από εκεί και πέρα δεν έχει καμιά άλλη θεσμική υποχρέωση. Για την ενημέρωσή της η Ένωση Γονέων μπορεί να απευθυνθεί στους εκπροσώπους της που συμμετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο της Α’ ΕΣΕ.
Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε συζήτηση επί του αντικειμένου, δηλαδή για τη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας των σχολείων του Δήμου μας και καλούμε κάθε ενδιαφερόμενο να καταθέσει απόψεις και προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να μπούμε σε ανώφελες συζητήσεις για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους.
Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι τέτοιου είδους ανακοινώσεις υπαγορεύονται από αντιπολιτευτικές σκοπιμότητες, καθώς η Πρόεδρος και μέλη του ΔΣ ανήκουν σε αντιπολιτευόμενη δημοτική παράταξη.
Η Παιδεία πρέπει να μας ενώνει κι ως εκ τούτου ο Δήμος απευθύνει πρόσκληση σε όλους για συνεργασία στο πολύ σημαντικό αυτό θέμα.
Άλλωστε χάρη στη συνεργασία αυτή επιτεύχθηκαν την περασμένη διετία πολύ σημαντικά πράγματα στα σχολεία, στα οποία αναφέρθηκαν με διθυραμβικά σχόλια οι εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας στις πρόσφατες σχολικές γιορτές.

πηγή : 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια