Καρτέλ θανάτου σε Ίλιον και Άνω Λιόσια εξάρθρωσε η Δίωξη Ναρκωτικών.






Καρτέλ θανάτου διοχέτευε στις πιάτσες τοξιμανών ηρωίνη νοθευμένη με... καυστική ποτάσα και χάπια για τη διάρροια! Το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών το τελευταίο εξάμηνο έφερε από την Τουρκία, 150 κιλά ηρωίνης υψηλής καθαρότητας τα οποία νόθευε και τυποποιούσε σε αυτοσχέδια εργαστήρια στο Ίλιον και τα Άνω Λιόσια. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ένα κιλό καθαρής ηρωίνης, αξίας 20.000 ευρώ, μετά τις επικίνδυνες νοθεύσεις, το μετέτρεπαν σε 8 κιλά. Η αξία της ποσότητας που φέρεται να έχει διακινήσει το καρτέλ της ηρωίνης, μετά την νόθευση της, κυμαίνεται στα
20.000.000 ευρώ...
   Τα μέλη του κυκλώματος είχαν και το δικό τους «γλωσσάρι». Στις συνομιλίες μεταξύ τους χρησιμοποιούσαν κωδικούς για την διακίνηση της ηρωίνης.
Ένα ζευγάρι παπούτσια: Ένα κιλό ηρωίνης
Γάλα: Κοκαίνη
Ψωμί: Ινδική κάνναβη
          Είναι επίσης χαρακτηριστικό πως στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκε ένα πιστόλι, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή από τον αστυνομικό κάτοχό του, μέσα από το σπίτι του.



          Το καρτέλ με τις δύο υποομάδες εξαρθρώθηκε από στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, οι οποίοι σε Ίλιον, Άνω Λιόσια, Περιστέρι, Καλλιθέα, Πετράλωνα, Κολωνό και Σεπόλια, συνέλαβαν 11 άτομα από την Αλβανία (δέκα άνδρες και μία γυναίκα) και τρεις Έλληνες (δύο άνδρες και μία γυναίκα), επιπλέον 10 συνεργοί τους είναι έγκλειστοι φυλακών, ενώ τέσσερις ακόμη αναζητούνται. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς τα μέλη του καρτέλ είχαν διακριτούς ρόλους ενώ η εισαγωγή της ηρωίνης από την Τουρκία γινόταν σε συσκευασίες κατάλληλες για την αποφυγή εντοπισμού τους, από τις ειδικές συσκευές.
Στις έρευνες που έγιναν σε σπίτια και αποθηκευτικούς χώρους κατασχέθηκαν:
Ποσότητα ηρωίνης βάρους -7- κιλών και -129,7- γραμμαρίων.
Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -895- γραμμαρίων.
Ποσότητα κοκαΐνης βάρους -37,6- γραμμαρίων
-5- κιλά και -506- γραμμάρια σκόνης άγνωστης χημικής σύνθεσης, προοριζόμενης για τη νόθευση των ναρκωτικών
-19- φαρμακευτικά σκευάσματα επίσης κατάλληλα για τη νόθευση ναρκωτικών
Εξοπλισμός εργαστηρίου ναρκωτικών
Ένα υπηρεσιακό πιστόλι για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή
-3- φυσίγγια
Το χρηματικό ποσό των -13.635- ευρώ και -2.500- Λεκ Αλβανίας.
-2- ΙΧΕ αυτοκίνητα
-4- ζυγαριές ακριβείας
-41- συσκευές κινητής τηλεφωνίας
Ένα (1) πλαστό χαρτονόμισμα των -50- ευρώ.
          Από την εξιχνίαση της υπόθεσης συσχετίσθηκαν ακόμη πέντε που εξιχνιάσθηκαν πρόσφατα από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παράβαση των Νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, περί όπλων, περί αλλοδαπών, παραχάραξη, αντίσταση και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
πηγή:http://www.thetoc.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια