Συνεχίζονται οι αιτήσεις για ένταξη στο Πρόγραμμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Φυλής

                                                   
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                 

Ανοιχτό είναι το σύστημα για εγγραφές στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Φυλής. Προϋπόθεση για την εγγραφή είναι η κάρτα ανεργίας (η οποία δεν είναι απαραίτητη για άτομα άνω των 55 ετών) ή το πολύ χαμηλό εισόδημα (πχ. άτομα που δουλεύουν με μερική απασχόληση). Αιτήσεις προς το Κοινωνικό Παντοπωλείου δικαιούνται να κάνουν και οι χαμηλοσυνταξιούχοι.
Οι αιτήσεις γίνονται στην οδό Αθηνών 18, Άνω Λιόσια (η οδός Αθηνών ξεκινά από το συντριβάνι) εργάσιμες ημέρες από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Μερικά από τα
δικαιολογητικά (αναλόγως την περίπτωση): Φωτοτυπία της ταυτότητας, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, Ε1 και εκκαθαριστικό φορολογικού έτους 2015 (δηλαδή θα πρέπει να έχετε υποβάλλει τη τελευταία φορολογική δήλωση), Ε9 (εφόσον δεν υπάρχει ακίνητο στο όνομά σας εκτυπώνετε μηδενικό Ε9), αποδεικτικό ανανέωσης της κάρτας ανεργίας (μπορείτε να το βγάλετε από τα ΚΕΠ ή από τον υπολογιστή στο σπίτι), πρόσφατος λογαριασμός ΔΕΗ ή νερού ή τηλεφώνου και αν τυχόν νοικιάζετε σπίτι το συμβόλαιο ενοικίασης. Για την εγγραφή στο Κοινωνικό Παντοπωλείο θα πρέπει να είστε Δημότης ή Κάτοικος του Δήμου Φυλής (δεν είναι απαραίτητα και τα δύο ταυτόχρονα).
Επισημαίνεται πως από το Πρόγραμμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα λαμβάνουν παροχές κατά προτεραιότητα, άτομα που δεν έχουν ενταχθεί στο Επισιτιστικό Πρόγραμμα ΤΕΒΑ.
Μέχρι σήμερα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο γίνονται διανομές φρούτων και προϊόντων ιχθυοπωλείου, καθώς και τροφίμων. Στην πλήρη εξέλιξή του το Πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τακτικές διανομές ανά μήνα.

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας έχει προχωρήσει στην πλήρη μηχανογράφηση του συστήματος (οι αιτήσεις καταχωρούνται σε ειδικό λογισμικό πρόγραμμα), ενώ τηρείται και σύστημα καταγραφής των αποθεμάτων της αποθήκης. Επίσης είναι διασφαλισμένη η πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα μόνο από τους εξουσιοδοτημένους υπαλλήλους. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια