ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ… μετά μουσικής!...


 

 
 
Την Τρίτη, 21/6, αναβλήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στη Φυλή. Η σημερινή αναβολή έγινε με την τελείως αστεία δικαιολογία ότι δεν είχε ληφθεί υπόψη ότι γινόταν στην κεντρική πλατεία, έξω από το Δημαρχείο,  εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα της μουσικής!...
 
Η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να αποφύγει κάθε συζήτηση για το τεράστιο πρόβλημα της χωματερής, της ΟΕΔΑ Φυλής ευρύτερα και του νέου ΠΕΣΔΑ είναι η πρώτη σημαντική νίκη του Συντονισμού των πολιτών και των συλλογικοτήτων για το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής και όλων των κατοίκων.
 
Οι συμπολίτες μας, που θέλησαν να παρέμβουν στο Συμβούλιο σήμερα, δεν απογοητεύονται από τα τερτίπια των «δημοτικών αρχόντων μας». Αντίθετα, θυμώνουν και οργανώνονται για να παλέψουν ακόμη καλύτερα ενάντια σε όσα τους πληγώνουν
μεταφορικά, αλλά και κυριολεκτικά.
 
Έγινε η παρέμβαση στην ΕΕ του ΕΔΣΝΑ την Τετάρτη, 22/6, από μέλη του Συντονισμού και 2 Δημοτικούς Συμβούλους με αρκετή επιτυχία. Στην ΕΕ τα 2 από τα 7 μέλη είναι οι Παππούς και Μπουραίμης, ο σημερινός και ο προηγούμενος Δήμαρχος της Φυλής. Τι ψηφίζουν για τα θέματα του νέου ΠΕΣΔΑ; Δεν πρέπει να υλοποιούν τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου; Δεν πρέπει να ακούν επιτέλους τους κατοίκους αυτού του πολύπαθου και καταχρεωμένου Δήμου, αν και παίρνει κάθε χρόνο περίπου 40 εκατ. ευρώ μόνο από τη χωματερή; Θα δεχθούν τη χωματερή στη Φυλή για άλλη μια ζωή;
 
Έχουμε μπροστά μας την προσπάθεια να συμφωνήσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι ότι επιβάλλεται να γίνει άμεσα η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το τεράστιο πρόβλημα της χωματερής, της ΟΕΔΑ Φυλής και για το ΠΕΣΔΑ. Έχουμε την προσπάθεια να καταλαβαίνουν όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας και κάτοικοι της Φυλής την ανάγκη να παλέψουμε ξανά ενάντια σε αυτό το πρόβλημα. Γι΄ αυτό το λόγο θα γίνει και ανοικτή εκδήλωση στην περιοχή στην αρχή του Ιουλίου.
 

Είναι καιρός να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας!!!

Χρειαζόμαστε, άραγε, περισσότερα αρνητικά σημάδια για να πειστούμε ότι βαδίζουμε από το κακό στο χειρότερο; Τι άλλο χειρότερο πρέπει να γίνει για να «ξεκουνηθούμε» λίγο, να αφήσουμε τη γκρίνια και να βγούμε από την πόρτα τους σπιτιού μας; Τώρα είναι η ώρα να συναντηθούμε με τους γείτονές μας και με όλους τους συμπολίτες μας και να ζητήσουμε το ΑΜΕΣΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ μέσα από ένα συγκεκριμένο δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα, που δεν θα σηκώνει αμφισβητήσεις και πολλαπλές ερμηνείες. 

Πιο συγκεκριμένα, οι φορείς, οι συλλογικότητες και οι πολίτες, που συγκροτούμε το Συντονισμό, απαιτούμε να υπάρξουν ρητές δεσμεύσεις στο νέο ΠΕΣΔΑ για:

·                     Να σταματήσει άμεσα η λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής, με την πλήρωση, γέμισμα, των υπαρχόντων κυττάρων χωρίς άλλη προϋπόθεση και το αργότερο σε 2 χρόνια. Να αρχίσει άμεσα η αποκατάσταση και αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής και του εκεί αρχαιολογικού χώρου.
·                     Να απομακρυνθεί άμεσα ο αποτεφρωτήρας υγειονομικών-νοσοκομειακών αποβλήτων.
·                     Να σταματήσει η λειτουργία του ΕΜΑΚ. Ως τότε να μη δέχεται πια καθόλου σύμμεικτα και να σταματήσει κάθε συζήτηση για επέκταση κάθε δραστηριότητας, όπως η επέκταση της δυναμικότητας του ΕΜΑΚ, για την υποδοχή, επιπλέον, 100.000 τόνων/έτος απορριμμάτων.
·                     Να μην επιτραπεί καμία νέα δραστηριότητα διαχείρισης αποβλήτων, όπως οι σχεδιαζόμενες από την εταιρεία WATT ΑΕ, αλλά και το Δήμο Αθήνας, στην ευρύτερη περιοχή.
·                     Να αποσυρθεί το συγκεντρωτικό σχέδιο αναθεώρησης του ΠΕΣΔΑ, που εξακολουθεί να έχει στο επίκεντρο την εγκατάσταση της Φυλής και να αναμορφωθεί ριζικά, περιγράφοντας και ενσωματώνοντας όλες τις αναγκαίες υποδομές και δράσεις με τη διαχείριση να γίνεται από δημόσιους φορείς και με στόχο την αποκέντρωση, με έμφαση στην πρόληψη, στην προδιαλογή και στην ανακύκλωση υλικών. Όλες οι περιοχές της Αττικής να αναλάβουν το φορτίο που τους αναλογεί.  Να συσταθεί άμεσα επιτροπή ειδικών με ευθύνη του νέου ΠΕΣΔΑ και του κράτους, οι οποίοι θα επιλέξουν, πάλι άμεσα, κατάλληλες περιοχές, όπου θα λειτουργήσουν ΧΥΤΥ με όλες τις συναφείς δραστηριότητες. 
 
22/6/16
 
Συντονισμός πολιτών και συλλογικοτήτων 
για το οριστικό κλείσιμο της Φυλής
                                                             oxi.xyta.filis@gmail.cοm ///  f/b Χωματερή ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

Νέα σύσκεψη του Συντονισμού την Παρασκευή,
24/6/16, στις 8μμ, στο 1ο Λύκειο Α. Λ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια