«Ο αμπλαούμπλας κολοτούμπας του Δήμου Χυλής...Don Sebastian»



''Fantastic Story'' 

«Ο κύκλος παραμυθιών...από τον Παππού και την Γιαγιά συνεχίζεται με ήρωα τον Don Sebastian Kolotoumpa Sebastianidi» 
Μια φορά και έναν καιρό αγαπητά μου παιδιά στο Δήμο Χυλής (άλλοι το λένε και Χαλιφάτο) ήταν ένας αμπλαούμπλας*
πού ζούσε εκεί Ισπανοπόντιος στη καταγωγή, ονόματι Don Sebastian Kolotoumpas Sebastianidis, ελληνιστί Δον Σάββας Κολοτούμπας Σάββίδης. Το όνομα του έμεινε από τότε που ήταν μικρός και του άρεσε να πηγαίνει παιδική χαρά στη πλατεία μπροστά από το Σαράι* στα Άνω Γκιόσα και να κάνει μανιωδώς κολοτούμπες, έτσι του έμεινε το όνομα Κολοτούμπας. Τελικά αυτό με τις κολοτούμπες, αποδείχτηκε σωτήριο και μοιραίο για τον Δον Σάββα και είναι αυτό που λένε όλοι, μάθε τέχνη και αστηνε και άμα πεινάσεις πιάστηνε! Έτσι λοιπόν έκανε και πορεύτηκε μετέπειτα όπως θα ακούσετε παρακάτω στο παραμύθι μας ο Δον Σάββας η Don Sebastian, η όπως αλλιώς θέλετε πείτε τον. 
Λοιπόν ο Δον Σάββας, μυρίστηκε ψητό και μάλιστα μπόλικο, άρχισε να ασχολείται με την
πολιτική του Χαλιφάτου, ενώ έκανε αρχή βάζοντας υποψηφιότητα να εκλεγεί ώστε να μπορέσει να στεφθεί τοπικός Πασάς της περιοχής. Δυστυχώς, αυτή του την φιλοδοξία δεν την συμμερίστηκαν οι υπήκοοι και οι μεγαλύτεροι ποιο υψηλόβαθμοι Πασάδες της Αυτοκρατορίας και τον έστειλαν να πάει να μαζέψει σπαράγγια (άλλοι το λένε βρούβες). Τότε ήταν που τσαντίστικε ο Δον Σάββας και άρχισε τις πολλές και μεγάλες κολοτούμπες, σταματημό δεν είχαν, ζαλίστηκαν οι υπήκοοι, μεγάλο κακό τους βρήκε! Τελικά μετά από πολλές κολοτούμπες, του έκατσε μια και φαρμακερή για τους άλλους.
Τον πλησίασε ο τότε υποψήφιος  Πασάς Κίτσος Γιαγιάς και του είπε! Άκου Δον Σάββα, αν και είσαι Ισπανοπόντιος, θέλω να δεχθείς να με βοηθήσεις να ξεφορτωθούμε τον Μπουραίμ Πασά* και άμα γίνει αυτό, εγώ θα σε ανταμείψω πλουσιοπάροχα, θα σε κάνω Χαλίφη* και θα βγάλεις πολλά γρόσια, αν όχι, θα γίνεις Γιουσουφάκι* η  Τσιμπούκ Τσογλάν* και θα συνεχίζεις να μας διασκεδάζεις. Είδε και αποείδε ο δύσμοιρος Δον Σάββας και δέχτηκε, ανέτρεψαν τον Μπουραίμ Πασά, έγινε ο Κίτσος Γιαγιάς Πασάς και άνοιξε ο δρόμος για το μεγάλο φαγοπότι! 
Μεγάλο ρόλο σε αυτή την εξέλιξη έπαιξε ο Παραοικονομολόγος Τζίμης Βενζινόπουλος, αφού κανόνισε μετά, να νοικιάσουν κάτι μαντριά που είχε ο Δον Σάββας για να σταλίζουν* και να αρμέγουν τα πρόβατα του Δήμου Χυλής. Επιπλέον, ξεκίνησαν να αγοράζουν και μεταλλικά μπιχλιμπίδια για τις ανάγκες που είχαν οι τεχνικές υπηρεσίες στο Σαράι, από το μαγαζί που 

Περισσότερα ................Ε Δ Ω

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια