ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Συκοφαντικές πρακτικές και ανήθικες μέθοδοι δεν μας αγγίζουν.



Άνω Λιόσια, 15 Μαΐου 2016


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«Συκοφαντικές πρακτικές και ανήθικες μέθοδοι δεν αγγίζουν ούτε το Δημήτρη Μπουραΐμη, ούτε τη ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ»


Πληροφορήθηκα από δημοσιεύματα που αναρτήθηκαν στο blog ΦΥΛΑΡΧΟΣ, προερχόμενα από επίσημη αποστολή του γραφείου Τύπου του δήμου Φυλής (εκφραστές του οποίου blog φέρονται ο γενικός γραμματέας του δήμου Φυλής Αργύρης Αργυρόπουλος και η υπάλληλος του δήμου Φυλής, εργαζόμενη στο γραφείο Τύπου, Εύη Τριανταφύλλου) ότι η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής διαβίβασε στον Εισαγγελέα έγγραφο του Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή Βαρδάνη Πανάρετου, στο οποίο αναφέρεται ότι οι υπηρεσίες του δήμου παρέλειψαν να εκδώσουν γραμμάτια είσπραξης για ποσά 4.300.00 ευρώ για τη χρήση 2011 και 3.714.244,13 ευρώ  για τη χρήση 2012. Ποσά που ο ΕΔΣΝΑ είχε πληρώσει απευθείας προς τρίτους (ΙΚΑ, ΤΠ&Δ, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ), στους οποίους ο δήμος οφείλει.

Στο συγκεκριμένο δημοσίευμα γίνεται σχόλιο ότι υπάρχουν «μαύρες τρύπες 8 εκατ. και 853 χιλ. στα ταμεία του Μπουραΐμη». Το ίδιο, περίπου, σχόλιο έκαναν ο δήμαρχος Χρήστος Παππούς, ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος του ΣΥΝ.ΠΑ (Σύνδεσμος Προστασίας
Πάρνηθας) Δημήτρης Καμπόλης, η γενική γραμματέας του Δ.Σ Χρυσούλα Κουράση και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 20/4/2016, οπότε και παρουσιάστηκε (μόνο στην πρόεδρο του Δ.Σ) το έγγραφο του κ. Πανάρετου, καθιστώντας την – όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα – αχυράνθρωπο. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι γνώριζαν όλοι οι προαναφερθέντες πως τα συγκεκριμένα ποσά πληρώθηκαν για τις υποχρεώσεις του δήμου (ΙΚΑ, ΤΠ&Δ, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ) και αφαιρέθηκαν από το συνολικό ετήσιο ποσό που έλαβε στο ταμείο του ο δήμος από τα αντισταθμιστικά οφέλη.

Αν, ωστόσο, διαβάσει κάποιος το έγγραφο του κ. Πανάρετου, αντιλαμβάνεται αμέσως, ότι τόσο το δημοσίευμα, όσο και ο δήμαρχος και οι λοιποί δημοτικοί σύμβουλοι, διαστρέβλωσαν κακόβουλα το περιεχόμενό του, κάνοντας λόγο για «τρύπα» στα οικονομικά του δήμου, κάτι το οποίο δεν προκύπτει. Αντίθετα, στο έγγραφο γίνεται αναφορά περί του ενδεδειγμένου τρόπου λογιστικών εγγραφών, στα ποσά που πλήρωσε ο ΕΣΔΝΑ απευθείας προς τρίτους (ΙΚΑ, ΤΠ&Δ, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ) για λογαριασμό του δήμου.

Ακόμα, όμως, και για αυτή την τυπική λογιστική  διαδικασία – όπως με διαβεβαίωσαν οι αρμόδιοι υπάλληλοι του δήμου – δεν τίθεται θέμα, διότι τηρήθηκε η ακολουθούμενη συνήθης πρακτική και δεν υπάρχει πρόβλημα ουσίας.

Η διοίκηση του δήμου - αν και γνωρίζει ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως ουσιαστικό πρόβλημα – κάνει όλα αυτά για να με πλήξει προσωπικά – πολιτικά ως επικεφαλής της παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ αλλά και να αποπροσανατολίσει την προσοχή των δημοτών από τα σοβαρά προβλήματα  που έχει σωρεύσει στο δήμο μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Δεν αγγίζουν, ωστόσο, ούτε εμένα, ούτε τους συνεργάτες μου. Αντίθετα, τα σοβαρότερα και πιο δυσάρεστα για τη διοίκηση του δήμου βρίσκονται μπροστά της και δε θα αργήσουν να έρθουν, καθώς παραγνωρίζει τον κανόνα ότι όταν προσπαθείς να γίνεις «κατήγορος»  με ανύπαρκτα στοιχεία, στο τέλος καταλήγεις να γίνεις «κατηγορούμενος».

Ως παράταξη, άλλωστε, έχουμε επισημάνει ότι την τύχη του δήμου διαχειρίζεται μια ομάδα τυχοδιωκτική αλλά και διαπλεκόμενη, γεμάτη διαφθορά, που δε διστάζει να χρησιμοποιεί ανήθικες μεθόδους για να επιβάλλει πέπλο σιωπής στις δικές της ανομίες

Προσωπικά, καλώ και προκαλώ την πρόεδρο του Δ.Σ να δείξει την ίδια «σπουδή» και «ευαισθησία» που έδειξε για την έκθεση Πανάρετου και να ενημερώσει τους δημότες, για λόγους ηθικής τάξης, για το γεγονός ότι οι απολογισμοί των ετών 2011, 2012 και 2013 έχουν εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο και έχουν ήδη σταλεί στο ελεγκτικό συνέδριο. Επίσης, να μεριμνήσει – όντας και τότε πρόεδρος του Δ.Σ –και να φέρει τώρα στο Δ.Σ, τους απολογισμούς των ετών 2007, 2008, 2009 και 2010 του πρώην δήμου Άνω Λιοσίων αλλά και τους απολογισμούς του 2014, 2015 και να τους αποστείλει στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Ήδη η λειτουργία του δήμου είναι υπό την εποπτεία της ελληνικής δικαιοσύνης. Κατά συνέπεια, όπως λέει και ο λαός μας «ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται». Οι δωσίλογοι, δηλαδή οι υποχρεωμένοι να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους, να είστε σίγουροι ότι στο τέλος θα λογοδοτήσουν.

Δημήτρης Μπουραΐμης




Σας επισυνάπτουμε την έκθεση του Ορκωτού Ελεγκτή Βαρδάνη Πανάρετου καθώς και το έγγραφο της αποστολής των απολογισμών της διοίκησης Δημήτρη Μπουραΐμη κατά τα έτη 2011, 2012 & 2013.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια