Διανομή τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Φυλής


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στη μεγαλύτερη διανομή τροφίμων που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στο Δήμο Φυλής προχώρησε την Παρασκευή (6-5) και το Σάββατο (7-5) το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Φυλής με την υποστήριξη και τη συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής.  Συγκεκριμένα το Κοινωνικό Παντοπωλείο προμήθευσε τρόφιμα σε 1.174 οικογένειες του Δήμου Φυλής, που είναι εγγεγραμμένοι  ως ωφελούμενοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Μέσα σε δύο μέρες και συγκεκριμένα σε λίγες ώρες, 209 πολύτεκνες οικογένειες, 140 τρίτεκνες οικογένειες, 336 οικογένειες με δύο μέλη, καθώς και 489 μεμονομένα άτομα, παρέλαβαν τρόφιμα και συγκεκριμένα: κριθαράκι, ρύζι, μακαρόνια, φακές, αλεύρι,
φέτα, κοτόπουλο, ελαιόλαδο, γάλα εβαπορέ, τοματοπελτέ και ζάχαρη, σε ποσότητες, ανάλογα με τα μέλη της οικογένειας.
 «Είναι μια από τις μεγαλύτερες διανομές τροφίμων που έχει γίνει ποτέ σε Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο σε όλη τη χώρα και θα ακολουθήσουν και άλλες. Αυτό δικαιώνει την απόφασή μας να ιδρύσουμε στο Δήμο Φυλής  Κοινωνικό Παντοπωλείο –που δεν υπήρχε- από τις πρώτες μέρες που αναλάβαμε την ευθύνη του Κοινωνικού τομέα» υπογράμμισε ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργος Αντωνόπουλος.
Ο Αναπληρωτής Δήμαρχος υπογράμμισε τη στενή συνεργασία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας με την Περιφερειάρχη κ. Ρένα Δούρου και την Αντιπεριφερειάρχη κυρία Κατερίνα Θανοπούλου και ευχαρίστησε  θερμά για τη στήριξη και την άψογη συνεργασία.
Η Κοινωνική Υπηρεσία ενημερώνει πως στη διανομή που ολοκληρώθηκε επιτυχώς είχε προβλεφθεί και η τροφοδοσία των δικαιούχων με γραβιέρα λόγω όμως προβλήματος που προέκυψε με τον προμηθευτή η διανομή του συγκεκριμένου προϊόντος μετατέθηκε και θα ενημερωθούν για την ημέρα και την ώρα παράδοσης.   Σύμφωνα με τον προγραμματισμό έχουν προβλεφθεί δυο ακόμη μεγάλες διανομές τροφίμων τους επόμενους δυο μήνες.
Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας ζητά συγνώμη από τους ωφελούμενους για τις ουρές που παρουσιάστηκαν, επειδή όμως η διανομή περιλάμβανε νωπά προϊόντα (κοτόπουλα) καθώς και φέτα, θα έπρεπε να διανεμηθούν σύμφωνα με τους υγειονομικούς κανόνες που ορίζονται.

Το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται στα πλαίσια της στενής συνεργασίας του Δήμου Φυλής και της Περιφέρειας Αττικής  και ειδικότερα της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Φυλής με την Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Αττικής με τον τίτλο «Παροχή τροφίμων σε αστέγους και άτομα που διαβιούν σε συνθήκες στέγης που δεν εξασφαλίζουν δυνατότητα καθημερινής σίτισης και διατροφής». 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια