ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΖΩΟΦΙΛΟΥΣ

Υποχρεωτική προσκόμιση αντιγράφου πιστοποιητικού ηλεκτρονικής σήμανσης δεσποζόμενων ζώων

Στην προσκόμιση αντιγράφου του πιστοποιητικού ηλεκτρονικής σήμανσης των ζώων τους υποχρεούται οι ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων, σύμφωνα με τον νόμο.
Συγκεκριμένα, οι ιδιοκτήτες των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς υποχρεούνται να προσκομίζουν στον οικείο Δήμο αντίγραφο του πιστοποιητικού ηλεκτρονικής σήμανσης και καταγραφής των στοιχείων των ζώων τους (άρθρο 5 Ν.4039/12, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 46 Ν.4235/14).
Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Φυλής ενημερώνει τους πολίτες ότι μπορούν να προσκομίσουν το αντίγραφο του πιστοποιητικού με τους εξής τρόπους:


Με Fax
Αποστολή στο fax: 210 2410735

Με email
Αποστολή στο email: doikanapt@fyli.gr

Ταχυδρομικώς
Αποστολή στην διεύθυνση: Βυζαντίου κ Μιαούλη 1, Δ.Κ. Φυλής Τ.Κ.13351

Κατάθεση στα Γραφεία Πρωτοκόλλων των Δημοτικών Κοινοτήτων:
·         Δ.Κ. Άνω Λιοσίων, Πλατεία Ηρώων, (Δημαρχείο)
·         Δ.Κ. Ζεφυρίου, Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, (πρώην Δημαρχείο Ζεφυρίου)
·         Δ.Κ. Φυλής, Πλατεία Κοιμήσεως της Θεοτόκου (πρώην Δημαρχείο Φυλής) [Μέχρι την ολοκλήρωση της ανακαίνισης του πρώην Δημαρχείου Φυλής το γραφείο Πρωτοκόλλου λειτουργεί επί της Βυζαντίου και Μιαούλη 1(κτίριο Λυκείου Φυλής)]

Με την προσκόμιση του αντιγράφου του πιστοποιητικού (με οποιονδήποτε από τους παραπάνω τρόπους) θα αποδίδεται σχετικός αριθμός πρωτοκόλλου του Δήμου Φυλής.

Επισημαίνεται ότι η ηλεκτρονική σήμανση και καταγραφή, καθώς και η έκδοση διαβατηρίου και βιβλιαρίου υγείας, πραγματοποιούνται από κτηνιάτρους, που έχουν πιστοποιηθεί και διαθέτουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και κτηνιατρείο που λειτουργεί νόμιμα.
Η σήμανση κάθε ζώου συντροφιάς είναι υποχρεωτική. Η δαπάνη της σήμανσης και της καταγραφής των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς βαρύνει τον ιδιοκτήτη τους και των αδέσποτων τον Δήμο.

Δεσποζόμενο ζώο συντροφιάς είναι κάθε μη άγριο ζώο, που συντηρείται ή προορίζεται να συντηρηθεί από τον άνθρωπο, κυρίως μέσα στην κατοικία του, για λόγους ζωοφιλίας ή συντροφιάς και τελεί υπό την άμεση επίβλεψη και φροντίδα του ιδιοκτήτη, κατόχου, συνοδού ή φύλακά του. Ως ζώα συντροφιάς θεωρούνται και οι σκύλοι, που χρησιμοποιούνται για το κυνήγι, τη φύλαξη ποιμνίων και τη φύλαξη χώρων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια