Ευτυχώς που έγινε η προσφορά φαρμάκων και μάθαμε την ύπαρξη του Κοινωνικού Φαρμακείου Δήμου Φυλής.



























Προσφορά φαρμάκων στο Κοινωνικό Φαρμακείο από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία Αχαρνών και τον Οίκο Ευγηρίας «Ελένη Σαμίου»

Μέρα με τη μέρα αυξάνονται οι δημότες και οι φορείς οι οποίοι «αγκαλιάζουν» τη δομή του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Φυλής, δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας και τις πρωτοβουλίες ανακούφισής τους που αναλαμβάνει η Δημοτική Αρχή.
Στο πλαίσιο αυτό ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Γιώργος Αντωνόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Φυλής, Σπύρος Μπρέμπος, παρέλαβαν την Παρασκευή 18 Μαρτίου, πολύ μεγάλη ποσότητα φαρμάκων που πρόσφεραν η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία - Παράρτημα Αχαρνών και ο Οίκος Ευγηρίας «Ελένη Σαμίου».
Οι εκπρόσωποι των δύο φορέων συναντήθηκαν με τους δύο Αντιδημάρχους στην έδρα της
Κοινωνικής Υπηρεσίας όπου στεγάζεται το Κοινωνικό Φαρμακείο, ενημερώθηκαν για τις κοινωνικές δομές του Δήμου Φυλής και δήλωσαν ότι θα σταθούν αλληλέγγυοι στις προσπάθειες της Κοινωνικής Υπηρεσίας.
Επίσης, οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Αντικαρκινικής Υπηρεσίας – Παράρτημα Αχαρνών, ο πρόεδρος Παναγιώτης Καζανάς, η Ταμίας Ευφροσύνη Γιαννουσάκη και τα μέλη Ελένη Καμπόλη και Αναστάσιος Νίκας, συζήτησαν με τους δύο Αντιδημάρχους για ένα πλαίσιο πρωτοβουλιών που μπορούν από κοινού να αναπτύξουν για την ενημέρωση μαθητών και δημοτών σχετικά με την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου, την ευαισθητοποίηση των δημοτών σε ογκολογικά θέματα και την καλύτερη ποιότητα ζωής.
Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Γιώργος Αντωνόπουλος, ευχαριστώντας θερμά τους δύο φορείς για τη μεγάλη προσφορά φαρμάκων, δήλωσε: «Είναι συγκινητική η ανταπόκριση δημοτών και φορέων στη λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου μας και μάς εμψυχώνει στο δύσκολο κοινωνικό μας έργο. Η προσφορά ακόμη και ενός φαρμάκου είναι σημαντική και μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια για τους άπορους συμπολίτες μας».

Ο Αντιδήμαρχος Φυλής, Σπύρος Μπρέμπος, αφού ευχαρίστησε και ο ίδιος για την προσφορά φαρμάκων, τόνισε: «Η κρίση προκάλεσε πολλά δεινά στους Έλληνες, ωστόσο ανέδειξε το μεγάλο απόθεμα αλληλεγγύης που έχουν για τους συνανθρώπους μας και το οποίο αποτελεί φωτεινό παράδειγμα ανθρωπιάς στις δύσκολες εποχές που βιώνουμε».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια