Συνάντηση με το Δήμαρχο είχε ο Σύλλογος Τριτέκνων για τη μείωση των δημοτικών τελών και νερού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 29/3/2016
Ενημερώνουμε τα μέλη του Συλλόγου μας, ότι την Τετάρτη 23/3/2016 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε Συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Τριτέκνων Δήμου Φυλής με τον Δήμαρχο της πόλης μας, κον Χρήστο Παππού. Τα θέματα που τέθηκαν ήταν η μείωση των δημοτικών τελών σε όλο το Δήμο Φυλής και η μείωση στην ύδρευση στην Δημοτική Κοινότητα των Άνω Λιοσίων βάση του Νέου Νόμου.
Ν.4368/2016(άρθρο 13: 1. Η παρ. 3 του άρθρο 202 του ν. 3463/2006 (Α΄ 114) αντικαθίσταται ως εξής:
«3. Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, που λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του αριθμού των μελών του, είναι δυνατή η μείωση δημοτικών φόρων ή τελών ή η απαλλαγή από αυτούς για τους απόρους, τα άτομα με αναπηρίες, τους πολύτεκνους, τους τρίτεκνους, τις μονογονεϊκές οικογένειες και τους μακροχρόνια άνεργους, όπως η ιδιότητα των ανωτέρω οριοθετείται αντίστοιχα από την κείμενη νομοθεσία, καθώς και τους δικαιούχους του πρώτου Κεφαλαίου του ν. 4320/2015 (Α΄ 29), όπως εκάστοτε αυτοί ορίζονται με τις υπουργικές αποφάσεις του άρθρου 5 του ίδιου νόμου. Με την ίδια
απόφαση μπορεί να τίθενται και εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση της ως άνω μείωσης ή απαλλαγής. Η επίπτωση στα έσοδα του Δήμου που προκύπτει από τη λήψη της απόφασης του πρώτου εδαφίου της παρούσας αποτυπώνεται υποχρεωτικά και λαμβάνεται υπόψη κατά την κατάρτιση του προϋπολογισμού του έτους εφαρμογής της, σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις. Ειδικά για την ευπαθή κοινωνική ομάδα των ατόμων με αναπηρία συμπεριλαμβανομένων και των οικογενειών που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με αναπηρία, σε περίπτωση λήψης εισοδηματικών κριτηρίων λαμβάνεται υπόψη το πρόσθετο κόστος που απαιτείται για την κάλυψη των αναγκών αναπηρίας. Στο εισοδηματικό κριτήριο που αφορά στην ανωτέρω κοινωνική ομάδα θα πρέπει να υπολογίζεται μόνο το φορολογητέο εισόδημα, ώστε να μην προσμετρούνται τα πάσης φύσεως επιδόματα αναπηρίας (προνοιακά επιδόματα, εξωιδρυματικό επίδομα, επίδομα κίνησης, διατροφικό επίδομα νεφροπαθών και μεταμοσχευμένων συμπαγών οργάνων κ.λπ.) τα οποία είναι αφορολόγητα.».
Η ενημέρωση του Δημάρχου προς το Δ.Σ. ΤΟΥ Συλλόγου μας ήταν θετική και στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο που θα γίνει θα είναι στα θέματα της ημερήσιας διάταξης.
Περιμένουμε με ανυπομονησία το Δημοτικό Συμβούλιο και να γίνει πλέον πράξη μετά τον Νόμο και λύνει τα χέρια στις Διοικήσεις των Δήμων να προβούν άμεσα στις ανωτέρω μειώσεις.
Σας παραθέτουμε και το έγγραφο που έχει κατατεθεί στον Δήμαρχο Χρήστο Παππού και στην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κα Αρβανιτάκη.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Άνω Λιόσια: 01/03/2016
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΡ. ΠΡΩΤ. : χχχχχχχ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΡΙΩΝ
ΤΕΚΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ
ΝΠΙΔ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ
ΑΦΜ: 998397401
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΠΕΡΙΦ.ΕΝΟΤΗΤΩΝ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΙΔ.ΤΟΜΕΑ
ΜΗ ΚΕΡΔ.ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ: 09121ΣΥΠ16006088Ν – 1255
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ: 09121ΣΥΠ16006088Ν – 1140
Ταχ.Δ/νση: Πύλου 7¬ - Άνω Λιόσια
Email: triteknoi.fylis@gmail.com
Facebook: triteknoi.fylis
Εβδομαδιαια Νεα Τριτεκνων & Οχι Μονο
http://triteknoifylis.blogspot.gr
Τηλέφωνο: 2102470100, 6977349245
ΠΡΟΣ:
1. Δήμαρχο Φυλής,
κο Χρήστο Παππού
2. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου,
κα Αρβανιτάκη Ζωή

ΘΕΜΑ: Μείωση Δημοτικών Τελών(Τελών Ύδρευσης – Ηλεκτροφωτισμού – Καθαρισμού & Ακίνητης Περιουσίας)
Σας γνωρίζουμε ότι την 21.02.2016, ψηφίστηκε ο Νόμος 4368/2016, ΦΕΚ 21/τ.Α’/16, ο οποίος τροποποιεί προγενέστερες συναφείς διατάξεις του άρθρου 202 του Ν.3463/2006, που προβλέπει ότι με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου είναι δυνατή η απαλλαγή ή η μείωση των δημοτικών τελών και ύδρευσης στους τρίτεκνους, πολύτεκνους ή ευπαθείς ομάδες. Είναι δυνατός δε και ο περιορισμός των δικαιούχων με θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων.
Παρακαλούμε όπως τεθεί υπόψιν το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο , για την λήψη σχετικής Απόφασης για όλες τις τρίτεκνες οικογένειες χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, λόγω της τραγικής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει οι τρίτεκνες οικογένειες εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.
Σε περίπτωση που το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίσει την επιβολή εισοδηματικών κριτηρίων σας γνωρίζουμε ότι επιθυμούμε αυτά να αφορούν οικογενειακό εισόδημα 45.000,00 ευρώ (με τα τεκμήρια).
Το Δ.Σ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια