Παράπονα του Κέντρου Εργασίας Αναπήρων για την ολιγωρία που δείχνει η διοίκηση του Δήμου Φυλής.


Το σημείο από όπου εισχώρησε η βροχή 

   Εντύπωση μας έκανε το Δελτίο Τύπου που μας ήρθε από Κέντρο Εργασίας Αναπήρων για το χάλι που επικρατεί στο δημοτικό κτήριο που τους έχει παραχωρήσει ο Δήμος Φυλής. Το Δελτίο Τύπου ανάφερε πως από τη βροχή του περασμένου Οκτωβρίου είχαν προκληθεί οι ζημίες οι οποίες ακόμα δεν έχουν αποκατασταθεί.
  Πήγαμε από εκεί γιατί δεν πιστεύαμε πως στο Δήμο μας, με τα δεκάδες εκατομμύρια Ευρώ που έχει στο ταμείο του, με τους εκατοντάδες που ζήτησαν το επίδομα πλημμυροπαθών και τις εκατοντάδες ώρες υπερωρίας των υπαλλήλων  που προσπαθούν να περάσουν, να επικρατεί τέτοιο χάλι. Όταν επισκεφτήκαμε το Κέντρο Εργασίας Αναπήρων μας περίμενε και άλλη δυσάρεστη έκπληξη. Ο Πρόεδρος Γιώργος Ρεθυμνιωτάκης μας ενημέρωσε πως Η/Υ,
fax, φωτοτυπικό και  μηχανήματα είχαν καταστραφεί από την είσοδο της βροχής στο χώρο. Εκείνη την ώρα ήρθε ένα μεταχειρισμένο φωτοτυπικό που είχε παραγγείλει για τις ανάγκες του ΚΕΑ. Αναγκάστηκα για άλλη μια φορά να πάρω χρήματα από την επιχείρηση του γιου μου γιατί "είχαμε καταντήσει ζητιάνοι όλα αυτό το διάστημα για μερικές φωτοτυπίες" ,  όπως χαρακτηριστικά μας ανάφερε.Ζούμε με το φόβο μιας νέας νεροποντής αν και έχουμε πάρει κάποιες προφυλάξεις δεν ξέρουμε αν αυτές θα αποδώσουν.   Οι ηλεκτρολόγοι που ήρθαν έφτιαξαν υποτυπώδες και πρόχειρα τι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις για να λειτουργήσουμε μερικές μέρες έκτοτε αγνοούνται. Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας, στη δημοτική αρχή, για αποκατάσταση όλων των  βλαβών δεν έχουμε ακόμη πάρει απάντηση. 
   Προσπαθούμε με ότι τρόπο μπορούμε να λειτουργούμε το χώρο όπου βρίσκουν απασχόληση δεκάδες ωφελούμενα άτομα. Παρόλο το τραγικό της κατάστασης που βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του ΚΕΑ εμείς δεν έχουμε χάσει την ανθρωπιά μας και αυτό το χρονικό διάστημα μαζεύουμε είδη πρώτης ανάγκης και ρουχισμού που το επόμενο διάστημα θα τα προσφέρουμε στους πρόσφυγες που βρίσκονται στη πλατεία Βικτωρίας.
 Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε  τους είπαμε πως θα δημοσιοποιήσουμε και εμείς το παράπονό τους για την ολιγωρία που δείχνει η διοίκηση προς τα άτομα που εξυπηρετεί το ΚΕΑ. Ελπίζουμε η διοίκηση να στείλει άμεσα τα απαραίτητα άτομα που χρειάζονται ώστε να επιδιορθωθούν οι ζημιές.
   Ακολουθούν φωτογραφίες από το χώρο του Κέντρου Εργασίας Αναπήρων και από την παραλαβή του φωτοτυπικού που το χρεώθηκαν χωρίς να φταίνε.
Φωτογραφίες από τις φθορές που έχουν οι εγκαταστάσεις:






Φωτογραφίες από τον ερχομό του φωτοτυπικού που τόσο είχαν ανάγκη για να μπορεί να λειτουργεί ομαλά το ΚΕΑ.


η παραλαβή  και η μερική εξόφληση με γραμμάτια  του φωτοτυπικού.




Παραπονιάρης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια