ΕΛΜΕ:Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στη διαμαρτυρία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Άνω Λιοσίων τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, στις 10πμ, στο Δημαρχείο στα Άνω Λιόσια

ΕΛΜΕ  Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής


                                                                                    Άνω Λιόσια, 12/2/16,

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στη διαμαρτυρία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Άνω Λιοσίων τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, στις 10πμ, στο Δημαρχείο στα Άνω Λιόσια
Στην πόλη μας, που είναι δύσκολο να αναπνέεις λόγω χωματερής, υπάρχουν και μέρη που είναι δύσκολο ακόμη και να περπατάς. Τελευταία, στην περιοχή μας έχουν ενταθεί οι επιθέσεις από άτομα κι ομάδες, που παρενοχλούν, κλέβουν κινητά, χρήματα.....Θύματα των επιθέσεων αυτών ήταν και μαθητές του 3ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων, σε σημεία έξω από τον χώρο του σχολείου.
Η ΕΛΜΕ, το σωματείο των καθηγητών, εδώ και χρόνια ζητά να ληφθούν ουσιαστικά και μόνιμα μέτρα για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας στην περιοχή. Χρειάζονται μέτρα ουσιαστικής πρόληψης κι όχι προσωρινής καταστολής, λύσεις που θα βασίζονται σε απαντήσεις, όπως γιατί εντείνεται η καθημερινή βία, γιατί δημιουργούνται συμμορίες, γκέτο, ποιοι είναι οι μηχανισμοί που τα κατασκευάζουν.
Παράλληλα, όμως, η δημοτική αρχή χρειάζεται να συμβάλλει ώστε να παρθούν άμεσα
μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης όπως επανειλημμένα έχουν ζητήσει καθηγητές, γονείς και μαθητές προς το δήμο και την αστυνομία. Σε αυτά πρέπει να περιλαμβάνονται:

1. Η συνεχής κι επιτυχής φύλαξη των σχολείων όλο το 24ωρο.

2. Η ασφαλής μεταφορά των μαθητών με τη συγκοινωνία από και προς τα σχολεία. Αν αυτό δεν μπορεί να γίνει από τις δημόσιες συγκοινωνίες, επιβάλλεται να γίνει από δημοτικά λεωφορεία που θα καλύπτουν και τις ανάγκες των υπόλοιπων κατοίκων της περιοχής. Αποτελεί πάγιο αίτημά μας τα 3 τελευταία χρόνια μετά τη μείωση των γραμμών των δημόσιων συγκοινωνιών και την κατάργηση επιδοτούμενου λεωφορείου από την Περιφέρεια. Από το καλοκαίρι του 2015 επισημαίνουμε σε κάθε ευκαιρία στο Δήμο την ανάγκη αυτή τόσο εγγράφως όσο και σε σχετικές συναντήσεις.

3. Η ασφαλής διέλευση των μαθητών κατά το σχόλασμα από περιοχές που έχουν παρατηρηθεί ότι υπάρχουν περιστατικά βίας. Σ’ αυτή την κατεύθυνση μπορεί να συμβάλλει η αστυνομία κι η δημοτική αστυνομία... Αλλά, όπως εύκολα μπορεί να καταλάβει κάποιος, η αστυνομική παρέμβαση είναι σταγόνα στον ωκεανό. Όταν τα κοινωνικά προβλήματα ανάγονται σε αστυνομικά προβλήματα, αυτά  μπορεί να προκαλέσουν ακόμη περισσότερα.

4Η αναβάθμιση των σχολείων στις περιοχές, που εμφανίζεται συχνότερα το πρόβλημα της παραβατικότητας, με κατάλληλη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου των σχολείων όπως και των όμορων γειτονιών.

5.  Καμία υπονόμευση της λειτουργίας των σχολείων μας και εν προκειμένω του 3ου Γυμνασίου.

6.  Ίση αντιμετώπιση όλων των παιδιών από οποιαδήποτε κοινωνική ομάδα και αν προέρχονται είτε  από τους καθηγητές μέσα στο σχολείο είτε από τους δημότες έξω από το σχολείο, ώστε κανένα παιδί και νέος  να μην αντιμετωπίζεται ως ανθρώπινο πλεόνασμα, που δεν αξίζει να υπάρχει. Όμως, δεν μπορεί και δεν πρέπει αυτή η προσπάθεια να γίνεται κυρίως στα σχολεία χάρη στην ευαισθησία των εκπαιδευτικών και σχεδόν χωρίς καμιά στήριξη το κράτος. Μάλιστα η κάθε δημοτική αρχή δηλώνει ότι θα ασχοληθεί με τα ζητήματα κυρίως στις προεκλογικές περιόδους.

Στο πλαίσιο αυτό στηρίζουμε και συμμετέχουμε στη διαμαρτυρία της Δευτέρας και καλούμε όλους τους συναδέλφους στα σχολεία της περιοχής να συμμετάσχουν.  
     Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, στις 10πμ,
    Στο Δημαρχείο στα Άνω Λιόσια
ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ & ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΣΩΜΑΤΙΚΗ & ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ  ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια