ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΗ ΦΥΛΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΗ ΦΥΛΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ «ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΛΙΟΣΗ» ΤΟ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΚΕΝΤΡΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΛΕΙΦΕΡΟΠΟΥΛΟΥ «ΑΓΟΡΑ 02/01/2016»
Στις εγκαταστάσεις του παλαιού στρατοπέδου «Στρατηγού Λιόση» στην περιοχή της Φυλής θα δημιουργηθεί το ένα από τα δυο κέντρα φιλοξενίας τns Αττικής . Οι σκέψεις να χρησιμοποιηθεί το συγκεκριμένο στρατόπεδο είχαν πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων από τις αρχές Σεπτεμβρίου αλλά αρχικά είχαν απορριφθεί για δύο λόγους: 
ο πρώτος αφορούσε στο ότι το στρατόπεδο βρισκόταν εντός του αστικού ιστού και ο δεύτερος στο υψηλό κόστος ανακατασκευής των κτιριακών εγκαταστάσεων, οι
περισσότερες από τις οποίες κρίθηκαν ακατάλληλες.
Ωστόσο, η πίεση των μεταναστευτικών ροών, σε συνδυασμό με
τα προβλήματα επανεισδοχής και τη μακροχρόνια παραμονή μεταναστών που δεν δικαιούνται άσυλο, οδήγησε τα συναρμόδια υπουργεία στην απόφαση να χρησιμοποιηθεί τελικά το συγκεκριμένο στρατόπεδο.
Με βάση τον νεότερο σχεδιασμό, στο παλαιό στρατόπεδο θα μεταφερθούν μόνον οι πρόσφυγες στους οποίους θα επιτρέπονται η έξοδος και οι μετακινήσεις, ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για ειδική γραμμή του ΟΑΣΑ που θα εκτελεί το δρομολόγιο από και προς τον σταθμό του μετρό.
Με στόχο την ταχύτερη παράδοση και λειτουργία, θα μεταφερθούν οικίσκοι και τροχοβίλες για τη διαμονή των προσφύγων, καθώς δεν υπάρχουν τα απαιτούμενα κονδύλια για την ανακατασκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων.
Ωστόσο, υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές επιβεβαιώνουν ότι τα προβλήματα με την ολοκλήρωση των χώρων, αλλά και με την ταυτοποίηση των προσφύγων και μεταναστών διαδέχονται το ένα το άλλο και εκτιμούν ότι τα περισσότερα θα είναι σε θέση να λειτουργούν πλήρως το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου.
Εξαίρεση αποτελούν τα hot spots στη Λέρο και τη Χίο, όπου ήδη έχουν τοποθετηθεί οι οικίσκοι και αναμένεται να λειτουργήσουν στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου. Το κάθε ένα θα έχει δυνατότητα φιλοξενίας 1.200 ατόμων.
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση επιδίδεται σε αγώνα δρόμου ώστε να λειτουργήσει το σύνολο των δομών φιλοξενίας το ταχύτερο δυνατόν, σε μια προσπάθεια να «κλείσουν τα στόματα» Ευρωπαίων αξιωματούχων που κατηγορούν την ελληνική πλευρά για καθυστερήσεις και κακούς χειρισμούς.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια