Ενημέρωση των ενεργειών της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής

Συνεργασία με τους Διευθυντές των Γυμνασίων - Λυκείων του Δήμου Φυλής, παρουσία εκπροσώπων της ΕΛΜΕ και της Ένωσης Γονέων στα Γραφεία Παιδείας. (10/12/2015)
Ενημέρωση των ενεργειών της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής από την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2015-16 όπως παρακάτω:
1. Με συντονισμένη προσπάθεια των συνεργείων του Δήμου αντιμετωπίστηκαν οι αμεσότερες κτιριακές βλάβες και έγιναν οι απαιτούμενες συντηρήσεις σε υδραυλικά, ηλεκτρολογικά, ξυλουργικά, κηποτεχνικά κτλ. πριν τον αγιασμό των σχολείων
2. Δόθηκαν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς από 2.000 ευρώ στους Διευθυντές κάθε σχολικής μονάδας για τη κάλυψη των τρεχουσών λειτουργικών αναγκών.
3. Πραγματοποιήθηκε απεντόμωση και απολύμανση σε κάθε σχολικό κτίριο.
4. Τοποθετήθηκε και δεύτερη καθαρίστρια στα σχολεία που είχαν μόνο μια , όπως στο 3ο ΓΕΛ Άνω Λιοσίων, στο 2ο ΣΕΚ και στο 1ο Γυμνάσιο Ζεφυρίου.
5. Έγινε προμήθεια ενός συμπληρωματικού φαρμακείου σε κάθε σχολείο.
6. Έγινε η επισκευή των εσωτερικών τοίχων των δυο (2) αιθουσών που βρίσκονται στο προαύλιο του
3ου ΓΕΛ Άνω Λιοσίων.
7. Έγινε έγκαιρα η συντήρηση και επισκευή των καυστήρων κεντρικής θέρμανσης.
8. Έγινε η συντήρηση και αναγόμωση των πυροσβεστήρων.
9. Συντηρήθηκαν και τέθηκαν σε ασφαλή και πιστοποιημένη λειτουργία τα ασανσέρ που διαθέτουν οι επτά Σχολικές Μονάδες της ΒΈΣΕ.
10. Επαναλειτούργησε μετά από πολύχρονη διακοπή το κυλικείο του 1ου ΕΠΑΛ και κατασκευάστηκε και λειτουργεί νέο κυλικείο στο 3ο Γενικό Λύκειο Άνω Λιοσίων.
11. Επισκευάσθηκε και στεγανοποιήθηκε το σκέπαστρο του 1ου Γυμνάσιου Άνω Λιοσίων που αποτελούσε χρόνιο αίτημα και έγινε αντικατάσταση στα πλακάκια στις βρύσες του προαυλίου.
12. Βάφτηκαν συνολικά 10 αίθουσες διδασκαλίας στο 1ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων.
13. Αντικαταστάθηκαν τα παράθυρα σε 4 αίθουσες διδασκαλίας στο 2ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων για τον εξαερισμό και την υγιεινή των μαθητών.
14. Αγοράσθηκαν και παραδόθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές (Η/Υ) στο 3ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων που είχαν κλαπεί κατά τη προηγούμενη σχολική χρονιά.
15. Έγινε τοποθέτηση – προέκταση νέου συστήματος συναγερμού για το 1ο ΕΠΑΛ και 3ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων.
16. Τοποθετήθηκε επιπλέον φύλακας στο 1ο ΕΠΑΛ λόγω των διαρκών κρουσμάτων παραβατικότητας από εξωσχολικούς.
17. Αγοράσθηκαν και παραδόθηκαν τρεις (3) νέες μικροφωνικές- μεγαφωνικές εγκαταστάσεις στις σχολικές μονάδες του 3ου και 4ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων και του 2ο ΓΕΛ Άνω Λιοσίων.
18. Αγοράσθηκαν δύο (2) νέα φωτοτυπικά μηχανήματα για τη κάλυψη λειτουργικών αναγκών στις σχολικές μονάδες του 3ου ΓΕΛ Άνω Λιοσίων και του - 2ου Γυμνασίου Ζεφυρίου και συντηρήθηκαν τα φωτοτυπικά μηχανήματα άλλων οχτώ (8) σχολείων.
19. Ανακατασκευάστηκε το κατεστραμμένο μέρος των πλευρικών τοιχωμάτων του γυμναστηρίου του 1ου Γυμνασίου Ζεφυρίου.
20. Κατασκευάσθηκαν και τοποθετήθηκαν 5 μεγάλες μεταλλικές πινακίδες με το τίτλο των σχολείων στο 1ο ΕΠΑΛ, στο Δ.ΙΕΚ, στο 2ο ΣΕΚ, στο 4ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων και στο Λύκειο Φυλής, καθώς δεν υπήρχαν.
21. Αποκαταστήθηκαν οι μεγάλες ηλεκτρολογικές ζημιές στο ΕΠΑΛ και έγιναν εκτεταμένες ηλεκτρολογικές συντηρήσεις στο 2ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων , στο 1ο Γυμνάσιο Ζεφυρίου, στο 2ο Γυμνάσιο Ζεφυρίου και στο Γενικό Λύκειο Ζεφυρίου.
22. Ανακατασκευάστηκαν τα 17 φρεάτια στο προαύλιο του Λυκείου Ζεφυρίου.
23. Κατασκευάστηκαν δυο στέγαστρα στο 2ο ΣΕΚ για τη προφύλαξη των μαθητών.
24. Επισκευάστηκε η περιμετρική μεταλλική περίφραξη στο 1ο ΕΠΑΛ, στο 2ο Γυμνάσιο Ζεφυρίου, στο 3ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων και στο Γενικό Λύκειο Ζεφυρίου.
25. Υγρομονώθηκε η μεγάλη τζαμαρία (30 τμ) του κλιμακοστασίου στο Λύκειο Φυλής για την αντιμετώπιση των πλυμμυρικών προβλημάτων που ήταν αναγκαία για τη προφύλαξη των μαθητών.
26. Συντηρήθηκαν τα κλιματιστικά μηχανήματα στο 2ο ΣΕΚ και στο 2ο Γυμνάσιο Ζεφυρίου.
27. Έγινε ο εφοδιασμός με πετρέλαιο θέρμανσης σε όλα τα σχολεία.
28. Πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση στην αίθουσα ¨Μελίνα Μερκούρη΄΄ του Δημαρχείου με θέμα τον επαγγελματικό προσανατολισμό.
29. Αγοράσθηκαν και τοποθετήθηκαν τέσσερις (4) πίνακες μαρκαδόρων 120Χ180 στο Λύκειο Φυλής.
30. Έγινε υγρομόνωση στην ταράτσα του 1ου ορόφου στο ΕΠΑΛ Άνω Λιοσίων.
31. Έγινε αποκατάσταση των χρόνιων εκτεταμένων ζημιών στα κιγκλιδώματα των παραθύρων και στις πόρτες των αιθουσών διδασκαλίας του 3ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων.
32. Έγινε τοποθέτηση ημερήσιου φύλακα στο 2ο Λύκειο Άνω Λιοσίων.
33. Έγινε τσιμεντένια επίστρωση μέρους του προαυλίου του 4ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων για αντιμετώπιση προβλήματος υγρασίας σε γειτονική οικία.
34. Δόθηκε αθλητικό υλικό (μπάλες μπάσκετ, ποδοσφαίρου κ.τ.λ.) σε όλα τα σχολεία.
35. Επισκευάστηκε το σκέπαστρο στο χώρο που ΕΠΑΛ Άνω Λιοσίων , κατασκευάστηκε τσιμεντένιος διάδρομος στην έξοδο του σχολείου και βάφτηκε μέρους των εξωτερικών του τοίχων.
36. Έγινε αντικατάσταση στα παγκάκια του 3ου ΓΕΛ Άνω Λιοσίων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια