Header Ads

Εξαρθρώθηκε η πιο μεγάλη σπείρα κλοπών οχημάτων των εποχών


Πρόκειται για πολυπληθή σπείρα Ρομά από το Ζεφύρι, με προτίμηση κυρίως στα φορτηγά που τα έκαναν ανταλλακτικά. Δέκα Αθίγγανοι και ένας Ρουμάνος υπεύθυνοι για τουλάχιστον 120 κλοπές οχημάτων μέσα σε διάστημα μόλις ενός έτους
Adtech Ad
Η Ασφάλεια Αττικής κατόρθωσε, μετά τη συγκρότηση ειδικής ομάδας και πολύμηνη έρευνα να εξαρθρώσει την πιο μεγάλη σπείρα κλοπών οχημάτων των εποχών, που έδρασε στη χώρα μας η οποία αποτελείτο από Ρομά.
Για την υπόθεση, ο διοικητής της Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχος Χρήστος Παπαζαφείρης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Τα μέλη της παραπάνω ομάδας διέπρατταν κλοπές αυτοκινήτων από την ευρύτερη περιοχή της Αττικής, τα οποία αποσυναρμολογούσαν στις περιοχές Ζεφυρίου και Αχαρνών, διαθέτοντας
τα εξαρτήματά τους ως ανταλλακτικά στο εμπόριο. Δρούσαν οργανωμένα, μεθοδικά, με διακριτούς ρόλους και συγκεκριμένο τρόπο δράσης. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εγκληματικές ομάδες, κλοπής αυτοκινήτων, που έχουν δράσει στη χώρα μας.
Μετά την αποκάλυψη της εγκληματικής δράσης της σπείρας και την ταυτοποίηση των μελών της, οργανώθηκε, πρωινές ώρες της 9-11-2015, αστυνομική επιχείρηση στο Ζεφύρι, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, των Ο.Π.Κ.Ε. και τη συνδρομή της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν 11 μέλη της ομάδας, δέκα ΡΟΜΑ και ένας υπήκοος Ρουμανίας.
Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, τα μέλη της ομάδας, από τα τέλη του έτους 2014, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, κινούντο στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και εντόπιζαν αυτοκίνητα κυρίως φορτηγά, τα οποία και αφαιρούσαν. Στη συνέχεια τα μετέφεραν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, κοντά στις οικίες τους και εντός του καταυλισμού ΡΟΜΑ Ζεφυρίου, όπου προέβαιναν στην άμεση αποσυναρμολόγησή τους, με σκοπό την πώληση των εξαρτημάτων, ως ανταλλακτικών στο εμπόριο. Για τον ίδιο σκοπό τα μετέφεραν και σε μάντρα σκραπ, στην περιοχή Αγίας Σωτήρας Αχαρνών, ιδιοκτησίας ενός εκ των συλληφθέντων.
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιασθεί 117 περιπτώσεις κλοπών Ι.Χ. επιβατηγών και φορτηγών αυτοκινήτων, από διάφορες περιοχές της Αττικής. Εξιχνιάσθηκαν επίσης δύο περιπτώσεις αφαίρεσης φορτηγών, κατά τη διάρκεια των οποίων αποβίβασαν, με τη χρήση βίας, τους οδηγούς τους».
Αξίζει να σημειωθεί μία περίπτωση, όταν δύο από τους συλληφθέντες, που είχαν αφαιρέσει προηγουμένως φορτηγό αυτοκίνητο από την περιοχή του Μαρκόπουλου, έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και καταδιώχθηκαν. Οι δράστες εγκατέλειψαν το κλεμμένο όχημα στον καταυλισμό των ΡΟΜΑ στο Ζεφύρι, από τον οποίο εξήλθε ομάδα 200 ΡΟΜΑ και επιτέθηκε με πέτρες, ξύλα και σίδερα στους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τραυματίζοντας έναν εξ αυτών.
Από την έρευνα της Ασφάλειας διαπιστώθηκε πως οι δράστες έχουν μεταφέρει τουλάχιστον άλλα επτά κλεμμένα Ι.Χ. φορτηγά αυτοκίνητα στην Κρήτη, τα οποία εκτιμάται ότι έχουν διαθέσει στο εμπόριο με παραποιημένα τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους. Τα οχήματα αυτά αναζητούνται. Σε χώρους στα σπίτια των συλληφθέντων, βρέθηκαν όλες οι πινακίδες κυκλοφορίας των ταυτοποιημένων κλεμμένων οχημάτων καθώς και έγγραφα αυτών (άδειες κυκλοφορίας, ασφαλιστήρια συμβόλαια, έγγραφα Κ.Τ.Ε.Ο. κλπ). Επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι Ι.Χ. φορτηγά και τέσσερα Ι.Χ. επιβατηγά αυτοκίνητα, τα οποία φέρουν παραποιημένα τεχνικά χαρακτηριστικά και των οποίων η ταυτότητα και η προέλευση ερευνάται.
Εκτιμάται ότι η παραπάνω ομάδα, αποκόμισε από την εγκληματική της δραστηριότητα, που κράτησε από τέλη του 2014 με αρχές του 2015 μέχρι τώρα, χρηματικό ποσό που υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ! Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων περιπτώσεων κλοπής οχημάτων συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.