Έπιασε δουλειά η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Φυλής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έπιασε δουλειά η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Φυλής με τις ευλογίες της εκκλησίας και τις ευχές  της Δημοτικής Αρχής
Έτοιμοι να σταθούν ξανά στο πλευρό της κοινωνίας του Δήμου Φυλής, δηλώνουν οι δημοτικοί αστυνομικοί, μετά την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας και τη συνέχιση του σημαντικού για τις τοπικές κοινωνίες θεσμού.
Για την επαναλειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας τελέστηκε αγιασμός από τον πατέρα Ιγνάτιο, εφημέριο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Ζωφριάς και τον πατέρα Γεώργιο, τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, στα γραφεία της, στο κτήριο «Βορεινό» στη Ζωφριά, παρουσία εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα ευφορίας και ικανοποίησης, που έπειτα από δύο χρόνια , η Δημοτική Αστυνομία επανασυστάθηκε και δυναμικά αναλαμβάνει και πάλι υπηρεσία στο πλευρό των πολιτών.
Την ευχή του στους δημοτικούς αστυνομικούς έδωσε ο πατήρ Ιγνάτιος, ο οποίος αναφέροντας τη φράση «Εσείς είστε το αλάτι της γης… Εσείς είστε το φως του κόσμου» (Επί του Όρους Ομιλία, Καινή Διαθήκη), τους ευχήθηκε να «αλατίζουν» και να «φωτίζουν» με την παρουσία τους την περιοχή και τους κατοίκους. Συνεχάρη, επίσης, τη Δημοτική Αρχή
που μερίμνησε ώστε να επαναλειτουργήσει η Δημοτική Αστυνομία.
Ο Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας, Κυριάκος Καμπόλης, εξέφρασε την ικανοποίηση όλων των συναδέλφων του για την επανασύστασή της και τις ευχαριστίες του στον Δήμαρχο, Χρήστο Παππού και τον Αντιδήμαρχο, Δημήτρη Καμπόλη, πολιτικό προϊστάμενο της Δ.Α., για την πίστη και την αποφασιστική τους συνδρομή στην επανασύστασή της καθώς και όλους εκείνους που υπήρξαν θετικοί σε αυτή την ιδέα.
Ο Κυριάκος Καμπόλης διαβεβαίωσε ότι, παρόλο που στη Δημοτική Αστυνομία υπηρετούν 10 δημοτικοί αστυνομικοί έναντι 25 που ήταν  πριν  τη διάλυσή της με αποτέλεσμα να μην  επαρκούν για δύο βάρδιες, ωστόσο οι δημοτικοί αστυνομικοί θα είναι πάντα παρόντες σε ότι χρειαστεί ο Δήμος για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, ακόμη και επί 24ώρου βάσεως. Ενδεικτικά ανέφερε ότι στην πρόσφατη θεομηνία που έπληξε την περιοχή μας, η νεοσύστατη υπηρεσία έδωσε δυναμικά το «παρών» και συνεργάστηκε άψογα με τον Αντιδήμαρχο Μιχάλη Οικονομάκη, έως αργά το βράδυ.
Την ικανοποίησή του για το δυναμισμό εξέφρασε ο Αντιδήμαρχος, Δημήτρης Καμπόλης, ο οποίος ανέφερε ότι υπήρξαν αντιδράσεις τόσο για την επαναλειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας όσο και για τη στέγασή της στον κτήριο του «Βορεινό». Ωστόσο, όπως τόνισε, οι δεσμεύσεις του ιδίου και του Δημάρχου υλοποιούνται πάντα. Ο Αντιδήμαρχος  αφού εξήρε το έργο των δημοτικών αστυνομικών στο παρελθόν, τους κάλεσε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα ζωτικά θέματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος, «έχοντας  τα μάτια τους δεκατέσσερα», όπως χαρακτηριστικά είπε. Διαβεβαίωσε, εξάλλου, ότι ο Δήμαρχος, ο ίδιος, οι συνεργάτες τους και σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο θα είναι δίπλα στους δημοτικούς αστυνομικούς, στους οποίους ευχήθηκε «κουράγιο, δύναμη και συνεργασία με τη διοίκηση».
Στη Δημοτική Αστυνομία Φυλής υπηρετούν οι Ζαχαρούλα Μουρκάκου (ανέλαβε το Τμήμα Επιχειρησιακού Σχεδιασμού), Μαρίνα Ιωαννίδη, Βούλα Κολοβού, Χριστίνα Καδηγιαννοπούλου, Παναγιώτης Αβραμίκας, Προκόπης Καμπόλης, Κώστας Βασιλόπουλος, Στράτος Σβουράκης, Σπύρος Τζάλλας και Αυγουλής Σταύρος.
Μερικές από τις υπηρεσίες που προσφέρει η Δημοτική Αστυνομία είναι, μεταξύ άλλων:
1)    Κατ’  οίκον βεβαίωση γνησίου υπογραφής
2)    Επίβλεψη της εφαρμογής του κανονισμού καθαριότητας του Δήμου
3)    Έλεγχος της ορθής εφαρμογής των άρθρων του ΚΟΚ σχετικά με τη στάση και στάθμευση των οχημάτων
4)    Καταγραφή και φροντίδα για τη διαδικασία απομάκρυνσης των εγκαταλελειμμένων οχημάτων
5)    Μέριμνα για την τήρηση των διατάξεων ελέγχου των λαϊκών αγορών και του υπαίθριου εμπορίου
6)    Εκτέλεση των διοικητικών κυρώσεων που αφορούν στη λειτουργία καταστημάτων και επιχειρήσεων
7)    Έλεγχος της κατάληψης των κοινόχρηστων χώρων

Για καταγγελίες και επικοινωνία με τη Δημοτική Αστυνομία στα τηλέφωνα 15691 και 213 2042700.  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια