Σύσκεψη για τα προβλήματα των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συγκάλεσε ο Νίκος Χατζητρακόσιας




     Τη διαβεβαίωση ότι η εκπαίδευση αποτελεί βασική προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής, έδωσε ο Δήμαρχος Φυλής, Χρήστος Παππούς, στους Διευθυντές των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου, κατά τη συνάντησή τους, την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, με τον νέο Πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Φυλής, Νίκο Χατζητρακόσια και μέλη της διοίκησης του Δήμου, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.
Ιδιαίτερα ευαίσθητος σε θέματα εκπαίδευσης λόγω της ιδιότητάς του ως εκπαιδευτικός, ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς διαβεβαίωσε ότι η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, με τη συνδρομή όλων των εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής και των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου, θα ανταποκριθεί άμεσα και αποτελεσματικά στα ζητήματα που απασχολούν την εκπαιδευτική
κοινότητα του Δήμου μας. Ήδη, όπως ανακοίνωσε, έχει επιλυθεί το θέμα της θέρμανσης των σχολείων για όλη τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς, ενώ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, προωθείται το σημαντικό έργο της αναβάθμισης και ενεργειακής αυτονομίας των σχολικών εγκαταστάσεων.
Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι στόχος είναι «οι χώροι των σχολείων να γίνουν χώροι πρότυποι για τον Δήμο» και εξέφρασε την ευαρέσκειά του για τη διάθεση συνεργασίας που επιδεικνύουν οι εκπαιδευτικοί του Δήμου μας. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις σχολικές εκδρομές, τονίζοντας ότι είναι υποχρέωση του Δήμου να συμβάλει στην πραγματοποίησή τους και πρόσθεσε ότι θα επιχορηγηθούν, άμεσα, οι σχολικές μονάδες, ώστε να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες σε αναλώσιμα, γραφική ύλη κλπ.
Στην πρώτη αυτή συνάντηση των Διευθυντών των σχολείων με τον νέο Πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής (ανέλαβε τα καθήκοντά του την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου), Νίκο Χατζητρακόσια, συζητήθηκαν τα ζητήματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα και οι τρόποι αντιμετώπισής τους.
Ο νέος Πρόεδρος, που ανέλαβε την πρωτοβουλία σύγκλισης της σύσκεψης, ζήτησε από τους Διευθυντές να προβούν στην καταγραφή όλων των θεμάτων που αντιμετωπίζουν με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, προκειμένου να δρομολογηθεί η επίλυσή τους. Προς αυτή την κατεύθυνση, μάλιστα, καθημερινά επισκέπτεται ο ίδιος τα σχολεία ώστε να ενημερωθεί επί τόπου για τα προβλήματα.
Ανακοίνωσε ότι λύθηκε το ζήτημα της καθαριότητας στα σχολεία και ζήτησε να ιεραρχηθούν τα προβλήματα, ώστε να επιλυθούν, άμεσα, αυτά που σχετίζονται με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Επισημάνθηκε ακόμη ότι βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες συντήρησης και απολύμανσης των σχολικών εγκαταστάσεων.
Όσον αφορά το έργο της αναβάθμισης και ενεργειακής αυτονομίας των σχολείων, ήδη έχει ξεκινήσει η εκπόνηση της Μελέτης από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, ενώ τη χρηματοδότηση, ύψους 6 εκατ. ευρώ, έχει αναλάβει η Περιφέρεια Αττικής.
Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των Διευθυντών, οι οποίοι επεσήμαναν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η φύλαξη των σχολικών χώρων, από τους βανδαλισμούς κι από τις διαρρήξεις και ιδίως στα σχολεία που βρίσκονται στις δύσκολες συνοικίες όπου κατοικούν και ΡΟΜΑ. Τόνισαν ακόμα ότι οι περισσότερες σχολικές μονάδες αντιμετωπίζουν πρόβλημα έλλειψης ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Στη σύσκεψη με τους Διευθυντές των Γυμνασίων και Λυκείων παρευρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αργύρης Αργυρόπουλος και οι Αντιδήμαρχοι Περιβάλλοντος Μιχάλης Οικονομάκης, Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Σχίζας, Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος και Φυλής Σπύρος Μπρέμπος.
Εξάλλου την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015, συνεδρίασε υπό την Προεδρεία του Νίκου Χατζητρακόσια η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας (ΔΕΠ), το ανώτατο όργανο παιδείας του Δήμου, για να αποφασίσει για την κατανομή πίστωσης 102 χιλ. ευρώ στα σχολεία.
Τέλος, άμεσα,  θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Νίκου Χατζητρακόσια με τους υπεύθυνους λειτουργίας των σχολικών κυλικείων για να διασφαλισθεί η ομαλή λειτουργία τους.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια