Σύνδεσμος Πάρνηθας. Έργα και ημέρες!!

Τι είναι ο ΣΥΝ-ΠΑ ή ο Σύνδεσμος Δήμων και Κοινοτήτων για την Προστασία και την Ανάπτυξη της Πάρνηθας;
Σε παλαιότερη ανάρτηση έγινε αναφορά για το Σύνδεσμο Πάρνηθας, (κλικ εδώ).
Το έτος 2011 ο τότε δήμαρχος Φυλής Δημήτρης Μπουραΐμης, όπως είχε αναφερθεί στο blog του Μενιδιάτη, είχε απειλήσει ότι θα αποχωρούσε από το ΣΥΝ-ΠΑ, (κλικ εδώ).
Στις 5/12/2014 στο Δήμο Αχαρνών έγινε εκλογή εκπροσώπων του δήμου Αχαρνών στο ΣΥΝ-ΠΑ.
Ο Βασίλης Λαζάρου, πρόεδρος του ΣΥΝ-ΠΑ την προηγούμενη δημοτική περίοδο έθεσε υποψηφιότητα από τη μειοψηφία και ζήτησε να ψηφιστεί χωριστά από τη μειοψηφία. Ο δήμαρχος Γιάννης Κασσαβός και η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου θεώρησαν ότι μια ψηφοφορία για εκπροσώπους της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης ήταν νόμιμη. Έτσι ως εκπρόσωπο της μειοψηφίας εξέλεξαν την Σοφία Χριστοπούλου.
Σε ανάρτηση στις 10/12/2014, (κλικ εδώ), παρουσίασα τη σωστή διαδικασία. Με αυτή τη διαδικασία η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, αφού  ακύρωσε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, υπέδειξε πως έπρεπε να
γίνει η διαδικασία εκλογής. Έτσι τελικά εξελέγη από την αντιπολίτευση ο Βασίλης Λαζάρου.
Επειδή ο συσχετισμός δυνάμεων δεν ευνοούσε το δήμαρχο Αχαρνών άρχισε η διαδικασία της «τράμπας». Θα σου δώσω τον πρόεδρο θα μου δώσεις τον αντιπρόεδρο. Πρόεδρος εκλέχτηκε ομόφωνα ο αντιδήμαρχος Φυλής Δημήτριος Καμπόλης και αντιπρόεδρος ο Γεώργιος Σταύρου, δημοτικός σύμβουλος Αχαρνών.
Αποφασίστηκε και η αμοιβή προέδρου και αντιπροέδρου.
Αν ο αντιδήμαρχος λαμβάνει την αντιμισθία του αντιδημάρχου, τότε:
Για τους προέδρους των Δημοτικών Ιδρυμάτων που είναι παράλληλα και Δήμαρχοι, σύμφωνα με την παρ.7 του άρθρου 136, του ν. 3463/2006, ισχύουν τα εξής:
Οι δήμαρχοι, οι αντιδήμαρχοι, οι πρόεδροι και αντιπρόεδροι Κοινοτήτων, καθώς και οι  πρόεδροι δημοτικών συμβουλίων και οι σύμβουλοι που έχουν περισσότερα από ένα αξιώματα  στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, υποχρεούνται να εισπράττουν όλα τα έξοδα παράστασης μόνο από  ένα αξίωμα και το ήμισυ (1/2) των εξόδων παράστασης από ένα ακόμη αξίωμα. Οι ανωτέρω  επιλέγουν τα έξοδα παράστασης που λαμβάνουν από κάθε αξίωμα με ταυτόσημη υπεύθυνη δήλωση  που υποβάλλεται και στους δύο φορείς.
Έτσι άρχισε να λειτουργεί ο ΣΥΝ-ΠΑ. Η συνδρομή του δήμου Αχαρνών για το έτος 2015 είναι Κ.Α. 00-6726.001  ποσό 200.000 €.
Ας δούμε όμως την πολιτική του ΣΥΝ-ΠΑ   «για την Προστασία και την Ανάπτυξη της Πάρνηθας»
Στην απόφαση αυτή ως εισήγηση του προέδρου αναφέρεται:
Ο Σύνδεσμος στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης και της προσφοράς προς στους εργαζόμενους στον Φορέα , προτίθεται να οργανώσει ημερίδες και σεμινάρια σχετικά με τη ψυχική τους υγεία που σχετίζεται με το άγχος και τις συνέπειές του , θέλοντας να συμβάλει στην κοινωνική υποστήριξη , αφού έρευνες έχουν καταδείξει ότι η υποστήριξη που δέχονται οι εργαζόμενοι από το εργασιακό τους περιβάλλον και το θετικό εργασιακό κλίμα μειώνουν τα συμπτώματα του στρες.
Κατά συνέπεια στο πλαίσιο αυτό η σύσταση οργανωμένης από εξειδικευμένο προσωπικό συμβουλευτικής υπηρεσίας με στόχο την ανάπτυξη των προσωπικών σχέσεων , την παροχή στήριξης στο προσωπικό , θα συνέβαλε σημαντικά στην ανακούφιση των οποιοδήποτε συμπτωμάτων που δημιουργούνται εξαιτίας του εργασιακού άγχους.
Ποιο είναι το προσωπικό του ΣΥΝ-ΠΑ, δύο διοικητικοί υπάλληλοι  και εποχικοί εργαζόμενοι με δίμηνες συμβάσεις!!
Αυτό πόσο θα στοιχίσει; Μόνο 24.000 € !!
Στην απόφαση αυτή αναφέρεται:
11. Την οικονομική προσφορά της Πολυξένης Γ. Γεωργίου με το ποσό των 23.370,00€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ .

ΑΠΟΦΑΣΙΖEI
A. Επικυρώνει τη με αρ. πρωτ. 695/26-06-2015 Γνωμοδότηση της Επιτροπής Διενέργειας Δημοπρασιών και Αξιολόγησης Προσφορών
Β. Αναθέτει στην Πολυξένη Γ. Γεωργίου – Ψυχολόγο την παροχή υπηρεσιών χρονικού διαστήματος από 01/07/2015 έως 31/10/2015 επιμόρφωσης προσωπικού του ΣΥΝ ΠΑ στο ποσό των 23.370,00€ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α), διότι η προσφορά της είναι η πιο συμφέρουσα για το Σύνδεσμο.
Η προσφορά είναι συμφέρουσα για το Σύνδεσμο!! Είναι  730 € μικρότερη από το ποσό που είχε αποφασιστεί!!
23.370,00 € (19.000 € καθαρά ) για 5 μήνες!! (01/07/2015 έως 31/10/2015).
Πολυξένη Γεωργίου
Για αυτή την Πολυξένη Γεωργίου αναφερόμαστε;(κλικ εδώ)
Πολυξένη τηλέφωνο
Ποιο είναι το Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Σύνδεσμος Πάρνηθας;
Μέλη Δ.Σ. ΣΥΝΠΑ
Οι υπογραμμισμένοι με κόκκινο χρώμα είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι που εκπροσωπούν το δήμο Αχαρνών στο ΣΥΝ-ΠΑ. Ο Σταύρου Γεώργιος είναι αντιπρόεδρος του Διοικητικού συμβουλίου.  Αυτοί ενημερώνονται και γνωρίζουν τι αποφάσεις παίρνει η Εκτελεστική Επιτροπή;
Αναμένεται απόφαση του Δ.Σ. για ακύρωση της απόφασης πριν είναι αργά.
—————

ΣΥΝ-ΠΑ, Δήμος Αχαρνών. Αυτή είναι μια μικρή  Ελλάδα. Η Μεγάλη;

πηγή:https://eleftherovima.wordpress.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια