Μαρία Γιώργα: Ευρώ ή Δραχμή;

  

  Οι κρίσιμες και μακράς διάρκειας αδιέξοδες διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν αμέσως μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου μεταξύ Ελλάδος και εταίρων βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη που παίρνει διαστάσεις θρίλερ με αποτέλεσμα να τροφοδοτούν σενάρια σχετικά με την επόμενη ημέρα της Ελληνικής Οικονομίας. 
 Είναι χαρακτηριστικό ότι οι φωνές τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό που βλέπουν ως πιθανό το ενδεχόμενο της εξόδου της χώρας από το ευρώ αυξάνονται διαρκώς όσο οι δύο πλευρές δεν καταλήγουν σε συμφωνία.
 Παρακολουθώντας κανείς προσεχτικά τις τοποθετήσεις αλλά και τις κόκκινες γραμμές των διαβουλευομένων αντιλαμβάνεται πλέον ότι η οριστική ρήξη και όχι η επίτευξη μιας συμφωνίας προκρίνεται και βρίσκεται προ των πυλών.
 Τι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα; 
Λένε, ότι είναι λάθος στην πολιτική, να κάνεις προβλέψεις αλλά εγώ θα το ρισκάρω λέγοντας ότι σίγουρα οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι ραγδαίες, το κυβερνών κόμμα θα υποστεί εσωτερική ρήξη, θα λοιδορηθεί από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το αδιέξοδο στο οποίο οδήγησε την χώρα και
πιθανόν να  αναγκαστεί να προσφύγει στον ελληνικό λαό μέσω δημοψηφίσματος ζητώντας του να επιλέξει το μέλλον του με την συμμετοχή του σε αυτό.
Είτε όμως γίνει δημοψήφισμα είτε όχι η ελληνική κοινωνία οφείλει να γνωρίζει όσα εσκεμμένα τις απέκρυπταν οι ανίκανοι πολιτικοί που την διοίκησαν τα τελευταία έτη με την συνδρομή της πουλημένης δημοσιογραφίας προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα της ολιγαρχίας.
Καταρχήν το ελληνικό χρέος ανέρχεται στα 317 δισ. ευρώ, ήτοι στο 174% του ΑΕΠ, με την κατανομή αυτού να έχει ως ακολούθως: EFSF 141 δισ. ευρώ, άμεσος δανεισμός από τα κράτη-μέλη της ΕΕ 53 δισ. ευρώ, ΔΝΤ 28 δισ. ευρώ, ιδιώτες 50 δισ. ευρώ, ΕΚΤ 25 δισ. ευρώ, ΕΓΔ 15 δισ. ευρώ και ΤτΕ 5 δισ. ευρώ. Είναι άξιο σημείωσης ότι περίπου τα 3/5 ή το 60% του ελληνικού χρέους ανήκει σε χώρες της Ευρωζώνης, δηλαδή σε ευρωπαίους πολίτες. Οι χρηματοδοτικές ανάγκες για την ομαλή εξυπηρέτηση του χρέους να προσεγγίζουν τα 22,5 δισ. ευρώ, για το 2015. Ειδικότερα, οι υποχρεώσεις αυτές αφορούν: 8,7 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ, 6,7 δισ. ευρώ προς την ΕΚΤ και διάφορες ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες, 5,4 δισ. ευρώ προς τόκους και 1,8 δισ. ευρώ προς λοιπές υποχρεώσεις, ομόλογα εκτός PSI κλπ. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το 2015 και ιδιαίτερα οι καλοκαιρινοί μήνες αποτελούν το πιο κρίσιμο χρονικό διάστημα για την ελληνική οικονομία αφού εκ των προαναφερθέντων 22,5 δισ. ευρώ, τα μισά, δηλαδή 11,4 δισ. θα πρέπει να αποπληρωθούν κατά τους μήνες Ιούνιο (2,6 δισ. ευρώ), Ιούλιο (5,1 δισ. ευρώ) και Αύγουστο (3,7 δισ. ευρώ). Ο δε επιμερισμός των ποσών αυτών ανά πιστωτή, έχει ως εξής: -6,7 δισ. ευρώ στην ΕΚΤ και άλλες κεντρικές τράπεζες, 1,9 δισ. ευρώ σε τόκους, 1,8 δισ. ευρώ στο ΔΝΤ και 1 δισ. ευρώ σε λοιπές υποχρεώσεις.
Δεν είναι αναγκαίο να έχει σπουδάσει κάποιος οικονομολόγος για να αντιληφθεί ότι το ελληνικό χρέος είναι μη βιώσιμο και τοξικό καθώς η ετήσια τοκοχρεολυτική δαπάνη ανέρχεται σε ποσά 15-20 δισ. κατά τα επόμενα έτη, δηλαδή στο 10% περίπου του ΑΕΠ, κάτι αδύνατον να εξυπηρετηθεί χωρίς να οδηγεί σε βαθιά κρίση και συνεχή ύφεση τη χώρα. Η εξυπηρέτησή του απαιτεί σήμερα περίπου 6,5 έως 7 δισ. ευρώ ή το 3,8% του ΑΕΠ, χωρίς στο ποσό αυτό να συμπεριλαμβάνονται και οι τόκοι του χρέους προς τα κράτη της Ευρωζώνης, αφού αυτοί σήμερα δεν καταβάλλονται (περίοδος χάριτος που είχε συμφωνηθεί το 2012). Αν συμπεριληφθούν και αυτοί οι τόκοι, τότε η ετήσια εξυπηρέτηση αυξάνεται κατά 3,8 δισ. ευρώ και έτσι η τελική εξυπηρέτηση θα φθάνει στα 10,3 έως 10,8 δισ. ευρώ ή 5,8% του ΑΕΠ .Δηλαδή, ακόμη και εάν η χώρα κατάφερνε να έχει πλεονάσματα ίσα προς το 4,5% του ΑΕΠ, κάτι που θα συνέχιζε να καταστρέφει την οικονομία και τον κοινωνικό ιστό, το χρέος θα εξακολουθούσε να αυξάνεται κάθε χρόνο. Από την άλλη πλευρά, το ύψος του χρέους, πέραν από την αυτόματη διαδικασία ανατροφοδότησής του θα διατηρεί στο διηνεκές, υψηλά τα περιθώρια δανεισμού για τη χώρα μας, κάτι που με τη σειρά του θα διατηρεί υψηλό τον κίνδυνο της χώρας που τελικά θα απωθεί τις ιδιωτικές επενδύσεις.
Σύμφωνα λοιπόν με υπολογισμούς για τα επόμενα 280-300 χρόνια η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να πληρώνει υπέρογκους τόκους  ενώ το κεφάλαιο δανεισμού της θα μένει ανέπαφο. Αν σε όλα τα προαναφερθέντα συνυπολογίσουμε ότι η επιβολή μνημονίων τα τελευταία πέντε χρόνια απέτυχε παταγωδώς αντιλαμβανόμαστε ότι βρισκόμαστε σε ένα χαλύβδινο φαύλο κύκλο που οδηγεί σε ολοκληρωτικό στραγγάλισμα της ελληνικής οικονομίας το οποίο υποθηκεύει το μέλλον της χώρας για πολλές δεκαετίες, προκαλώντας περαιτέρω φτώχεια, πείνα, ανεργία και εξαθλίωση. Μοιάζουμε με τον τοξικομανή που περιμένει την δάση του κάθε φορά για να πετύχει ελάχιστες στιγμές ψεύτικης ευδαιμονίας κάτι που είναι εντελώς πρόσκαιρο και δεν δίνει υγιείς ανάσες ζωής και λύσεις ουσιαστικές.
Δεν υπάρχουν πλέον άλλα περιθώρια, ο λαός πρέπει να ενημερωθεί και να αποφασίσει αν θα συνεχίζει να σκύβει το κεφάλι στους αμείλικτους δανειστές που μας απειλούν, μας εκβιάζουν, μας λοιδορούν και μας συμπεριφέρονται σαν αφρικανικό προτεκτοράτο ή θα ταχθεί υπέρ της εθνικής ανεξαρτησίας και αξιοπρέπειας του προσφεύγοντας στο εθνικό μας νόμισμα. Άμεσα η κυβέρνηση οφείλει να πει την αλήθεια στο περήφανο ελληνικό λαό προτού η ανθρωπιστική κρίση που βιώνουμε εξελιχτεί σε εθνική κρίση, με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη για το λαό και το έθνος.
Στο δίλλημα ευρώ η δραχμή πολλοί έχουν τοποθετηθεί αλλά ελάχιστοι έχουν πει την αλήθεια γιατί εξυπηρετούν φαύλα συμφέροντα και προσπαθούν να σώσουν τα τομάρια τους για όσα εγκλήματα έχουν διαπράξει σε βάρος της πατρίδας μας. Πάψτε επιτέλους να καταστροφολογείτε χωρίς λόγο ,σταματήσετε την τρομολαγνεία και μιλήστε την γλώσσα της αλήθειας !Τιμήστε έστω για μια φορά τον όρκο που δώσατε να υπηρετείτε το καλό της Ελλάδος και των πολιτών της!
Κύριοι μια εθελούσια έξοδος της Ελλάδας από το Ευρώ φυσικά δεν σας συμφέρει γιατί αυτόματα αναδεικνύει όλες τις απάτες σας και αποκαλύπτει την προδοτική σας στάση. Ακυρώνει όλα τα κέρδη, τα οποία ονειρευόσασταν λειτουργώντας καιροσκοπικά εναντίον της χώρας και σας καθιστά υπόλογους για την ύποπτη στάση και τα εγκληματικά σας έργα. Σας ενημερώνω λοιπόν ότι η περήφανη και τιμημένη χώρα μου μπορεί ν' απαλλαγεί από την αγχόνη της χρεοκοπίας και να εγκαταλείψει το ικρίωμα του Ευρώ προσβλέποντας με αξιώσεις σε ένα καλύτερο-ελπιδοφόρο αύριο. Τώρα, που φτάσαμε στα όρια είναι λογικό να φοβάστε την αντίδραση των θυμάτων σας, είναι εύλογο να τρέμετε την αντίδραση αυτών, οι οποίοι θα βρεθούν στο απόλυτο αδιέξοδο της πτώχευσης και θα δώσουν τη μάχη της επιβίωσης δίνοντας ένα ηχηρό χαστούκι στις ηλίθιες προβλέψεις σας για απόλυτη κατάρρευση και αποκαλύπτοντας τα ψεύδη και την μικροπρεπή συμφεροντολογική σας συμπεριφορά .
Μας κουνούν το δάχτυλο οι εγχώριοι και ξένοι εθνοσωτήρες φοβερίζοντας μας με την πτώχευση αλλά δεν μας λένε τι έχει να χάσει ο απλός πολίτης σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή. Τίποτε απολύτως δεν θα χάσει τουναντίον θα κερδίσει γιατί όσα δημιουργεί θα τα διαπραγματεύεται ο ίδιος με τους δικούς του όρους .Μας απειλούν οι δωσίλογοι εθνοπατέρες ότι αν επιστρέψουμε τάχα στο εθνικό μας νόμισμα θα χρεωκοπήσουμε λες και σήμερα ζούμε στην ευημερία. Κύριοι  χρεοκοπημένη χώρα είμαστε και τώρα γιατί μοιάζουμε σαν έναν ασθενή κλινικά νεκρό, που με το στανιό τον κρατάει στην ζωή με μηχανική υποστήριξη (Μνημόνιο) η οικογένεια του (Ευρώπη) όμως όχι από αγάπη και ελπίδα να επανέλθει αλλά με σκοπό την εκμετάλλευση της περιουσίας του .Ε! λοιπόν ήρθε η ώρα ο διασωληνωμένος ασθενής να γιατρευτεί με ιδία μέσα γιατί μπορεί η φτώχεια που του επιβάλατε να μην του επέτρεψε να σηκώσει το κεφάλι αλλά η αξιοπρέπεια του δεν θα τον αφήσει να το σκύψει και θα σας βροντοφωνάξει :Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά 40 χρόνια σκλαβιά και φυλακή!
Η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας δεν ανέχεται άλλο αυτόν τον καθημερινό εξευτελισμό, που συνοδεύεται μάλιστα από οικονομική εξουθένωση, δεν αντέχει να μετράει κάθε μέρα νέες αυτοκτονίες, στο βωμό του μνημονίου και κύματα νέων ανέργων. Ήρθε η ώρα λοιπόν να σπάσουμε τα δεσμά που οι επιτήδειοι μας δημιούργησαν, ήρθε η ώρα να χτίσουμε την ένδοξη Ελλάδα μας από την αρχή, ελεύθεροι και χωρίς να μας σφίγγει το λαιμό η θηλιά των τοκογλύφων. Μια τέτοια εξέλιξη μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα επαναφέρει τη χώρα μας στην ανάπτυξη και τη δημιουργία, απαλλαγμένη απ’ τα δυσβάσταχτα δάνεια τα οποία βέβαια δεν πρόκειται να πληρώσουμε ποτέ γιατί εκτός του ότι είναι μη βιώσιμα αποτελούν τοξικό προϊόν αδυσώπητων εκβιασμών και τοκογλυφίας.
Χίλιες και όχι μια φορά επιστροφή στο εθνικό μας νόμισμα γιατί είναι η μοναδική ρεαλιστική μας σωτηρία ,είναι η μοναδική διέξοδο σε έναν αρχικά δύσκολο αλλά υγιή δρόμο με στόχο και όραμα για μια χώρα κυρίαρχη και ανεξάρτητη που θα αποφασίζει και θα διαχειρίζεται μόνη της το αύριο των παιδιών της. Φτάνουν πια οι υποδείξεις από τους δήθεν ευαίσθητους διασώστες μας που απαιτούν κι άλλο αίμα στον βωμό της αισχροκέρδειας !Είναι απαραίτητο να σταθούμε στα πόδια μας ,να εκμεταλλευτούμε τις αστείρευτες δυνάμεις μας ,να αναπτυχθούμε ,να δημιουργήσουμε και να βάλουμε ένα τέλος στην υποτέλεια που μας υπέβαλαν ,στον έλεγχο των ενεργειών μας και στην υπόδειξη επίτηδες λανθασμένων και ανεπιτυχών συνταγών. Μόνη λύση η έξοδος από την στραγγαλιστική αγκαλιά της Ευρώπης ,η μονομερής διαγραφή του χρέους και η ανάπτυξη μας με οδηγό το εθνικό μας νόμισμα και τις ικανότητες μας που πράγματι τρομάζουν όσους επιθυμούν να μείνουμε εγκλωβισμένοι στα βάναυσα δεσμά τους.
Το δίλημμα είναι αν μπορεί πράγματι ένας λαός σαν τον ελληνικό να σταθεί στα πόδια του και να προχωρήσει με ίδιες δυνάμεις ή είναι καταδικασμένος να χρειάζεται πατερίτσες, προστάτες και νταβατζήδες. Η τερατολογία που συνδέεται με την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα συνδέεται με την ανάγκη των τυχοδιωκτών ο λαός να πιστέψει ότι δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα μόνος του, ότι, αν και κατοικεί σε μια από τις πιο ευλογημένες χώρες της Ευρώπης, δεν μπορεί να παραγάγει τίποτε γιατί δεν έχει τα μέσα για να σταθεί όρθιος με τις δικές του δυνάμεις. Καλή η προσπάθεια σας κύριοι αλλά δεν έχει κανένα υπόβαθρο και δεν μπορεί να πείσει ούτε τους αδαείς γιατί με το εθνικό νόμισμα μπορεί ο λαός να κερδίσει την ελευθερία του από τους δυνάστες των αγορών και να διεκδικήσει την κυριαρχία του σ’ αυτόν τον τόπο κάνοντας τον πρότυπο ανάπτυξης .   
Όχι δεν θα γίνουν όλα μαγικά ,θα υπάρξει μια δύσκολη περίοδο προσαρμογής όμως σταδιακά θα εξομαλυνθεί η λειτουργία της αγοράς που σήμερα φυτοζωεί ,θα ισχυροποιηθεί η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών και η εσωτερική  ζήτηση, με ευνοϊκές συνέπειες για την απασχόληση με αποτέλεσμα την μείωση της ανεργίας. Φωτεινό παράδειγμα το Ισραήλ που δεν ανήκει σε καμιά ένωση, δεν έχει κανένα κοινό νόμισμα αλλά έχει ρυθμίσει τα πάντα ώστε να είναι αυτάρκης οικονομικά  έχοντας να αντιπαλέψει πληθώρα όμορων εχθρικών κρατών.
Ο Ελληνικός τόπος είναι ευλογημένος γιατί διαθέτει γεωργική παραγωγή, κτηνοτροφία, αλιεία, τουρισμό, πετρέλαια, εργατικό δυναμικό υψηλής μόρφωσης, σπουδαία γεωπολιτική θέση, τον υπέρλαμπρο ήλιο του που μπορεί να οδηγήσει σε νέες πηγές ενέργειας ,έναν λαό πεισματάρη-δημιουργικό που ενώνεται στα δύσκολα και πολλά άλλα προτερήματα. Δεν αιθεροβατώ είμαι πραγματίστρια και γνωρίζω ότι είναι στο χέρι των πολιτικών η στροφή των παραγωγικών μαζών στα προαναφερόμενα προκειμένου να ανακάμψει η αγορά και να οδηγηθούμε σύντομα σε οικονομική ανάταση. Κτηνοτροφία, γεωργία κ.ά. που είναι ένας εθνικός ακατέργαστος θησαυρός μπορούν κάλλιστα με τα σωστά κίνητρα από την κυβέρνηση να αποτελέσουν μια τεράστια πηγή εσόδων. Για να μπορέσουμε όμως να αντιμετωπίσουμε το θέμα με αποτελεσματικότητα είναι απαραίτητο να επιλύσουμε με σωστή νομοθεσία το αγκάθι που ονομάζεται μεταναστευτικό πρόβλημα και στερεί την εργασία από τον ντόπιο πληθυσμό της χώρας. Δίχως καμιά ρατσιστική διάθεση και προσβλέποντας μόνο στο λαμπρό μέλλον της πατρίδας μου θεωρώ υποχρέωση μας την άμεση και αμετάκλητη απομάκρυνση των παράνομων μεταναστών που σήμερα κατέχουν μη νόμιμα 1.200.000 θέσεις εργασίας. Η ανεργία στην Ελλάδα είναι σε ύψη δυσθεώρητα και οι πολίτες όντας απελπισμένοι για το αύριο περιμένουν με ανυπομονησία την όποια δουλειά θα τους προταθεί για να επιβιώσουν και είναι μύθος των πονηρών ότι ο εγχώριος πληθυσμός δεν αποδέχεται τέτοιου είδους εργασίες για αυτό καλύπτονται από τους μετανάστες.   
Η εγχώρια παραγωγή είναι στο χέρι μας να αναβιώσει και όντας φτηνότερη και πιο ανταγωνιστική θα οδηγήσει σε αύξηση των εξαγωγών και εισροή συναλλάγματος. Όσοι σπεύσουν να ρωτήσουν τεχνηέντως έντρομοι για το μέλλον των εισαγωγών θα τους πω ότι όντως θα ακριβύνουν αλλά η εσωτερική κατανάλωση θα στραφεί σε εγχώρια προϊόντα και φτηνότερα εισαγόμενα, με συνέπεια τη βελτίωση του εμπορικού μας ισοζυγίου και του ελλείματος. Εξάλλου πόσοι από τους μέσους Έλληνες έχουν σήμερα την δυνατότητα να αγοράζουν εισαγόμενα προϊόντα από την στιγμή που μόλις και μετά βίας είναι σε θέση να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για την επιβίωση τους;   
Γιατί πολεμούν την δραχμή με μένος ;Γιατί τους φοβίζει η Δραχμή και όχι το Λέβ, το Φιορίνι ή η Κορώνα; Γιατί η Δραχμή ακουμπάει στη Μεσόγειο και αυτόματα γίνεται καταλύτης οικονομικών εξελίξεων. Μια Δραχμή της Μεσογείου απειλεί  αν αναπτυχθεί σωστά μέσα σε 15 το πολύ έτη να ξεπεράσει το Ευρώ, το οποίο στηρίζεται κατά κύριο λόγο στη βιομηχανία της Βορείου Ευρώπης. Η Μεσόγειος που η βαριά της βιομηχανία ονομάζεται τουρισμός και πλουτοπαραγωγικές πηγές αποδίδει χρυσάφι με λιγότερο κόπο και γρηγορότερα από ότι π.χ. η παραγωγή και πώληση ενός αυτοκινήτου όσο αξιόπιστο και σε όσο ευνοϊκή τιμή και αν αυτό λανσάρεται.
Απέναντι στην έωλη και καταρρέουσα πλέον τρομολαγνική επιχείρηση ενάντια στο εθνικό νόμισμα και στον καθαγιασμό του ευρωραγιαδισμού, αντιπαρατίθενται οι περισσότεροι μεγάλοι διεθνείς οικονομολόγοι γιατί γνωρίζουν ότι ύστερα από ένα ορισμένο διάστημα, θα επανέλθει η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία και στο τραπεζικό σύστημα, με συνέπεια να εισρεύσουν από το εξωτερικό καταθέσεις σε ξένα νομίσματα και να γίνει προσέλκυση νέων επενδύσεων.  Ύψιστη σημασία για να επιτύχουν όλα αυτά παίζει η βούληση των πολιτικών που θα αναλάβουν να οδηγήσουν την χώρα σε μια νέα σελίδα απαλλάσσοντας την από τα βαρίδια του παρελθόντος. Μελήματα τους πρέπει να είναι :η πάταξη της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς, η μείωση των φορολογικών συντελεστών, η αποφυγή λαϊκίστικων πελατειακών παροχών και η δημιουργία κινήτρων για το νέο μοντέλο ανάπτυξης που σίγουρα υπόσχεται καλύτερες ημέρες.  
Παρόλη την παραπληροφόρηση που ελεγχόμενα δέχεται η κοινή γνώμη από τα υπερχρεωμένα ΜΜΕ που λειτουργούν δίχως ντροπή ως υπήκοοι των δανειστών όλο και περισσότεροι Έλληνες φαίνεται να συμφωνούν με τη διέξοδο της επιστροφής στη δραχμή γιατί κατανοούν ότι σε μια εθνικά ανεξάρτητη χώρα αρμόζει μόνο το δικό της νόμισμα. Η χώρα δεν χρειάζεται τον διχασμό, το μίσος και τον ακραίο λαϊκισμό που κυριαρχούν στον δημόσιο διάλογο σήμερα αλλά έχει ανάγκη από σοφές αποφάσεις που θα την οδηγήσουν μόνο ψηλά όπως αξίζει στην ιστορία της και την ανυπότακτη ιδιοσυγκρασία του λαού της.  Βαδίζοντας εδώ και καιρό σε τεντωμένο σχοινί με τις περιστάσεις να μας σφίγγουν σαν τανάλιες, τους αριθμούς να γρονθοκοπούν τον νου μας και την κάθε λύση να μοιάζει με μικρό στενό μονοπάτι που καταλήγει σε αδιέξοδο η μοναδική νησίδα σωτηρίας με στέρεο έδαφος είναι η επιστροφή στο εθνικό μας νόμισμα. Οι άνθρωποι που πάνε μπροστά σ' αυτόν τον κόσμο, είναι εκείνοι που σηκώνονται με τόλμη και ψάχνουν για τις συνθήκες που θέλουν και που αν δεν τις βρουν, τις δημιουργούν μόνοι τους είχε πει ο Μπέρναρντ Σω και οι Έλληνες είναι τέτοια πάστα ανθρώπων για αυτό από αυτή την αναμέτρηση θα βγουν και πάλι νικητές. 



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια