Ομιλία Φλώρας Νικολιδάκη στο ΠΣ Αττικής

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
-το ζήτημα του πως ενήργησε η ΠΑ μετά την πυρκαγιά στο ιδιωτικό ΚΔΑΥ Ασπροπύργου, εξαντλήθηκε. Θα αναφερθώ στο πως φτάσαμε στην πυρκαγιά. 
-Ξέρετε, όταν το σύστημα κυβέρνησης και διοίκησης της χώρας, αποφασίσει ότι κάποιο  πρόβλημα πρέπει να λυθεί, τότε αυτό λύνεται.
-Οσοι και όσες έχουμε εμπλακεί σε πολεοδομίες για έκδοση άδειας οικοδομής, γνωρίζουμε ότι μπορούμε να επιχειρήσουμε διαφοροποιήσεις σε όλες τις μελέτες, εκτός από μία: τη στατική μελέτη
του κτιρίου. Και πράγματι το αποτέλεσμα είναι ότι τα κτίρια δεν πέφτουν.
-Όταν έχουμε ένα ΚΔΑΥ και μάλιστα ιδιωτικό στο χώρο της ευθύνης μας, σημαίνει ότι δεν πρέπει να πάρει φωτιά. 
-Για τη συγκεκριμένη επιχείρηση, υπάρχει ένας φάκελλος σε ένα τμήμα της Περιφέρειας και ένα άλλος φάκελλος στο ΥΠΕΚΑ. Τους δύο αυτούς φακέλλους, τους έχουν στην ευθύνη τους 2 συγκεκριμένοι υπάληλλοι, οι οποίοι αποδεικνύεται ότι δεν τήρησαν τους κανόνες ενημέρωσης του φακέλλου της επιχείρησης, με επικαιροποιημένα πιστοποιητικά ασφαλούς λειτουργίας. Οι προιστάμενποι αυτών των υπαλλήλων, δεν έκαναν έλεγχο, όπως και οι πολιτικοί προιστάμενοι των δύο υπηρεσιών της Περιφέρειας και του ΥΠΕΚΑ. 
-Επειδή κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι αδύνατον, ενώ συνέβη μια τόσο σοβαρή περιβαλλοντική καταστροφή, να μην ευθύνεται κανείς, σας βεβαιώνω ότι με την ευθύνη και την αρμοδιότητα που μου δίνει ο νόμος, θα ζητήσω από τις υπηρεσίες τα ονόματα αυτών των 6 ανθρώπων.
-Γιατί με την πυρκαγιά στο ΚΔΑΥ Ασπροπύργου δηλητηριάστηκε το μισό λεκανοπέδιο Αττικής.  

Φλώρα Νικολιδάκη.

Προς ενημέρωσή σας, σας στέλνω το χθεσινό και σημερινό σημείωμα του επικεφαλής εθελοντικού συνεργείου κατάσβεσης με μεγάλη πείρα:
"Η πυροσβεστικη διατηρει στο σημειο ισχυρες δυναμεις που θα παραμεινουν εκει για τουλαχιστον μια εβδομαδα .Επισημος λογος ειναι η ετοιμοτητα για αντιμετωπιση αναζωπυρωσεων.Η πραγματικοτητα ειναι οτι μεγαλο μερος των τεραστιων σωρων απορριμματων κατω απο την< ψυχρη> επιφανεια ειναι <θερμο>.Στην καρδια των σωρων κατω απο την επιφανειακη κρουστα της λασπης και των λυωμενων υλικων η φωτια συνεχιζει να σιγοκαιει με ατελη καυση σαν υπογεια φωτια.Μπορει να παραμενει ετσι υποβοσκουσα επι πολυ καιρο.Μολις καποιος επιχειρησει  να σκαλισει τον σωρο για να ψαξει για σιδερικα θα τροφοδοτησει την φωτια με οξυγονο και θα την ξαναφουντωσει.Αυτος ειναι ο λογος που τετοιες φωτιες χρειαζονται επιχωματωση για να σβησουν.Οσο ο σωρος θα παραμενει <θερμος>, θα βγαζει αερια και ατμο που δεν θα φαινονται σαν καπνος αλλα θα ειναι εξαιρετικα τοξικα.Οι υπογειες φωτιες ειναι εξαιρετικα συνηθες φαινομενο οταν  καιγονται μαζες με τεραστιο οργανικο φορτιο κατι σαν τις φωτιες των ΧΥΤΑ που μπορει να καινε για χρονια χωρις να φαινεται".
 Πριν 5 λεπτα το πυροφυλακιο της Φυλης εδωσε στο κεντρο επιχειρησεων της ΠΥ λευκο καπνο απο το ΚΔΑΥ στη Νεα ζωη Ασπροπυργου.Μολις τωρα εδωσε μαυρο καπνο.Το κεντρο επιβεβαιωσε οτι ειναι το ΚΔΑΥ οπου υπαρχει αναζωπυρωση.Αυτο στελνει στα σκουπιδια τις δηλωσεις για <πληρη κατασβεση>και αποδεικνυει οτι ο σωρος ειναι <θερμος>.Μαλλον θα το αντιμετωπισουν γιατι ειναι εκει ισχυρες δυναμεις που ηδη επεμβαινουν,αλλα το σημαντικο ειναι η επιχειρηση υποβαθμισης και εφησυχασμου που ξετυλιχτηκε τις προηγουμενες μερες.Η φωτια θα καιει πολλες μερες ακομα ακριβως οπως σας εχω ηδη ενημερωσει.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια