Απαγορευτικό για καύσεις σε αγροτικές και δασικές περιοχές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Έναρξη της αντιπυρικής περιόδου από την 01/05/2015 έως και 31/10/2015
Απαγορευτικό για καύσεις σε αγροτικές και δασικές περιοχές


«Χρειάζεται επαγρύπνηση στη Δυτική Αττική κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου με συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών αλλά κα των πολιτών»


Με αφορμή το περιστατικό της φωτιάς στο ιδιωτικό ΚΔΑΥ στην περιοχή Νέα Ζωή Ασπροπύργου και τα συμπεράσματα πρόσφατης σύσκεψης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, η οποία αρχίζει από  την 1η Μαϊου 2015 έως και την 31 Οκτωβρίου 2015, τίθενται σε εφαρμογή οι διατάξεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που αφορούν απαγορεύσεις στο άναμμα και τη διατήρηση φωτιάς, την εναπόθεση ειδών και υλικών, τις καύσεις,  καθώς και στον καθορισμό χρονικών ορίων για τη χρήση πυρός σε δάση, δασικές, αγροτικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις και στις βραχώδεις και πετρώδεις εκτάσεις που βρίσκονται σε πεδινά εδάφη, σε ανώμαλα εδάφη και σε λόφους ύστερα από άδεια
ατομική ή ομαδική, που εκδίδεται μόνο από την αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία.

 Η τήρηση των ανωτέρω, εκτός από νομική υποχρέωση, αποτελεί μια σημαντική ασφαλιστική δικλείδα για την αποφυγή ενεργειών που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή, τις υποδομές και εγκαταστάσεις αλλά και το δασικό πλούτο και τα φυσικά οικοσυστήματα της Δυτικής Αττικής.

Προς τούτο, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Γ. Βασιλείου καλεί όλους τους κατοίκους και εργαζόμενους στη Δυτική Αττική να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες της Πυροσβεστικής για τη πρόληψη αλλά και να διευκολύνουν την πρόσβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων και τυχόν δυνάμεων συνδρομής σε χώρους εκδήλωσης πυρκαγιών έτσι ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή και το δασικό πλούτο της περιοχής.

«Κατά την πρόσφατη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας λάβαμε υπόψη όλες τις παραμέτρους πρόληψης και αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών. Χρειάζεται επαγρύπνηση στη Δυτική Αττική κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου με συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών  αλλά κα των πολιτών»  δήλωσε για το θέμα ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κ. Γ. Βασιλείου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια