Εφ' όλης της ύλης συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος είχε ο Δήμαρχος Αχαρνών κ Κασσαβός

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιάννη Τσιρώνη και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου, είχε ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Θανάσης Κατσιγιάννης.
Ο Δήμαρχος Αχαρνών ενημέρωσε τον κ. Υπουργό για μια σειρά από θέματα περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος που απασχολούν τις Αχαρνές, καθιστώντας σαφές ότι παρά την πληθυσμιακή πυκνότητα, την τεράστια έκταση και τη θέση του Δήμου, δεν έχει δοθεί έως σήμερα η πρέπουσα προτεραιότητα από την επίσημη Πολιτεία, όπως αρμόζει σε έναν ιστορικό και σημαντικό Δήμο όπως είναι ο Δήμος Αχαρνών.
Τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση αφορούσαν, τη χρηματοδότηση
Περιβαλλοντικών δράσεων από το Πράσινο Ταμείο, το Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων για την Αττική καθώς και το θέμα των Παιδικών Χαρών και των χρηματοδοτήσεων που απαιτούνται για τη λειτουργία πιστοποιημένων παιδικών χαρών.
Στον κ. Υπουργό τέθηκε επίσης το θέμα επέκτασης του Νεκροταφείου Αχαρνών αλλά και τα θέματα ένταξης στο Σχέδιο Πόλης περιοχών στις Αχαρνές που είναι εκτός σχεδίου.
Στο τραπέζι της συνάντησης ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Κασσαβός ζήτησε να εξεταστεί το ενδεχόμενο ενίσχυσης των περιβαλλοντικών δράσεων του Δήμου Αχαρνών με μηχανήματα και οχήματα από το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) που εδρεύει στο Ολυμπιακό Χωριό και ανήκει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος. Ειδικότερα αυτή την εποχή που διανύουμε την αντιπυρική περίοδο και η προστασία του ορεινού όγκου της Πάρνηθας είναι σε πρώτη προτεραιότητα.
Ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνης ανέφερε στον Δήμαρχο Αχαρνών τους ιδιαίτερους δεσμούς που έχει με την  Πάρνηθα, όντας ο ίδιος ορειβάτης και διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο ότι θα υποστηρίξει κάθε ενέργεια και δράση που έχει σαν σκοπό την προστασία του φυσικού πλούτου της περιοχής.
Στο τέλος της συνάντησης οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους καθώς εκκρεμεί προγραμματισμένη συνάντηση με μοναδικό θέμα συζήτησης το Πρώην Βασιλικό Κτήμα Τατοΐου – "Δεκέλεια".



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια