Πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση στο Ζεφύρι με Συλλόγους Τσιγγάνων για κοινωνικά προγράμματα και καύσεις καλωδίων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015,  στο Ζεφύρι, στα γραφεία του Συλλόγου Τσιγγάνων Ζεφυρίου «Φιλική Εταιρεία», με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, κ. Γ. Βασιλείου, ενημερωτική συνάντηση με βασικό θέμα τις νέο πρόγραμμα διακανονισμών της ΔΕΗ, τα κοινωνικά προγράμματα αντιμετώπισης της κρίσης και την ενεργοποίηση των κοινοτήτων των Ρομά στην αποφυγή επιβλαβών καύσεων καλωδίων και υλικών.

Έγινε αναλυτική ενημέρωση των διοικητικών συμβουλίων των συλλόγων τσιγγάνων που παραβρέθηκαν στη συνάντηση (κ. Α. Τσακίρης, Πρόεδρος του Συλλόγου Φιλικής Εταιρείας, κ. Γ. Σούτας, Πρόεδρος Συλλόγου Τσιγγάνων Νεοκτίστων Ασπροπύργου, κ. Σ.
Αγγελόπουλος, Πρόεδρος Συλλόγου Τσιγγάνων Αυλίζας) με εισηγητή τον Δ. Μπουρίκο, εστιάζοντας στην  εξέλιξη και τις διαδικασίες κοινωνικών προγραμμάτων επισιτιστικής αρωγής και την ανάγκη κινητοποίησης των Συλλόγων για την έγκαιρη και κατάλληλη ενημέρωση των κοινοτήτων Ρομά στη Δυτική Αττική.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Γ. Βασιλείου, έκανε ειδική αναφορά, εκ νέου, γι την ανάγκη δραστηριοποίησης των Συλλόγων Τσιγγάνων στο θέμα της αποφυγής καύσης καλωδίων και υλικών, τη συμμετοχή τους σε δράσεις διαμεσολάβησης και περιορισμού φαινομένων ανομίας σε συγκεκριμένες γειτονιές των Δήμων της Δυτικής Αττικής.

Κλείνοντας τη συνάντηση, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Γ. Βασιλείου, δεσμεύτηκε για τη συνέχιση των ενημερωτικών συναντήσεων, την καταγραφή όλων των περιπτώσεων που δεν μπορούν να ενταχθούν σε πρόγραμμα διακανονισμών παρότι το επιθυμούν και την προώθηση των ενδεδειγμένων ενεργειών για τη μείωση των φαινομένων ρευματοκλοπής και καύσης καλωδίων.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια