Πραγματοποιήθηκε με πρωτοφανή επιτυχία η παρουσίαση του στρατηγικού σχεδίου ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ 2020+


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Μπορούμε να γυρίσουμε την κατάσταση στη Δυτική Αττική σε συνεργασία με τους Δήμους, τους φορείς και τους πολίτες»



Παρουσιάστηκε εχθές, 25 Μαϊου, στο Πνευματικό Κέντρο Ασπροπύργου, το στρατηγικό σχέδιο ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ 2020+ της Αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττικής με παρουσία  βουλευτών, των δημάρχων της περιοχής, πολλών αντιδημάρχων, της πρώην αντιπεριφερειάρχη, εκπροσώπων δημοσίων αρχών, εκπροσώπων συλλόγων και πλήθους δημοτών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Γιάννης Βασιλείου, στην εναρκτήρια ομιλία του έκανε λόγο στην ανάγκη η Δυτική Αττική να βρει το βηματισμό που τις αξίζει και δήλωσε ότι «μπορούμε να γυρίσουμε την κατάσταση στη Δυτική Αττική σε συνεργασία με τους Δήμους, τους φορείς και τους πολίτες». Η προσπάθεια όμως αυτή αποτελεί την ύπαρξη και των κατάλληλων εργαλείων πολιτικής με το στρατηγικό σχέδιο να αποτελεί όχι ένα θέσφατο αλλά το αναγκαίο πλαίσιο συνεργασίας, διαβούλευσης, κινητοποίησης δυνάμεων, περιορισμού και ελέγχου των οξύτατων προβλημάτων αλλά και απελευθέρωσης των δημιουργικών δυνάμεων της περιοχής. Κάνοντας λόγο για το αποτυχημένο μοντέλο του δικομματισμού στη Δυτική Αττική που είχε ως αποτέλεσμα και την περιβαλλοντική υποβάθμιση και την ανεργία, ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε την ανάγκη συντονισμού, συνεννόησης και συνεργασίας με τους Δήμους της περιοχής έτσι ώστε να χαρτογραφηθούν πραγματικές ανάγκες και να υλοποιηθούν έργα και δράσεις αξιοποιώντας όλες τις διαθέσιμες πηγές πόρων. Η επιλογή των έργων πρέπει να στηρίζεται στις ανάγκες των
Δήμων αλλά και στην προώθηση των στρατηγικών επιλογών για τη Δυτική Αττική, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη βιώσιμη ανάπτυξη και στο εγχείρημα της Ελευσίνας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.
Οι δυο εισηγητές του στρατηγικού σχεδίου ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ 2020+, Δ. Ραφτόπουλος, αγρονόμος τοπογράφος μηχανικός με πολύχρονη διευθυντική εμπειρία στα τεχνικά έργα και τον προγραμματισμό έργων και Δ,. Μπουρίκος, πολιτικός επιστήμονας-κοινωνικός λειτουργός, απόφοιτος Περιφερειακής Διοίκησης και Ανάπτυξης της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, στελέχη της Αντιπεριφέρειας, έκαναν αναλυτική παρουσίαση των σκοπών και της μεθοδολογίας του σχεδίου, των υστερήσεων και πλεονεκτημάτων της περιοχής, του οράματος, της αποστολής και των αρχών-αξιών, των στρατηγικών στόχων, των θεματικών αξόνων παρέμβασης και των ενδεικτικών μέτρων, καθώς και πρακτικού παραδείγματος για τη σκοπιμότητα του στρατηγικού σχεδιασμού στην αξιοποίηση των ευρωπαϊκών, κυρίως, πόρων. Τονίστηκε από τους εισηγητές ότι η πρόκειται για μια συνεχή και δυναμική διαδικασία έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις αλλαγές του εξωτερικού περιβάλλοντος (πολιτικού και οικονομικού).

Οι παρεμβάσεις των παρευρισκόμενων Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Προέδρων Νομικών Προσώπων και Συλλογικών Φορέων είχαν ως κοινό σημείο την αναγνώριση  της καινοτομίας και της προστιθέμενης αξία της πρωτοβουλίας του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, κ. Γιάννη Βασιλείου. Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Ν. Μελετίου, έκανε λόγο για την ανάγκη υπέρβασης των πληθυσμιακών κριτηρίων που διαχρονικά αδίκησαν τη Δυτική Αττική, τη συστηματική και μεθοδική συνεργασία της Αντιπεριφέρειας με το Δήμο, και την έμφαση σε έργα, όπως την υγεία (κέντρο υγείας), τη σχολική στέγη, τις δραστηριότητες ΣΕΒΕΖΟ, τα δίκτυα υποδομών, τον πολιτισμό και την κοινωνία και την αναβάθμιση των συμμετοχικών διαδικασιών. Η Δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας, κ. Ι. Κριεκούκη, επεσήμανε την άψογη και συστηματική συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια και την ανάγκη να προχωράμε βάσει σχεδίου με τεκμηρίωση. Ο Δήμαρχος Μεγαρέων, κ. Γ. Σταμούλης, επεσήμανε την αξία του στρατηγικού σχεδίου ως αναπτυξιακού εργαλείου και έκανε ιδιαίτερο λόγο για την ανάγκη στήριξης της αγροτικής παραγωγής, των υδάτινων πόρων, την κτηνοτροφία, την οστρακοκαλλιέργεια, τον ημερήσιο τουρισμό και την προσπελασιμότητα στον αγροτικό χώρο και μέσω διαδημοτικών συνεργασιών. Ο Αντιδήμαρχος Φυλής, κ. Α. Σχίζας, επεσήμανε την αξία της συνεργασίας και του δημοκρατικού προγραμματισμού, δίνοντας έμφαση στη διαχείριση των απορριμμάτων, την ολοκλήρωση υποδομών, την προστασία και ανάδειξη του ορεινού όγκου, τις κοινωνικές δομές και την ανάγκη πρόσληψης Ρομά για τη διευκόλυνση ποικίλων δράσεων στην περιοχή. Η Περιφερειακή Σύμβουλος και πρώην Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, κ. Σ. Δήμου, τόνισε την ανάγκη συνεργασιών, έκανε λόγο για το αξιόλογο προσωπικό της ΠΕΔΑ, την ανάγκη μελετών για επιλέξιμες πράξεις, την ολοκλήρωση βασικών υποδομών, την ενίσχυση των κοινωνικών υποδομών και την εξέταση δημιουργίας και λειτουργίας νέων δομών. Παρεμβάσεις με διατυπώσεις προτάσεων για επεξεργασία στα θέματα πολιτισμού, παιδείας, αθλητισμού αλλά και τεχνολογικών πάρκων, έκαναν ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Ελευσίνας, κ. Κοροπούλης, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Ελευσίνας, κ. Γ. Καμπάνης, ο εκπρόσωπος της Ριζοσπαστικής Κίνησης Φυλής, κ. Κ. Βάβουλας και ο εκπρόσωπος αθλητικού συλλόγου, κ. Β. Ντάκουρης. Τέλος, η Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής έλαβε ηλεκτρονικά αρκετές αναφορές-προτάσεις δημοτών και εκπροσώπων φορέων που θα αποτελέσουν αντικείμενο επεξεργασίας στις επόμενες φάσεις εξειδίκευσης του στρατηγικού τομέα ανά θεματικό πεδίο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Γιάννης Βασιλείου, κλείνοντας την σύσκεψη, ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Ασπροπύργου, κ. Ν. Μελετίου για την άψογη συνεργασία και φιλοξενία της συνάντησης, και έκανε λόγο για μια ανοικτή και δυναμική διαδικασία στρατηγικού σχεδιασμού που ήδη οδηγεί σε έργα και δράσεις. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε: «Ένα γραμμάριο δράσης αξίζει όσο ένας τόνος θεωρίας».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------


Στην ανοικτή σύσκεψη-παρουσίαση, εκτός του πλήθους δημοτών της Δυτικής Αττικής, συμμετείχαν οι Βουλευτές Αττικής: κ. Ν. Αθανασίου, κ. Ι. Δέδες, κ. Γ. Μαρτίνου, κ. Α. Μπούρας, οι εκπρόσωποι των βουλευτών Αττικής: κ. Α. Μητρόπουλου και κ. Έ. Χριστοφιλοπούλου, οι Δήμαρχοι Ασπροπύργου, κ. Ν. Μελετίου, Ελευσίνας, κ. Γ. Τσουκαλάς, Μάνδρας-Ειδυλλίας, κ. Κριεκούκη, Μεγαρέων, κ. Γ. Σταμούλης, Φυλής, κ. Χ. Παππούς, οι Αντιδήμαρχοι Ελευσίνας, κ. Π. Λινάρδος,  κ. Δ. Οικονόμου, κ. Α. Μαυρογιάννης, Ασπροπύργου κ. Κωνσταντινίδης και κ. Κ. Παπαδόπουλος, Μεγαρέων κ. Σ. Φωτίου, Φυλής κ. Α. Σχίζας και κ. Γ. Μαυροειδάκος, ο Προέδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ελευσίνας, κ. Β. Αγριμάκης, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής για θέματα Αγροτικής Οικονομίας, κ. Τ. Φαρμάκης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αττικής κ. Α. Βάβουλα, κ. Σ. Δήμου, κ. Α. Πιπιλή, ο Γενικός Γραμματέας Δήμου Φυλής, κ. Α. Αργυρόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Δήμου Μάνδρας. κ. Σ. Ραγκούσης, ο Πρόεδρος Πνευματικού Κέντρου Ασπροπύργου, κ. Μ. Μπουραντάς, ο Πρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ελευσίνας, κ. Γ. Καμπάνης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Ελευσίνας, κ. Κοροπούλης Δημοτικοί Σύμβουλοι των Δήμων της περιοχής, η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης της Παραβατικότητας Δήμου Φυλής, κ. Χ. Κουράση, Εκπρόσωποι Δημοτικών Παρατάξεων κ. Ε. Παπανικολάου, κ. Κ. Λουμιώτης, κ. Κ. Βάβουλας, η επιλαχούσα βουλευτής Αττικής, κ. Α. Καράλη, ο Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου, κ. Ε. Λίγγος,  ο Περιφερειάρχης Πυροσβεστικής Διοίκησης Αττικής, υποστράτηγος κ. Α. Σερεντέλος, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δυτικής Αττικής, ταξίαρχος κ Ι. Κλεφτοσπύρος, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεγαρέων, κ. Δ. Πετράκης, ο εκπρόσωπος ΒΙΟΠΑ Άνω Λιοσίων, κ. Παντελάκης, ο εκπρόσωπος ΣΒΑΠ, κ. Θ. Καραντινός, η  Γενική Διευθύντρια Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας Αττικής, κ. Ρόδη, η Διευθύντρια Αλιείας Αττικής  κ. Κουφοπούλου,  τα στελέχη Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής: Διευθυντής Ανάπτυξης, κ. Γ. Στρατιδάκης,  Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, κ. Α. Τσιάμας, ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, κ. Ι. Νέγκας, ο Διευθυντής Μεταφορών-Επικοινωνιών, κ. Δ. Δράγης, η Διευθύντρια Υγειονομικών Ελέγχων. Κ. Ε. Νίκα, ο  Προϊστάμενος Τμήματος Περιβάλλοντος, κ. Μ. Κοκμοτός, εκπρόσωπος Θριασίου Νοσοκομείου, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ρομά ΟΜΗΡΟΣ, ο Πρόεδρος της Φιλικής Εταιρίας Τσιγγάνων Ζεφυρίου, εκπρόσωπος της ΜΚΟ Κλίμακα, εκπρόσωποι αθλητικών, πολιτιστικών και εξωραϊστικών-τοπικών συλλόγων, εκπρόσωποι πρωτοβουλιών κατοίκων.

Η ομιλία του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κ. Γ. Βασιλείου
στην ανοικτή σύσκεψη-παρουσίαση του στρατηγικού σχεδίου ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ 2020+
Πνευματικό Κέντρο Ασπροπύργου
25-5-2015

_________________________________________

Σας καλωσορίζουμε σε μια ιδιαίτερη για εμάς σημαντική μέρα.
Η παρουσίαση του στρατηγικού σχεδίου ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙKΗ 2020+ που θα σας παρουσιάσουμε σε λίγο, συμπίπτει με την εκλογική νίκη της παράταξη μας που έγινε πριν από έναν ακριβώς χρόνο.
Με την ευκαιρία αυτή διαβεβαιώνουμε πως κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας ώστε η μεν τοπική αυτοδιοίκηση δευτέρου βαθμού να γίνεται όλο και πιο αποτελεσματική, η δε Δυτική Αττική να καταφέρει να βρει τον βηματισμό που τις αξίζει.

Κυρίες και Κύριοι
Το Στρατηγικό Σχέδιο ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ 2020+ είναι αποτέλεσμα συστηματικής και πολύμηνης εργασίας ομάδας συνεργατών μου, τους οποίους θέλω δημόσια να ευχαριστήσω για τις προσπάθειες που κατέβαλαν.
Πρόκειται για εργασία επιστημονικού κύρους, αφού όλα όσα αναφέρει δεν είναι αυθαίρετες αναφορές.
Στηρίζονται και τεκμηριώνονται από την ανάλυση της σημερινής κοινωνικής, οικονομικής, περιβαλλοντικής και πολιτισμικής πραγματικότητας της Δυτικής Αττικής, πριν καταλήξουν σε δυο ταυτόχρονες επιδιώξεις:

ü Αφ’ ενός στην ανάγκη περιορισμού και ελέγχου των οξύτατων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι και η ιδία ως περιοχή.

ü Αφ’ ετέρου στο στόχο της απελευθέρωσης αυτών των δυνάμεων που μπορούν να αναδείξουν τα χειμαζόμενα μεν, πλην όμως ιδιαίτερα ελκτικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας.

Γνωρίζουμε βέβαια πως οι δυσκολίες υλοποίησης του σχεδίου που σας παρουσιάζουμε είναι τόσες, όσες άφησαν πίσω τους οι πολιτικές σαράντα χρόνων δικομματισμού, με κατάληξη τις μνημονιακές που δεν έχουν αφήσει τίποτα όρθιο.
Παρόλα αυτά, εμείς πιστεύουμε πως όλοι μαζί μπορούμε να γυρίσουμε την κατάσταση στην Δυτική Αττική.
Με την προϋπόθεση όμως πως θα αλλάξουν οι ισχύουσες νεοφιλελεύθερες πολιτικές, συμπαρασύροντας και το χρεοκοπημένο μοντέλο ανάπτυξης που επιβλήθηκε στη Δυτική Αττική.
Ένα μοντέλο που σήμερα η μόνη του συνεισφορά είναι να παράγει μαζική ανεργία, και περιβαλλοντικά προβλήματα επιπέδου ασύμμετρης απειλής, όπως για μια ακόμα φορά συνέβη πρόσφατα με την έκρηξη στα ΕΛ-ΠΕ Ασπρόπυργου, από την οποία έχασαν την ζωή τους τρεις άνθρωποι.

Κυρίες και Κύριοι
Το Στρατηγικό σχέδιο ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ 2020+ παρότι για πρώτη φορά προήλθε μέσα από διάλογο μηνών, και επιπλέον τέθηκε στο διαδίκτυο σε δημόσια διαβούλευση η οποία και θα συνεχιστεί, δεν είναι θέσφατο.
Είμαστε όμως σε θέση, σε σημερινό χρόνο, με καταγεγραμμένες τις ανάγκες και τις προτεραιότητες της περιοχής να αξιοποιήσουμε όλες τις χρηματοδοτικές δυνατότητες για την υλοποίηση του.
Είτε πρόκειται για το αποθεματικό της Περιφέρειας.
Είτε για το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.
Είτε για το ΣΕΣ.
Είτε για άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα.
Ο στόχος μας είναι από όλα όσα καταγράφονται, μέχρι την λήξη της θητείας μας, να υλοποιήσουμε όσα μπορούμε περισσότερα. 
Όπως δε θα διαπιστώσετε, στο στρατηγικό σχέδιο συνυπάρχουν ως ενιαία οντότητα το οραματικό στοιχείο με την πραγματικότητα.
Επειδή όμως η απόσταση αυτή δεν καλύπτεται για αυταπόδεικτους λόγους αυτόματα, αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να αξιοποιήσουμε όσες δυνατότητες έχουμε.
Η στήριξη του λοιπόν από φορείς και πολίτες.
Ο συνεχής εμπλουτισμός του.
Ο συντονισμός, η συνεννόηση και η συνεργασία της Αντιπεριφέρειας με όλους τους Δήμους της περιοχής αποτελούν προϋποθέσεις για την υλοποίηση του.  
Πιστεύω δε πως η Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής, ανεξάρτητα από τυχόν διαφωνίες που αποτελούν συστατικό στοιχείο μιας Δημοκρατίας, έχει έμπρακτα δείξει δείγματα ισότιμης συνεργασίας και με τους πέντε Δήμους της περιοχής.
Με αυτήν την πολιτική θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους.
Βλέποντας αποκλειστικά και μόνο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι χωρίς καμία εξαίρεση οι συμπολίτες μας,  και με την δική τους συμμετοχή, θα αξιοποιούμε διαρκώς όσες δυνατότητες έχουμε για την προώθηση τους.     
Την ίδια άλλωστε πολιτική ακολουθήσαμε και για την καταγραφή των προβλημάτων που αναφέρονται στον στρατηγικό σχέδιο.
Το ίδιο θα κάνουμε και με την επιλογή έργων και δράσεων, προκρίνοντας αυτά που έχει περισσότερο ανάγκη κάθε Δήμος και υπηρετούν ταυτόχρονα τις στρατηγικές μας επιλογές για τη Δυτική Αττική.
Στη πραγματικότητα παρακολουθούμε την δέσμευση της Περιφερειάρχη Αττικής κ. Δούρου, που αντιλαμβανόμενη πως η Δυτική Αττική έχει ιδιαίτερα πληγεί εξ’ αίτιας των μνημονιακών πολιτικών, προκρίνει να τύχει ανάλογης αντιμετώπισης.   
      
Κυρίες και Κύριοι
Στον στρατηγικό μας σχέδιο θα διαπιστώσετε πως η δίκη μας λογική δεν εξαντλείται αποκλειστικά και μόνο στην υλοποίηση κάποιων έργων, παρότι η διάσταση αυτή είναι εκ των ον ουκ άνευ.
Επιδιώκουμε με παράλληλες δράσεις να παρέμβουμε δημιουργικά και στο ανθρώπινο, πολυπολιτισμικό πλέον κοινωνικό περιβάλλον της Δυτικής Αττικής.
Αυτή αποτελεί για εμάς πολιτική ύψιστης προτεραιότητας.
Όταν μόνο η καταγεγραμμένη ανεργία, που ξεπερνά το 30% συναντάται με την φτώχεια και την δυστυχία, όπως συμβαίνει σε ορισμένες περιοχές, δημιουργείται ένα τέτοιο εκρηκτικό μίγμα που ευνοεί την εκκόλαψη και ανάπτυξη νεοφασιστικών αντιλήψεων.  
Το στρατηγικό μας λοιπόν σχέδιο επιδιώκει να προσεγγίσει ισόρροπα όλα τα προβλήματα της Δυτικής Αττικής, όλων των κατοίκων της, όλων όσων επιχειρούν, αλλά και όλων των εργαζομένων στην περιοχή μας. 
Στοχεύει δε, με διακριτό προγραμματικό τρόπο, υπερβαίνοντας την χρόνια ‘μαυρίλα’ που χαρακτηρίζει την Δυτική Αττική, κυρίως εξ’ αίτιας των περιβαλλοντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει να προκρίνει το φυσικό της κάλλος: 
Προβάλλοντας την ιστορία αυτής, τους μοναδικούς αρχαιολογικούς της χώρους, τα ψηλά της βουνά, τα πευκόφυτα δάση της, τις καθαρές της θάλασσες και τον αρχαίο πολιτισμό της, επιδιώκοντας να δώσει και μια προοπτική τουριστικής ανάπτυξης ολόκληρης της περιοχής. 
Για όλους λοιπόν αυτούς τους θετικούς η αρνητικούς λόγους, εάν αξίζει πράγματι μια πόλη να γίνει το 2021 πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης αυτή είναι η Ελευσίνα της Δυτικής Αττικής, την υποψηφιότητα της οποίας στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις.   

Κυρίες και Κύριοι
Όλα όσα σας ανέφερα έχουν μια κομβική πολιτική προϋπόθεση, από την οποία θα εξαρτηθεί και ο βαθμός υλοποίηση τους.
Πρόκειται για τα αποτελέσματα που θα έχουν οι εξελισσόμενες διαπραγματεύσεις της Κυβέρνησης με τους θεσμούς.
Πιστεύουμε δε πως για την έκβαση τους δεν αγωνιούμε μόνο εμείς και η περιφερειακή μας παράταξη που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Αγωνιά ολόκληρος ο Ελληνικός Λαός.
Προσδοκά να και ολοκληρωθούν το συντομότερο, αλλά και να περιλαμβάνουν τέτοια μέτρα που θα οδηγήσουν ταχύτατα την χώρα μας σε μια νέα παραγωγική ανασυγκρότηση.
Σε μια τέτοια περίπτωση πιστεύουμε απόλυτα ότι η Δυτική Αττική έχει όλες τις προϋποθέσεις να ενταχθεί, αναπτύσσοντας και τους τρεις τομείς της οικονομίας.
Αυτή την φορά όμως όχι εγκλωβισμένη σε ψευτοδιλήμματα τύπου ανεργία η περιβάλλον, αλλά στα πλαίσια μιας πραγματικά βιώσιμης ανάπτυξης.

Κυρίες και Κύριοι
Κλείνοντας, θεωρώ πως αντιλαμβανόμαστε όλοι πως το Στρατηγικό σχέδιο ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ 2020+ που σας παρουσιάζουμε πηγαίνει πολύ πιο πέρα τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, θέτοντας και τους δυο βαθμούς της στο κέντρο των πολιτικών πρωτοβουλιών.
Θέτει όμως και όλους μας μπροστά στην ανάγκη να εργαστούμε συστηματικά και επίμονα, ώστε επιτέλους να γυρίσει σελίδα η περιοχή μας.
Είμαστε σίγουροι πως αυτό μπορούμε όλοι μαζί να το κάνουμε πράξη, γιατί πέρα από οτιδήποτε άλλο, τουλάχιστον η Δυτική Αττική μας ενώνει.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια